The strong voice of a great community
2019

Γκρτα Τονμπεργκ

Το θμα της κλιματικς αλλαγς

Με την ευκαιρα της συζτησης του θματος της κλιματικς αλλαγς στον ΟΗΕ λα τα κανλια, ΕΡΤ και ιδιωτικ κινομενα εκ του πονηρο, μας βομβρδισαν με την εκδλωση απελπισας και φβου που οδηγον σε αγανκτηση να προφανς αξιολπητο ανλικο παιδκι την Γκρτα Τονμπεργκ απ την Σουηδα.

 Δεν εναι ανγκη να εναι κανες ψυχολγος για να καταλβει τι αυτ η συμπεριφορ και το μνος ενς παιδιο 16 ετν, δεχνει τι το παιδ αυτ εναι στερημνο απ αγπη και τρυφερτητα και αναζητ να εκφρσει την αδικα και να βρει την λτρωση του αποδδοντας ευθνες για την ζω που δεν την χαρεται και μλλον πιστεει τι θα χειροτερψει στο μλλον.

Ευτυχς που αντ να δεξει συμπτματα εγκληματικτητας, αυτοκαταστροφς  αυτοκτονας βρκε το θμα της κλιματικς αλλαγς και πεσε θμα σε λους αυτος που εκμεταλλεονται την οργ και αγανκτηση ενς παιδιο για να περσουν τα σχδια τους.

Το εν η κλιματικ αλλαγ προμηνει την καταστροφ του πλαντη, εξ αιτας του εκλυομνου διοξειδου του νθρακα απ την καση πετρελαου και γαιανθρκων και απειλε το μλλον των παιδιν μας αυτ εναι θμα που πρπει να αντιμετωπσουν  οι διοι οι γονες και χι να το αναθτουν στα παιδι δηλητηριζοντας την ομαλ τους ωρμανση.

Διερωτται κανες αυτ το παιδ δεν χει γονες να του χαδψουν τα μαλλι και να του δεξουν στοργ και ασφλεια; δεν υπρχουν στην ‘προοδευτικ’ Σουηδα ιατροδικαστς, εισαγγελες και οργανσεις για το χαμγελο του παιδιο να καταγγελουν την στυγερ εκμετλλευση ενς ανλικου παιδιο για την επτευξη οιουδποτε σκοπο πολ δε περισστερο ταν ο σκοπς αυτς εναι εκ του πονηρο;

H καση γαιανθρκων και πετρελαου χει δημιουργσει και στηρζει τον σημεριν πολιτισμ παρχοντας ενργεια που ο καθνας απ εμς χρησιμοποιε ετε απευθεας ετε μσω των προντων που καταναλνει και των οποων η κατασκευ απαιτε  ενργεια . Αυτ η καταναλωτικ μας απατηση εναι η βασικ αιτα για την καση που παργει το διοξεδιο του νθρακα που χει γνει και εξακολουθε να γνεται αιτα πολμων.

 Εν πργματι η αιτα της κλιματικς αλλαγς ταν η καση για την παραγωγ ενργειας  ττε, μχρι η  παραγωγ ενργειας απ ανανεσιμες πηγς γνει οικονομικ ανταγωνιστικ, οι ακτιβιστς θα πρεπε να ζητον την κατ κεφαλ μεωση της κατανλωσης, αλλ ο κθε Ευρωπαος, Αμερικνος κλπ, θλει το ζεστ του νερ και θρμανση, την κκα κλα του σε αλουμνιο κουτκι μας χρσεως και το αυτοκνητο χι μνο το δικ του αλλ και να παργει και τα αυτοκνητα των υπανπτυκτων απ τους οποους παρνει τα ορυκτ και την κασιμη λη που απαιτε η παραγωγ των αγαθν που τους εξασφαλζει το υψηλ βιοτικ εππεδο.

Να μως που η κλιματικ αλλαγ δεν οφελεται στην καση, η οποα ελχιστα επιρρεζει το διοξεδιο του νθρακα στην ατμσφαιρα, αλλ εναι να ανεξλεγκτο γεωλογικ φαινμενο πως εξγησε σε εμνα αλλ και στον δημοσιογρφο Γιργο Σαχνη του ΚΡHΤΗ TV ο φλος και συνδελφος, ομτιμος καθηγητς  του Πολυτεχνεου Κρτης Αντνης Φσκολος. Παραθτω την δια την απντηση του σε εμνα και στον Γ. Σαχνη στο ερτημα μου για την ανοησα του λληνα πρωθυπουργο να υποσχεθε στην παγκσμια κοιντητα την εθνοκτνο απφαση του να κλεσει λες τις λιγνιτικς μονδες μχρι το 2028.

Ηλας Σταμπολιδης

Δρ. Μηχανικς Μεταλλεων Μεταλλουργς

Καθηγητς Πολυτεχνεου Κρτης

 

Καλησπρα Αντνη,

Ο Μητσοτκης σαν καλ παιδ, ενεργντας στο πνεμα της κλιματικς αλλαγς που χουν βλει να εκφρσει αυτ το αξιολπητο στερημνο απ αγπη παιδκι, η Γκρτα απ την Σουηδα, δλωσε τι θα κλεσει λες τις λιγνιτικς μονδες της ΔΕΗ ως το 2028.

Μου φανεται καταστροφικ για τον τπο την στιγμ που η Ελλδα συμβλλει μλις στο 0,2% της παγκσμιας παραγωγς CO2.

Εσ τι λες που εσαι και πιο ειδικς;  Δεν πρπει να διαμαρτυρηθομε σαν Ελληνικ επιστημονικ κοιντητα ;

Με εκτμηση,

Ηλας

 

 ΗΛΙΑ,

 ΤΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ 350 PPM ΤΟ 1950 ΣΤΑ    410 PPM ΤΟ 2019.....ΑΥΞΗΣΗ 60 PPM Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ 0.006%. ΟΜΩΣ ΟΛΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑ ΣΤΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΚΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ........ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 39000 ΓΙΓΑΤΟΝΟΥΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙ 750 ΓΙΓΑΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ        ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΚΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ......ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ LE CHATELIER...

 ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 0.006% ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ....ΔΗΛΑΔΗ 0.003% Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ 3 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΑΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ........ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ 0.003% ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 0.002% .....ΑΝ ΞΟΔΕΨΟΥΜΕ...ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ... ΠΑΝΩ ΑΠΟ $ 4 ΤΡΙΣ ΕΠΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ.....ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ.....ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

 

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ

Ευχαριστ Γιργο,

Η κλιματικ αλλαγ εναι να διαχρονικ φυσικ φαινμενο και δεν πρκειται οι κυβερνσεις να το σταματσουν....ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ    Η  ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΡΕΦΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΩΤΣΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΗΛΙΘΙΟ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΟ, 0.006%, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ  ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ...IT IS STUPID. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

 

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΦΩΣΚΟΛΟΣ

ΟΜΟΤΙΜΟΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  ΚΡΗΤΗΣ