The strong voice of a great community
2017

 

Τα γνσια πρακτικ και οι ψευτμαγκες: Εκτς εν οι ηγτες μας θλουν τη διχοτμηση και ντρπονται να μας το  πουν

FILE PHOTO. Συνεδρα του Εθνικο Συμβουλο/ ΓΤΠ/ Σταρος Ιωαννδης

Του Μιχλη Ιγνατου

Αναγκαστικ πρπει να προυμε τα πργματα απ την αρχ, και αναγκζομαι να κνω αυτ, αν και πρκειται για χιλιοειπωμνα επιχειρματα, διτι στο στρατπεδο του ΑΚΕΛ και των λοιπν οπαδν της «λσης τι νναι», κυριαρχον οι αναλθειες, παρ το γεγονς τι κατηγορον για «ψετικες ειδσεις» (fake news) λους τους υπλοιπους.

Ο Πρεδρος της Κυπριακς Δημοκρατας χει κνει πολλ λθη -και δεν υπρχει η παραμικρ αμφιβολα γι’ αυτ- το γνωρζει και ο διος. Διτι περ λθους πρκειται ταν αγγζει ακραα και επικνδυνα τις τουρκικς θσεις, θλοντας να αποδεξει την αδιαλλαξα της. Μα εναι δυνατν να απαιτεται αυτ η τολμηρ μεν, αλλ κρως επικνδυνη κνηση, για να αποδεξουμε τα αυτονητα.

Εν πση περιπτσει θα δεχθ προς χριν της συζτησης, τι πρε το ρσκο και «του βγκε» πως λμε στη δημοσιογραφικ αργκ. Και ταν λμε του βγκε, εννοομε τι οι Τορκοι δεν ανταποκρθηκαν στη γενναα και επικνδυνη πρτασ του. Διτι βασικ εναι πιο βλκες απ αυτος τους ελληνφωνους που χρησιμοποιον την τουρκικ προπαγνδα για να κτυπσουν τον κ. Αναστασιδη και την ελληνικ κυβρνηση. Ακμα και οι ανητοι της «λσης τι νναι», παραδχονται τι οι Τορκοι δεν υποχρησαν και η ποια αστεα «υποχρηση» γινε πρτον στα λγια, που τα πραν πσω, και δετερον, αυτ η «υποχρηση» θα γινταν αν κρδιζαν λους τους μαξιμαλιστικος ρους και στχους τους.

χουμε, λοιπν, τον Κπριο Πρεδρο να δνει γραπτς τις οδυνηρς, για το ελληνικ στοιχεο του νησιο, προτσεις του και δετερον, χουμε απναντι τον Μεβλοτ Τσαβοσογλου ο οποος εναι ξεις αφξεις, δεν δνει τποτα γραπτς και αυτ που υποτθεται επε στον γενικ γραμματα τα διαγρφει. Εναι ο διος Τσαβοσογλου, που πρσβαλε με θραστητα τον Πρεδρο της Κυπριακς Δημοκρατας εκτοξεοντας απαρδεκτες και ελεεινς κατηγορες. Υπ λλες συνθκες ο κ. Αναστασιδης πρεπε να σηκωθε και να φγει. Και καταλαβαινμαστε νομζω. λλωστε, αν ποτ δημοσιοποιηθον τα πραγματικ και γνσια πρακτικ πολλο ψευτμαγκες στην Κπρο, με πρτον τον κ. Κυπριανο, που πιστεει ποια βλακεα ακοει απ τους Τορκους -για να μην χρησιμοποισω λλη λξη- θα τρχουν να κρυφθον.

Με λγα λγια, αυτ εναι η πραγματικ εικνα στο Κραν Μονταν. Για λγους δημοσιογραφικς δεοντολογας και για να μην φωνζει ο Βκτωρας, καταγρφω τι η πρταση του κ. Αναστασιδη συνοδευταν απ τη φρση τι οι υποχωρσεις του αποσρονται και δεν ισχουν εν δεν γνουν αποδεκτς για συζτηση απ την τουρκικ πλευρ. μως στην Κπρο ζομε, με το Κυπριακ ασχολομαστε 40 σχεδν χρνια, και γνωρζουμε τι φτσαμε στο σημεο το 18% των Τορκων να λαμβνει περισστερα απ το 80% των Ελλνων, επειδ οι ηγτες μας χουν αναδεξει σε επιστμη την τακτικ των υποχωρσεων. Νοιθω μερικς φορς τι ανγαγαν σε σπορ τις υποχωρσεις και εμαστε μρτυρες ενς ανταγωνισμο των ηγετν μας για το ποιος θα δσει περισστερα στους «αδελφος» μας Τουρκοκπριους.

Βεβαως, οι Τορκοι δεν εναι φυσιολογικο νθρωποι ταν διαπραγματεονται. Οι υποχωρσεις εκλαμβνονται ως αδυναμα, και επειδ γνωρζουν και λεπτομρειες των ζων και των δρσεων των πολιτικν μας, και επειδ τους ξρουν πως την κλπικη δεκρα, τα παρνουν λα και φεγουν πανηγυρζοντας. σοι διβασαν τις προτσεις του κ. Αναστασιδη στον «Φιλελεθερο» τι κατλαβαν; Μα το αυτονητο… Την ελληνικ πλειοψηφα του 80% θα λεγχε απλυτα η ισχν τουρκικ μειοψηφα του 18%. Και ενπιον αυτς της μεγλης αλθειας, χουμε το δετερο μεγαλτερο κμμα, το ΑΚΕΛ, να καταγγλλει τον Πρεδρο της Δημοκρατας επειδ …δστασε και δεν πρσφερε περισστερα. Βορδουλας που σας χρειζεται…

Η κατοχικ δναμη βρσκεται σε να καθεστς πολιορκας, πληρνοντας τα απστευτα λθη ενς ψυχασθεν και φανατικο ισλαμιστ ηγτη. Δεν μου αρσει να επαναλαμβνομαι αλλ ο Ταγπ Ερντογν χει να διαχειριστε δυσρεστες καταστσεις στα σνορ του. Το κουρδικ δημοψφισμα στο φιλο-αμερικανικ και φιλο-ισραηλιν Ιρακιν Κουρδιστν μπορε να προκαλσει γενικευμνο πλεμο. Εναι μα πολ πιθαν εξλιξη, δεν εναι καθλου πλκα. Περιργως οι Αμερικανο συνεχζουν να υποστηρζουν και τους Κορδους (YPG) της Συρας, μα συνεργασα που προκαλε πυρετ και πανικ στην γκυρα.

Υπ λλες συνθκες σε μα οποιαδποτε φυσιολογικ χρα, τα παραπνω θα ταν πηγ βολησης και ανγκη να επιλσει τα λλα προβλματ της. Αλλ η Τουρκα δεν εναι φυσιολογικ χρα, οτε κυβερνται απ να λογικ ηγτη. Ο Ταγπ Ερντογν πιστεει τι τα προβλματα του στη νοτιοανατολικ Τουρκα εναι ευκαιρα για κρδη στην Κπρο και το Αιγαο.

Υπ αυτς τις συνθκες, η πολιτικ ηγεσα πρπει να σκεφθε ξαν και την τακτικ της, αλλ πνω απ’ λα να εκπονσει σχδια για να αντιμετωπσει δυσρεστες καταστσεις που εκπορεονται απ τη λαιμαργα της κατοχικς δναμης. Η πολιτικ υποστριξης της διζωνικς δικοινοτικς ομοσπονδας χρεωκπησε, απτυχε οικτρ, και εξθεσε σους συνεχζουν να την στηρζουν. Εναι πνω απ’ λα ρατσιστικ και δεν επανεννει το νησ. Εκτς εν οι ηγτες μας θλουν τη διχοτμηση και ντρπονται να μας την πουν. Η πλειοψηφα του λαο, και οι οπαδο του μνιμα υποχωρητικο ΑΚΕΛ, αλλ και του δυσκολιου ΔΗΣΥ, την απορρπτουν. Και εν εναι να επιλεγε η διχοτμηση, γιατ να διαλσουμε το κυπριακ κρτος. Ας μενουμε πως εμαστε μχρι παρακτω. Διτι λο για τελευταα ευκαιρα μας λνε, και λο σε διασκψεις λαμβνουμε μρος…

Σημεωση Ι: Το γεγονς και μνο τι το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ επιμνουν σε λσεις που θα απορρψει ο λας, κνει πιο επιτακτικ την ανγκη για νωση των δυνμεων που αντιστκονται στην επιβολ της «λσης» που σκαρφστηκε ο Χνρι Κσιγκερ. Και αναφρομαι στην φιλοτουρκικ διζωνικ δικοινοτικ ομοσπονδα.

Σημεωση ΙΙ: Ο Πρεδρος της κυπριακς Βουλς σφαλλε στλνοντας πρσκληση στους ευρωβουλευτς της ναζιστικς Χρυσς Αυγς. Αυτο οι τποι συνεχζουν να υποστηρζουν την χοντα των Αθηνν, που ευθνεται απλυτα για τη σημεριν τραγωδα της Κπρου. Πρπει να διορθσει…

Υστεργραφο: Η ομδα των «Σταλινικν» του ΑΚΕΛ, και σοι πρην του κομμουνιστικο κμματος της Κπρου, φυγαν ρον-ρον εκδιχθηκαν με την κατηγορα των πρακτρων, συνεχζουν την επθεση τους εναντον του υπουργο Εξωτερικν της Ελλδας, Νκου Κοτζι, τον οποο κατηγορον για «κρατο σταλινισμ». Πρπει να εναι τρελο οι νθρωποι. Δεν υπρχει λλοι εξγηση.

Το ΑΚΕΛ και τα αντερα στελχη του, χουν ξεχσει λες τις μπορδες που λεγαν κατ καιρος. Τον μνο το οποο επιμνουν να υποστηρζουν και σμερα εναι ο παππος Ιωσφ Στλιν, νας στυγνς δικττορας που ευθνεται για δολοφονες και για εκτπιση πληθυσμν. Και για να κτυπσουν τον κ. Κοτζι, καταφεγουν που; Μα στον Στλιν. Το λλο που λνε για τον λληνα υπουργ, και πραγματικ αποτελε βρι, εναι τι κυριαρχεται απ εθνικισμ. Ο Νκος Κοτζις δεν εναι εθνικιστς. λλωστε, πατριωτισμς εναι η επιμον στην κατργηση των εγγυσεων και των επεμβατικν δικαιωμτων της Τουρκας, πατριωτικ εναι το ατημα για να αποχωρσουν τα τουρκικ κατοχικ στρατεματα. Οι πντες αντιλαμβνονται τη δσκολη θση του ΑΚΕΛ και του γενικο γραμματα, νδρου Κυπριανο. Οι τελευταες επσημες δημοσκοπσεις του κμματος για τις προεδρικς εκλογς προκλεσαν λιποθυμες.