The strong voice of a great community
2017

   

Καλ κνει ο Αλξης!

Του Γιννη Σιδρη

Στην πολιτικ πασαρλα της ΔΕΘ σμερα ο πρωθυπουργς – τποις διεθνς επιχειρηματικ κθεση – με λυμφατικ καλθι οικονομικν υποσχσεων, αλλ πλοσιες  οραματικς διαβεβαισεις.

Απ το 2013 που απαιτοσε κορεμα του χρους και διαβεβαωνε τι θα βλει τρμα στο πρτι του ΤΑΙΠΕΔ (φανεται του φαινταν σντομο, το θελε να κρατσει 99 χρνια) , στο 2014 με το νεφελδες, αδιανητο – και απ κποιους στον ΣΥΡΙΖΑ συνειδητ ψευδς- πργραμμα της Θεσσαλονκης. Απ το 2015 των capital controls, με τις τσες επιπτσεις,  για τις οποες θα δσει λγο στην ιστορα (δεν υπονοομε κτι λλο), στο 2016, που με κυνισμ αντιμετπιζε τους υποψφιους  νεργους δημοσιογρφους, αλλ και τις παρεμβσεις του στο ΣτΕ – δια της προεξφλησης της απφασς του σχετικ με τον νμο Παππ, φτσαμε στο λιχρ 17. Τρα στρεψαν οι υποσχσεις και οι δικαιολογες, αλλ θα περισσψουν οι οραματισμο για να μλλον που σε να χρνο  απ τρα, προδιαγρφεται ρδινο, ελεθερο, αυτνομο, ( με ανοιχτς τις κνουλες του χρματος, κατ Φλαμπουρρη), για μια Ελλδα που επανρχεται στην ανπτυξη, που τσακζει την ανεργα, που εναι προνομιοχος οικοδεσπτης επενδσεων!

Γιατ χι; Ετσι κι αλλις ο λας δεν ζητει λογαριασμ. Χθες δεινοπθησαν οι μποτιλιαρισμνοι οδηγο, με την παρλογη πολωρη απαγρευση κυκλοφορας στους κεντρικος δρμους της πρωτεουσας λγω Μακρν, εν προχθς οι πρην σντροφοι της ΛΑΕ, με επικεφαλς τον Λαφαζνη, δχτηκαν την ευεργετικ επδραση των χημικν και την θωπεα των ΜΑΤ που θα καταργονταν. Ποιος θυμται τι σε παρμοιες περιπτσεις, επ των πρην κυβερνσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαζε λαρες ανακοινσεις, κραυγζοντας ξαλλα τι «Η απαγρευση των δημοσων  συγκεντρσεων και πορειν, που για μια ακμη φορ επιβλλει η κυβρνηση του μνημονου, εναι απαρδεκτο γεγονς που ποδοπατει τα δικαιματα των πολιτν και συρρικννει τη Δημοκρατα. Ο Αυταρχικς κατφορος της κυβρνησης δεν χει τελειωμ»! Οντως…

Στην Θεσσαλονκη ο πρωθυπουργς ανεβανει με επικοινωνιακ πλεονκτημα. Θα εναι η επαριος της επσκεψης Μακρν, ντας ακμη λουσμνος απ τους προβολες της δημοσιτητας που λαβε, βοηθοσης και της μαγεας της φωτισμνης Ακρπολης, κατ την ομιλα του Γλλου Προδρου στην Πνκα.

Ο πρωθυπουργς αυτ τη φορ  στη Θεσσαλονκη, θα  κνει «κτι διαφορετικ»  (πως το προσδιορζουν απ το Μαξμου). Ελλεψει χρημτων, θα επιδοθε σε απολογισμ του κυβερνητικο ργου. Μονομερς και εκολο εγχερημα. Αλλωστε χει πρσφατες τις κορδλες στα ργα που εχε πολεμσει με μαρες σημαες – απ τις εθνικς οδος μχρι το δρυμα Νιρχος, στο οποο εκ των υστρων περιφερε με κομπασμ τους καλεσμνους του Ομπμα και Μακρν.  Παρλληλα  θα  απευθυνθε στα φτωχτερα τμματα της κοινωνας (ομιλα «με ταξικ πρσημο», την χαρακτηρζουν στον ΣΥΡΙΖΑ), προκειμνου να επιβεβαισει το αριστερ του προφλ, υπενθυμζοντας τη λεγμενη… 13η σνταξη, την  «περθαλψη για λους».

Ο κ. Τσπρας δεχνει – προσχουμε τις λξεις, λμε «δεχνει» – να μην τον απασχολον οι ννοιες του καλο και του κακο,  του ψεδους της αλθειας. Ενδεται με νεση τη λεοντ που ευνοε η επικαιρτητα. Υιοθετε με την δια απροβλημτιστη ετοιμτητα το ρλο του λατινοαμερικνου  αγωνιστ (και στον Αλιντε γιναν πργματα, πως επε ο κ. Βτσας, προσβλλοντας την ιστορα – ο Αλλιντε πθανε με το πλο στο χρι για τις ιδες του), και την δια στιγμ  μπορε νετα να υιοθετσει τον Αντρα αλλ και την ευρωπακ ατζντα της ΝΔ – την οποα δεν το χει σε τποτα να την κατηγορσει ακμη και για …αντιευρωπασμ!

Καλ κνει! Ο λας δεν του ζητει το λγο, μσα στη γενικ του κατφεια, αλλ σως και λγω της μβλυνσης των αξιολογικν του κριτηρων που επφεραν οι πλοσιες αγελδες της μεταπολτευσης, εν οι εσωκομματικο  του «επικριτς», γρφουν κανα αρθρκι στο  internet, αλλ εναι τσο γενναοι, που ως το απγευμα, με το που θα γνει δημοσιογραφικ «τζρτζελο»,  το χουν αποσρει…