The strong voice of a great community
2018

Η Συμφωνα των Πρεσπν και η ρα της αλθειας

Ι. Σ. Σ.

Την Κυριακ στις 7 του Οκτβρη στα πλασια του Μακεδονικο Μνα, η να διοκηση της Παμμακεδονικς Ομοσπονδας του Καναδ (πρην Παμμακεδονικ νωση του Οντριο) παρουσασε τον πρην γερουσιαστ των Δημοκρατικν των ΗΠΑ και πρεδρο της Ελληνο Αμερικανικς  νωσης κριο Chris Spyrou, ως κριο ομιλητ σε εκδλωση που διοργνωσε στο Πολυμενκιο Πολιτιστικ Κντρο στο κτριο της Ελληνικς κοιντητας.

Ο κριος Σπρου Ηπειρτης στην καταγωγ αλλ γεννημνος στην Θεσσαλα φυγε απ την Ελλδα στην ηλικα των 13 ετν, φρνοντας μαζ του μνο το νειρο για μια καλτερη ζω. Κατ την φιξ του στη Να Υρκη, ο Chris Spirou συνντησε  τη θεα και τον θεο του. ξερε δη τι οι ικαντητς του θα τον φερναν ψηλτερα καθς η αναγνριση ταν μνο θμα χρνου και σκληρς δουλεις.

Κατ τα πρτα χρνια της παραμονς του στις ΗΠΑ, εργσθηκε ως υπεθυνος καθαρισμο των πιτων σε εστιατρια και καθαριστς παπουτσιν, εν αργτερα ανλαβε το ρλο του εκπροσπου των εργαζομνων στο εργοστσιο παπουτσιν, στο οποο εργστηκε. Εν τω μεταξ συνχισε τις σπουδς του. Με το που πρε το πτυχο του στις πολιτικς επιστμες θεσε τα θεμλια για μια εντυπωσιακ πολιτικ καριρα: αρχικ εξελγη στη Βουλ των Αντιπροσπων του Νιο Χμσαρ και στην συνχεια γινε ο ηγτης των Δημοκρατικν στην Βουλ, εν το 1984 ταν υποψφιος για το αξωμα του κυβερντη  με την σημαα των δημοκρατικν του Νιο Χμσαρ - την υψηλτερη θση που ανλαβε ποτ νας λληνας πολιτικς.

Λγες δεκαετες αργτερα, ο σημερινς Πρεδρος τσο της Ελληνοαμερικανικς νωσης σο και του Ελληνοαμερικανικο Πανεπιστημου, φερε τα αδλφια του στην Ελλδα, στε να μπορον να αποτσουν φρο τιμς στους γονες τους στο εκκλησκι του Chris Spirou που εχε χτσει στο σπτι του πατρα τους στο χωρι Πορτ. Παραδχεται τι η Ελλδα ταν πντα αναπσπαστο μρος της ταυττητς του και ποτ δεν παψε να υπηρετε την πατρδα του με οποιοδποτε τρπο μπορε.

σοι ταν παρντες εχαν την ευκαιρα να λσουν πολλς απορες και να κατατοπιστον σχετικ με το φλγον ζτημα της Συμφωνας των Πρεσπν και του νο επανεμφανιζμενου Μακεδονικο ζητματος.
Λγω του τι ο πρεδρος της Ομοσπονδας απουσαζε για προσωπικος λγους προδρευσε ο αντιπρεδρος.

Μετ την ολοκλρωση της ομιλας ακολοθησαν ερωτσεις και η εκδλωση ολοκληρθηκε με την παρουσαση δρων απ μρους της οργανωτικς επιτροπς προς τον ομιλητ σαν κφραση ευγνωμοσνης για την εμπεριστατωμνη και πλρη παρουσασ του.

Ακολουθε η ομιλα του Κυρου Σπρου.

ΟΜΙΛΙΑ: ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ κ. ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ
(π. Γερουσιαστ και π. Προδρου της Βουλς και π. Προδρου του Δημοκρατικο Κμματος της Πολιτεας του Νιο Χμσαιρ)

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΝΤΑΡΙΟ
ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,
30 Thorncliffe Park Dr, Toronto Canada
ΚΥΡΙΑΚΗ, 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 6:30 μ.μ.

H«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Αγαπητο λληνες της ξενιτις. Αγαπητο λληνες του Καναδ. Αγαπητ μλη της Παμμακεδονικς νωσης Οντριο.
Θλω να ευχαριστσω λους εσς που βρσκεστε εδ απψε. Και ιδιατερα τον Πρεδρο της νωσης, Γιργο Παπαδκη. Σας ευχαριστ για την πρσκλησ σας. Το θεωρ τιμ μου, που μου δνεται η ευκαιρα να σας αναλσω να θμα, που το γνωρζω πρα πολ καλ, και που μας πονει λους ακμη περισστερο. To ελληνικ νομα Μακεδονα. Η Μακεδονα μας.
Θα θελα να συλλυπηθ τον κριο Πρεδρο, τον Γιργο Παπαδκη, και την οικογνει του, για τον αδκητο χαμ της συζγου του, και να τους ευχηθ να ζσουν και να την θυμονται.
ρχομαι απευθεας απ την γεντειρα και σας φρνω την αγπη της πατρδας μας, της Ελλδος.
Σας φρνω επσης, την αμριστη και αδιαπραγμτευτη θση του 90% και πλον των Ελλνων συμπατριωτν μας, στο χι, η ελληνικ λξη «Μακεδονα», στην ονομασα των Σκοπων. Σε οποιαδποτε μορφ.
 Θα θελα να μου επιτρψετε απψε, να σας μιλσω ως νας Μακεδνας. Γιατ, για το θμα που θα αναφερθ στην ομιλα μου, μας κνει λους Μακεδνες.
Εγ εμαι Θεσσαλογεννημνος Ηπειρτης. Αισθνομαι και εμαι Μακεδνας. πως πρπει να αισθνεστε και λοι εσες που δεν κατγεστε απ την Μακεδονα, αλλ εστε λληνες.
Δεν υπρχει «Σλαβο-μακεδνας». Οτε «Σλαβο-μακεδονα», οποιοδποτε λλο εδος Μακεδονα, υπρξε και υπρχει, το σνθετο αυτ νομα, εναι σχμα οξμωρο.
Δεν υπρχει «Αλβανο-μακεδνας». Οτε «Αλβανο-μακεδονα». Και αυτ εναι σχμα οξμωρο.
Δεν υπρχει «Βουλγαρο-μακεδνας». Οτε «Βουλγαρο-μακεδονα». Εναι σχμα οξμωρο.
Δεν υπρχει «Σερβο-μακεδνας», οτε «Σερβο-μακεδονα» οποιοδποτε λλου εδους Μακεδνας και Μακεδονα. Υπρξε και υπρχει μνο να εδος Μακεδνα και Μακεδονας, και αυτ εναι, ο λληνας Μακεδνας, και η Ελληνικ Μακεδονα.
Μια πρχειρη εξταση της αρχαας παγκσμιας ιστορας, θα επιβεβαισει αυτν τον ισχυρισμ. Και χιλιδες ιστορικν εγγρφων θα πιστοποισουν τι η Μακεδονα, και οι Μακεδνες, ταν και εναι μνο λληνες.
Οι επιστμες της κοινωνιολογας, και της εθνολογας αν τον κσμο, ορζουν να θνος «ως την συγχνευση συγγενν φυλν».
Το ελληνικ θνος, σε λη την περφημη ιστορα του, αποτελεται απ συγγενες φυλς. Των Ηπειρωτν της Ηπερου. Των Θεσσαλν της Θεσσαλας. Των Μακεδνων της Μακεδονας. Των Θρακν της Θρκης. Των Κυπρων της Κπρου. Των Ποντων του Πντου. Των Κρητν της Κρτης. Των Αθηναων της Αθνας. Των Κορινθων της Κορνθου. Των Ηλεων της Ηλεας. Των Σπαρτιατν της Σπρτης. Των Θηβαων της Θβας. Των Αργιτν του ργους. Και πολλν λλων συγγενν φυλν.
λες αυτς οι συγγενες φυλς, απρτιζαν και απαρτζουν το ελληνικ θνος.
Η Μακεδονα δεν αποτελοσε περιφρεια του ελληνικο κρτους, στην αρχαα παγκσμια ιστορα. Δεν υπρχε ττε ελληνικ κρτος. Υπρχε ελληνικ θνος. Και η Μακεδονα, ταν μρος του ελληνικο θνους. Σμερα η Μακεδονα αποτελε σημαντικ κομμτι της Ελλδας και σημαντικ μρος του ελληνικο θνους.
Επομνως, εν η Μακεδονα αποσπαστε με οποιαδποτε μορφ απ το ελληνικ θνος, το ελληνικ θνος θα μενει με να τερστιο κεν. Που οτε το σμπαν δεν θα μπορσει να συμπληρσει.
Εν οι Μακεδνες απουσισουν απ το ελληνικ εθνολογικ μγμα, το ελληνικ θνος θα εναι για πντα ελλιπς. Η παγκσμια ιστορα, και ο παγκσμιος πολιτισμς θα μετατραπον σε συνονθλευμα διεκδικσεων και πλαστογραφας, και οι χρυσς σελδες της παγκσμιας ιστορας, οι οποες χουν γραφε απ τους Μακεδνες, Φλιππο, Αλξανδρο και Αριστοτλη, θα βαφτον σε μαρες.
Ο κσμος υιοθτησε την ελληνικ Αθηνακ δημοκρατα. Και ο απστολος Παλος, απηθυνε επιστολς «προς τους Θεσσαλονικες» και προς «τους Φιλιππησους» στην ελληνικ γλσσα. Οι Θεσσαλονικες και οι Φιλιππσιοι ταν λληνες Μακεδνες και κατοικοσαν στην Μακεδονα.
Ο απστολος Παλος γραψε τις επιστολς του προς τους Μακεδνες Θεσσαλονικες και Φιλιππησους στην ελληνικ γλσσα. Και πως  τα ιστορικ αρχεα μαρτυρον, ο απστολος Παλος κρυττε τον λγο του Θεο στην ελληνικ γλσσα. κανε λα αυτ, ξι αινες πριν πατσει πδι Σλβος στα Βαλκνια, και στην Μακεδονα. Εκε που ζοσαν οι Θεσσαλονικες και οι Φιλιππσιοι.
Με αυτν την εισαγωγ, φθνουμε στη «Συμφωνα των Πρεσπν».
Η λεγμενη «Συμφωνα των Πρεσπν», εν επικυρωθε απ το Συμβολιο Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν, θα δημιουργσει το πρτο, και το μνο, ανεξρτητο κρτος στην ανθρωπτητα, αναγνωρισμνο απ τα Ηνωμνα θνη,  του οποου η ονομασα εμπεριχει την ελληνικ λξη «Μακεδονα».
Πρπει να γνει ξεκθαρο, μια για πντα! Δεν υπρξε ποτ, και δεν υπρχει σμερα, ανεξρτητο κρτος, αναγνωρισμνο, και ενταγμνο ως μλος των Ηνωμνων Εθνν, με την ονομασα «Δημοκρατα της Μακεδονας».  με ονομασα, η οποα εμπεριχει την ελληνικ λξη «Μακεδονα». Σε οποιαδποτε μορφ.
Δεν υπρχει οτε ως Δημοκρατα της Βρειας Μακεδονας. Οτε ως Δημοκρατα της Ντιας Μακεδονας.   Οτε ως «Πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα της Μακεδονας – FYROM». Οτε ως «προσωριν» «Πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα της Μακεδονας – FYROM». Και οτε με ονομασα «Πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα της Μακεδονας – FYROM», με ρτρα μηνιαας ανανωσης της ονομασας. Δεν υπρχει καννα! 
Σμερα, τα Ηνωμνα θνη απαρτζονται απ 194 ανεξρτητα κρτη-μλη. Καννα απ τα 194 ανεξρτητα κρτη, μλη του Οργανισμο των Ηνωμνων Εθνν, δεν χει την ελληνικ λξη «Μακεδονα» στην ονομασα του. Σε οποιαδποτε μορφ. Καννα.
Εν η «Συμφωνα των Πρεσπν» επικυρωθε, απ τα Ηνωμνα θνη, και ονομσει την «Δημοκρατα των Σκοπων» με την ονομασα «Βρεια Μακεδονα», η «Συμφωνα των Πρεσπν» θα δσει στο ψευδο-σλαβο- μακεδονικ κρατικ μρφωμα, τη Δημοκρατα των Σκοπων, κρατικ ονττητα με το νομα «Μακεδονα». Και θα δσει στους κατοκους της αποσχισθεσας απ την Γιουγκοσλαβα Διοικητικς Περιφρειας, της ψευδο-αυτ-ονομασθεσας το 1991, ως «Δημοκρατα της Μακεδονας», εθνικ παρξη, και εθνικ Μακεδονικ ταυττητα.
Κποιος θα ρωτοσε: τι εστ «Δημοκρατα των Σκοπων»;
Η αποκαλομενη «Δημοκρατα των Σκοπων»,  εχε τα σνορ της στην πρην Διοικητικ Περιφρεια της Γιουγκοσλαβας,  την Περιφρεια με το νομα «Βαρντσκα».
Η Γιουγκοσλαβικ Διοικητικ «Περιφρεια της Βαρντσκα» εχε τα σνορ της στην Περιφρεια της αρχαας Παιονας.
Γεωγραφικ, στην Περιφρεια της αρχαας Παιονας, στην Γιουγκοσλαβικ Διοικητικ «Περιφρεια της Βαρντσκα», δεν υπρξε ποτ, οτε μια σπιθαμ εδφους της Μακεδονας. Οτε μα. Οτε να μτρο της Μακεδονας του Μεγλου Αλεξνδρου. Οτε νας πντος.
Και ιστορικ, απ τον πρτο αινα της ανθρωπτητας, ως και σμερα, οι κτοικοι της Γιουγκοσλαβικς Διοικητικς «Περιφρειας της Βαρντσκα», της «Δημοκρατας των Σκοπων», δεν ταν Μακεδνες. πως δεν εναι και σμερα.
Την δεκαετα του 1940, ο ττε κομμουνιστς ηγτης της Γιουγκοσλαβας, Στρατρχης Γισιπ Ττο, ονμασε την Περιφρεια της αρχαας Παιονας, την Γιουγκοσλαβικ Διοικητικ «Περιφρεια της Βαρντσκα», αρχικ ως «Γιουγκοσλαβικ Λακ Δημοκρατα της Μακεδονας». Και μετπειτα, ως «Σοσιαλιστικ Δημοκρατα της Μακεδονας».
Ο λγος; Να ενσει την ψευδο-σλαβο-μακεδονικ περιφρεια που ονμασε ο διος «Μακεδονα», με την Μακεδονικ Περιφρεια της Ελλδας, την Μακεδονα του Μεγλου Αλεξνδρου, και το διαμντι της Μακεδονας την Θεσσαλονκη. Και τσι, να βγει η χρα του στο Αιγαο.
Ταυτχρονα, ενταξε την «Σοσιαλιστικ Δημοκρατα της Μακεδονας» ως μια απ τις ξι Διοικητικς Περιφρειες της Γιουγκοσλαβας. Μαζ με τη Διοικητικ Περιφρεια της Σερβας. Τη Διοικητικ Περιφρεια της Κροατας. Τη Διοικητικ Περιφρεια της Σλοβενας. Και τη Διοικητικ Περιφρεια της Βοσνας και Ερζεγοβνης.
Ο Στρατρχης Ττο, συγχρνως, βφτισε τους κατοκους της αρχαας Παιονας, της μετπειτα «Διοικητικς Περιφρειας της Βαρντσκα», της επσημα πια ονομασθεσας απ την κυβρνησ του, Διοικητικς Περιφρειας «Σοσιαλιστικ Δημοκρατα της Μακεδονας», ως «Μακεδνες».
Με τις δο αυτς ενργειες, ο Στρατρχης Ττο δημιοργησε την «Δημοκρατα των Σκοπων». Δημιοργησε τον καταυλισμ των παρατημνων, των χαμνων, των μπερδεμνων, των κυνηγημνων, των αυτοεξριστων, των απογοητευμνων και των κρυμμνων κομμουνιστν ανταρτν, της περιοχς των Βαλκανων. Σρβων, Κροατν, Σλοβνων, Βσνιων, Μαυροβονιων, Βολγαρων, Ρουμνων, Ελλνων, και λλων κομμουνιστν ανταρτν. Με πρωτεουσα την πλη των Σκοπων.
Με τον διαμελισμ της Γιουγκοσλαβας, τον Σεπτμβριο του 1991, η κομμουνιστικ πολιτικ ηγεσα της «Σοσιαλιστικς Δημοκρατας της Μακεδονας», της κοινς αποκαλομενης απ τους λληνες, «Δημοκρατα των Σκοπων», μετ απ δημοψφισμα των κατοκων της, αποφσισαν να αποσχισθον απ την Γιουγκοσλαβα, και να ζητσουν να αναγνωρισθον, ως ανεξρτητο κρτος, με την ψευδο-αυτ-ονομασα, «Δημοκρατα της Μακεδονας».
Με λλα λγια, ζτησαν επσημα την δρυση ανεξρτητου κρτους «Μακεδονα». Ανεξρτητο Μακεδονικ κρτος.

Η συζτηση για την δρυση ανεξρτητου Μακεδονικο και Θρακικο κρτους, ξεκνησε στο 2ο Συνδριο του «Σοσιαλιστικο Εργατικο Κμματος Ελλδας (ΣΕΚΕ)», το 1920, στον Πειραι. ταν, το «Σοσιαλιστικ Εργατικ Κμμα Ελλδας (ΣΕΚΕ)», που εχε ιδρυθε το 1918, ενθηκε με το «Κομμουνιστικ Κμμα Ελλδας». Και μαζ, το 1920, δημιοργησαν το λεγμενο, «Σοσιαλιστικ Εργατικ Κμμα Ελλδας (Κομμουνιστικ) – ΣΕΚΕ(Κ)».
Στις «26 Νομβρη – 3 Δεκμβρη 1924», πως αναφρουν τα Πρακτικ του «Τρτου κτακτου Συνεδρου του ΣΕΚΕ(Κ)» ιδρθηκε επσημα το «Κομμουνιστικ Κμμα Ελλδος- ΚΚΕ». Στο διο Συνδριο, ψηφστηκε η δρυση ανεξρτητου Μακεδονικο και ανεξρτητου Θρακικο Κρτους.
Μετ απ συζητσεις δο ημερν, πως φανεται απ τα Πρακτικ του «Τρτου κτακτου Συνεδρου του ΣΕΚΕ(Κ)», αναφρεται για το θμα της Μακεδονας και της Θρκης ως εξς:
(…)«Το Συνδριο παραδχεται τι τα συνθματα που διετπωσε η κτη και η βδομη Βαλκανικ Κομμουνιστικ Συνδισκεψη, «Ενιαα και Ανεξρτητη Μακεδονα», «Ενιαα και Ανεξρτητη Θρκη», εναι τελεως ορθ και επαναστατικ.
Τα συνθματα της αυτονομας διαφρων τμημτων της Μακεδονας και της Θρκης εντς των ορων ενς απ τα αστικ κρτη που τεχνητ δημιοργησε η Συνθκη των Σεβρν και οι λλες ιμπεριαλιστικς συνθκες, πρπει να παραμεριστον. Διτι εναι οπορτουνιστικ και υποβοηθονε μα συνεννηση των πλουσων στοιχεων του Μακεδονικο και Θρακικο πληθυσμο, μαζ με τις κυραρχες τξεις των κρατν αυτν. Για την κοινωνικ και εθνικ καταπεση των φτωχν λακν στρωμτων της Μακεδονας και της Θρκης.
Το Συνδριο υπογραμμζει συγχρνως τι ο επαναστατικς αγνας του Μακεδονικο και Θρακικο λαο για την εθνικ και οικονομικ του χειραφτηση, δεν μπορε να εναι αποτελεσματικς, παρ μνον, ταν θα διεξαχθ απ συμφνου με τους επαναστατικος και χωρικος εργτες καθεμις Βαλκανικς χρας.
μεσα καθκοντα του ΚΚΕ επνω στο εθνικ ζτημα εναι ο αμελικτος αγνας εναντον της καταπιεστικς πολιτικς της ελληνικς μπουρζουαζας στην Μακεδονα και την Θρκη, μελικτος αγνας εναντον κθε μορφς σωβινισμο και εθνικισμο (νασιοναλισμο) της κυβερνσης ελληνικς μπουρζουαζας και εναντον των προσπαθειν της να μπολισει τον εθνικισμν αυτν στις καθυστερημνες μζες. Ρχνοντας ως βασικ πολιτικ σνθημα το δικαωμα των λαν της Μακεδονας και Θρκης για την αυτοδιθεσ των, μχρι και τον αποχωρισμν των απ την Ελλδα και της δημιουργας μαζ με τα υπδουλα στην λλη Βαλκανικ μπουρζουαζα τμματα της χρας των, ενιαου και ανεξρτητου κρτους.»
τσι ξεκνησε η Οδσσεια για την δρυση Μακεδονικο κρτους. Κρτους, αποτελομενο απ τρα τμματα, το οποο θα εμπεριεχε τα τρα τμματα του σχεδου της Κομμουνιστικς Διεθνος. Το τμμα αποκαλομενο απ την Κομμουνιστικ Διεθν («Κμιντερν») ως «Μακεδονα του Βαρδρη», στην Περιφρεια της Σερβας. Το αποκαλομενο «Μακεδονα του Πιρν», στην Περιφρεια της Βουλγαρας. Και, το αποκαλομενο απ την Κομμουνιστικ Διεθν «Μακεδονα του Αιγαου», στην Ελλδα.
Ορστε και ο μεταφρασμνος απ την αγγλικ, χρτης της «Μακεδονας» της Κομμουνιστικς Διεθνος, πως τα χουν περιγρψει στον χρτη τους, οι κομμουνιστς ηγτες της «Δημοκρατας των Σκοπων».
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Τα Σνορα της «Μακεδονας» της Κομμουνιστικς Διεθνος (Κμιντερν)


Η στρατηγικ και το σχδιο για την δημιουργα ενς «ενωμνου», ανεξρτητου «Μακεδονικο θνους», ταν το ργο του Βολγαρου κομμουνιστ ηγτη, Γκιργκι Ντμιτροφ.
Ο Γκιργκι Ντμιτροφ, νας αφοσιωμνος κομμουνιστς ηγτης, ο οποος εχε αποκτσει ρωσικ υπηκοτητα, εχε τοποθετηθε απ τον κομμουνιστ ηγτη της Σοβιετικς νωσης Γισεφ Στλιν, ως ο επικεφαλς της «Κομμουνιστικς Διεθνος». Γνωστς ως «Κμιντερν.»
Προεδρεοντας της 7ης Κομμουνιστικς Διεθνος, το Νομβριο του 1934, στην Μσχα της Ρωσας, ο Γκιργκι Ντμιτροφ πρτεινε επσημα την δημιουργα ενς «ενωμνου ανεξρτητου μακεδονικο θνους».
Η επσημη απφαση της 7ης Κομμουνιστικς Διεθνος, τον Φεβρουριο του 1934, στην Μσχα της Ρωσας, αναφρει χαρακτηριστικ και ξεκθαρα:  
«ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΕΟ (ΕΝΙΑΙΑ), Φεβρουριος 1934
…Η μπουρζουαζα των κυραρχων εθνν στα τρα ιμπεριαλιστικ κρτη, ανμεσα στα οποα διαμοιρστηκε η Μακεδονα, προσπαθε να αποκρψει την εθνικ καταπεση, αρνομενη τις εθνικς ιδιαιτερτητες του μακεδoνικο λαο και την παρξη μακεδονικο θνους. Οι λληνες σωβινιστς ισχυρζονται τι ο γηγενς σλαβικς πληθυσμς στο τμμα της Μακεδονας που χουν υπ την κατοχ τους αποτελεται απ λληνες που εκσλαβστηκαν, …οι Μεγαλο-Σρβοι σωβινιστς, εκμεταλλευμενοι τα σερβικ στοιχεα στη γλσσα του ντπιου μακεδονικο πληθυσμο, θεωρον αυτν τον πληθυσμ ως μια απ τις «φυλς» του νοτιοσλαβικο θνους και τον υποβλλουν σε βαιο εκσερβισμ.
Τλος, ο βουλγαρικς σωβινισμς, εκμεταλλευμενος τη συγγνεια μεταξ της μακεδονικς γλσσας και της βουλγαρικς, διακηρσσει τι οι Μακεδνες εναι Βολγαροι και με αυτ τον τρπο επιδικει να δικαιολογσει την κυριαρχα τους τσο στην περιοχ του Πετριτσου σο και την επεκτατικ τους πολιτικ σε ολκληρη τη Μακεδονα. Παλεοντας ενντια στη διαρεση και την υποδολωση του μακεδονικο λαο, ενντια σε λες τις μορφς εθνικς, πολιτιστικς, κοινωνικς και οικονομικς καταπεσης του, η ΕΜΕΟ (Εσωτερικ Μακεδονικ Επαναστατικ Οργνωση (Ενιαα): βραχβια οργνωση που ιδρθηκε απ την Κομμουνιστικ Διεθν τον Οκτβριο του 1925 με σκοπ να αμφισβητσει τη μονοπληση του αυτονομιστικο κινματος στη Μακεδονα απ τη φιλοβουλγαρικ ΕΜΕΟ (VMRΟ)) εναι υποχρεωμνη να ξεσκεπσει το πραγματικ νημα λων των σοφισμτων που αρνονται στους Μακεδνες την εθνικ τους ταυττητα και να μην επιτρψει στα σοφσματα αυτ να παρεισφρσουν στους κκλους της.
Ο αγνας για ενωμνη και ανεξρτητη μακεδoνικ δημοκρατα των εργαζομνων αποτελε δκαιη υπθεση χι μνο για τις εργαζμενες μζες της Μακεδονας αλλ και για την εργατικ τξη και την αγροτι που αγωνζονται κτω απ την καθοδγηση των κομμουνιστικν κομμτων στη Βουλγαρα, τη Γιουγκοσλαβα και την Ελλδα.»
Μετ την απφαση των ηγετν της ττε αποσχισθεσας απ την Γιουγκοσλαβα, της ψευδο-αυτ-ονομασθεσας τον Σεπτμβριο του 1991, «Δημοκρατα της Μακεδονας», οι Υπουργο των Εξωτερικν της «Ευρωπακς Κοιντητας», αργτερα «Ευρωπακ νωση», στις 16 Δεκεμβρου 1991,  θεσαν τους ρους αναγνρισης για λες τις Γιουγκοσλαβικς Διοικητικς Περιφρειες, που εχαν αποσχισθε απ την Γιουγκοσλαβα. Τις Γιουγκοσλαβικς Διοικητικς Περιφρειες της Κροατας, της Σλοβενας, της Βοσνας και Ερζεγοβνης και της ονομασθεσας το 1946, απ τον Γισιπ Ττο,Γιουγκοσλαβικς Διοικητικς Περιφρειας «Σοσιαλιστικ Δημοκρατα της Μακεδονας».
Ο πιο καθοριστικς ρος που εχε θσει το Συμβολιο της Ευρπης, για την αναγνριση ποιας απ τις αποσχισθεσες Γιουγκοσλαβικς Περιφρειες, στις Βρυξλλες, στις 16 Δεκεμβρου του 1991, ταν: Η ονομασα του αιτοντος νου κρτους, δεν θα προκαλε εδαφικς διεκδικσεις κατ κρτους-μλους της Ευρωπακς Κοιντητας.
Το Συμβολιο της Ευρπης θεσε αυτν τον καθοριστικ ρο αναγνρισης, διτι το 1963, ταν η Μεγλη Βρετανα κανε ατηση, να ενταχθε ως κρτος-μλος της ττε «Ευρωπακς Κοιντητας», με την ονομασα Μεγλη Βρετανα, η Γαλλα, η οποα εχε Γαλλικ Περιφρεια με την ονομασα «Βρετνη», αντδρασε. Και θεσε βτο στην νταξη της Μεγλης Βρετανας στην Ευρωπακ Κοιντητα. Ισχυριζμενη τι μελλοντικ, η Μεγλη Βρετανα, θα μποροσε να χει, εδαφικς διεκδικσεις ναντ της.
Η Μεγλη Βρετανα κανε να ατηση με την ονομασα Ηνωμνο Βασλειο. Ατηση, η οποα γινε αποδεκτ. Και η ονομασα της Μεγλης Βρετανας στην Ευρωπακ νωση, απ το 1963 ως και σμερα, εναι «Ηνωμνο Βασλειο».
Για να αποφγουμε την σειρ αποφσεων απ την Ευρωπακ νωση, και τα Ηνωμνα θνη, οι οποες χουν απορρψει την αναγνριση της πρην Γιουγκοσλαβικς «Δημοκρατας των Σκοπων», με ονομασα που εμπεριχει την λξη «Μακεδονα», ονομασα, η οποα, αυτομτως προκαλε εδαφικς διεκδικσεις κατ κρτους-μλους της Ευρωπακς νωσης, την Ελλδα, προτενω: Τα Ηνωμνα θνη, να ονομσουν την «Δημοκρατα των Σκοπων», με να νομα, συμβατ με την σσταση των κατοκων της. Προτενω, η «Δημοκρατα των Σκοπων», να ονομασθε απ τα Ηνωμνα θνη ως, «Δημοκρατα Ηνωμνων Πρην Κομμουνιστν Ανταρτν» (Δ.Η.Π.Κ.Α.), και χι «Βρεια Μακεδονα», οποιουδποτε λλου εδους «Μακεδονα».
Ασφαλς προσωπικ, δεν χω κανναν λγο να προτενω ονομασα για την «Δημοκρατα των Σκοπων». Με λλα λγια, να γνω κι εγ νας νονς της «Δημοκρατας των Σκοπων». Αλλ, επειδ πολλο λληνες του εσωτερικο αγωνζονται καθημερινς να γνουν νονο της «Δημοκρατας των Σκοπων», προτενοντας ονομασες που εμπεριχουν την λξη «Μακεδονα»,  σνθετες και μη, γιατ να μην προτενει κι νας λληνας του εξωτερικο μια ονομασα;
Μα ονομασα για την «Δημοκρατα των Σκοπων», η οποα εναι συμβατ με τους ρους της Ευρωπακς νωσης. Με τους ρους της παγκσμιας ιστορας. Με τους ρους της λογικς. Με τους ρους της αλθειας, γιατ αυτ εναι η πραγματικ σνθεση των κατοκων της. Των κατοκων της «Δημοκρατας των Σκοπων».
Υπερνω λων, η ονομασα «Δημοκρατα Ηνωμνων Πρην Κομμουνιστν Ανταρτν» (Δ.Η.Π.Κ.Α.), εναι συμβατ με τους ρους που θεσαν η Ευρωπακ νωση και τα Ηνωμνα θνη, ταν το 1992-1993, αρνθηκαν να αναγνωρσουν την «Δημοκρατα των Σκοπων» ως ανεξρτητο κρτος, επειδ το νομα με το οποο αιτθηκαν, εμπεριεχε την ελληνικ λξη «Μακεδονα». Η ονομασα «Δημοκρατα Ηνωμνων Πρην Κομμουνιστν Ανταρτν» (Δ.Η.Π.Κ.Α.), εναι συμβατ με λους αυτος τους ρους.
Εν τα Ηνωμνα θνη το 1993, αναγνριζαν την «Δημοκρατα των Σκοπων», ως ανεξρτητο κρτος, με νομα συμβατ με την σνθεση των κατοκων της, το 2018, δεν θα χρειαζταν νονος Ελλνων του εσωτερικο, νονος Ελλνων του εξωτερικο και κουμπρους σαν τον Μθιου Νμιτς.
Αγνοντας τους ρους αναγνρισης, που εχε θσει το Συμβολιο της Ευρπης, στις 16 Δεκεμβρου 1991, οι ηγτες της ττε ψευδο-αυτ-ονομασθεσας «Δημοκρατα της Μακεδονας», την πρτη εβδομδα του 1992, καναν ατηση στο Συμβολιο της Ευρπης, ζητντας να αναγνωρισθον ως ανεξρτητο κρτος, με την ονομασα, «Δημοκρατα της Μακεδονας». Ονομασα, η οποα ξεκθαρα, παραβαζε τον ρο αναγνρισης που εχε θσει το Συμβολιο της Ευρπης. Δεδομνου τι η αποσχισθεσα απ την Γιουγκοσλαβα Δημοκρατα, που κανε την ατηση αναγνρισης με το νομα «Μακεδονα», συνρευε με την ελληνικ Περιφρεια της Μακεδονας.
Στην τυπη Συνντηση Κορυφς, στο Γκιμαρες της Πορτογαλας, στις 7 Ιανουαρου 1992, το Συμβολιο της Ευρπης, ομφωνα απρριψε την ατηση της ψευδο-αυτ-ονομασθεσας «Δημοκρατα της Μακεδονας», να αναγνωρισθε, ως ανεξρτητο κρτος, με την ονομασα «Δημοκρατα της Μακεδονας». Επειδ, το νομα στην ατηση, εμπεριεχε τη λξη «Μακεδονα».
Στις 22 Ιανουαρου 1992, το Συμβολιο της Ευρπης, μετ την επσημη Σνοδο των Πολιτικν Αρχηγν του Συμβουλου, εξδωσε δημσια, μια ιστορικ, σαφστατη δλωση. Σχετικ με την ατηση της «Δημοκρατας των Σκοπων», να αναγνωριστε ως ανεξρτητο κρτος με την ονομασα «Δημοκρατα της Μακεδονας», λγοντας:
 «Το Ευρωπακ Συμβολιο επαναλαμβνει τη θση που λαβε η κοιντητα και τα Κρτη-μλη της στο Γκιμαρες κατπιν αιτματος της πρην Γιουγκοσλαβικς Δημοκρατας της Μακεδονας να αναγνωρισθε ως ανεξρτητο κρτος. Το ευρωπακ Συμβολιο εκφρζει την ετοιμτητ του να αναγνωρσει το κρτος αυτ μετα υπρχοντ σνορ του, σμφωνα με τη δλωση της 16ηε Σεπτεμβρου 1991 με νομα που δεν περιλαμβνει τον ρο «Μακεδονα». Ιανουαρου 22, 1992»
ως τις 22 Ιανουαρου 1993, το Συμβολιο της Ευρπης, τρες ακμη φορς, απρριψε την αναγνριση της «Δημοκρατας των Σκοπων», της ψευδο-αυτ-ονομασθεσας το 1991 «Δημοκρατα της Μακεδονας», να αναγνωρισθε ως ανεξρτητο κρτος με την ονομασα «Δημοκρατα της Μακεδονας».  Επειδ το νομα στην ατηση, κθε φορ, εμπεριεχε την ελληνικ λξη «Μακεδονα».
Ποτ, η Ευρωπακ νωση, ως πολιτικ ονττητα, δεν αναγνρισε την ψευδο-αυτ-ονομασθεσα το 1991 «Δημοκρατα της Μακεδονας», ως ανεξρτητο κρτος, με νομα που εμπεριχει την  ελληνικ λξη «Μακεδονα». Και ποτ, η Ευρωπακ νωση δεν λλαξε τους ρους αναγνρισης για τις αποσχισθεσες απ την Γιουγκοσλαβα Διοικητικς  Περιφρειες. ρους, τους οποους εχε θσει στις 16 Δεκεμβρου 1991, στις Βρυξλλες του Βελγου.
Το 1992 ταν χρονι εκλογν στις Ηνωμνες Πολιτεες της Αμερικς. Ο ττε πρεδρος των Ηνωμνων Πολιτειν, Τζορτζ Μπους, ταν υποψφιος να επανεκλεγε για δετερη τετραετα. Ο Πρεδρος των Ηνωμνων Πολιτειν υπηρετε μνον για δο τετραετες.
Ο Τζορτζ Μπους εχε υποσχεθε στους πολυριθμους Σλαβο-Αμερικανος υποστηρικτς της υποψηφιτητς του, τι θα αναγνριζε  την αποσχισθεσα απ την Γιουγκοσλαβα, την ψευδο-αυτ-ονομασθεσα «Δημοκρατα της Μακεδονας», ως ανεξρτητο κρτος, με την ονομασα, «Δημοκρατα της Μακεδονας», αμσως μετ την επανεκλογ του, το Νομβριο του 1992.
Την εποχ εκενη, οι Σλαβο-Αμερικανο εχαν συνεισφρει αποτελεσματικ στην οικονομικ ενσχυση του Ρεπουμπλικανικο κμματος και στην εκλογικ καμπνια του Τζορτζ Μπους το 1988.
Μετ τις προκριματικς εκλογς, του Ρεπουμπλικανικο και του Δημοκρατικο κμματος, ο τελικς αντπαλος του Προδρου Μπους,  στις προεδρικς εκλογς των Ηνωμνων Πολιτειν του 1992, κατληξε να εναι ο Δημοκρατικς Κυβερντης της Πολιτεας του ρκανσω, με το νομα Μπιλ Κλντον.
Η Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα, η οποα ταν εκ διαμτρου αντθετη με την αναγνριση της ψευδο-αυτ-ονομασθεσας «Δημοκρατα της Μακεδονας», ως ανεξρτητο κρτος, με ονομασα που  θα εμπεριεχε την ελληνικ λξη «Μακεδονα», οργανθηκε και υποστριξε δραστικ, την υποψηφιτητα του Κυβερντη Μπιλ Κλντον, για την προεδρα των Ηνωμνων Πολιτειν.
Στις 2 Οκτωβρου 1992, να μνα πριν την ημρα των εκλογν, της 3ης Νοεμβρου 1992, ο Κυβερντης Μπιλ Κλντον, εξδωσε μια καθοριστικ, και απολτως σαφ, δημσια δλωση. Με την οποα, ανακονωσε την αντθεσ του, στην αναγνριση της ψευδο-αυτ-ονομασθεσας «Δημοκρατα της Μακεδονας», ως ανεξρτητο κρτος, με ονομασα που θα εμπεριεχε τη λξη «Μακεδονα».
Η γραπτ δημσια δλωση του Κυβερντη  Μπιλ Κλντον, της 2ας Οκτωβρου 1992, για την Ελλδα και την Μακεδονα ταν ξεκθαρη. Η γραπτ δλωση, μεταξ λλων, ανγραφε τα εξς:

«ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

Οκτωβρου 2, 1992
«Οι αναταραχς στα Βαλκνια και ο κατακερματισμς της Γιουγκοσλαβας ασκον νες πισεις στην Ελλδα. Οι αλγιστοι σκοτωμο, η πενα, η βαιη μετακνηση πολιτν, η εθνικ κθαρση και η καταστροφ μερικν απ τις πιο ιστορικς πλεις της Ευρπης πρπει να σταματσει.
            (…) Οι Ηνωμνες Πολιτεες πρπει να υποστηρξουν τις ελογες προσδοκες για ελευθερα και ανεξαρτησα των ανθρπων αυτς της περιοχς που χουν υποφρει για περισστερο απ τσσερις δεκαετες απ την κομμουνιστικ βιαιτητα. Ταυτχρονα, πρπει  να δσουμε προσοχ στην ελογη ανησυχα της Ελλδας σχετικ με τις επιπτσεις που θα χει ο διαμελισμς της Γιουγκοσλαβας στην ασφλεια της Ελλδας και τη σταθερτητα στην περιοχ.
(…) Πρπει να εργαστομε μαζ με τον μακροχρνιο δημοκρατικ μας σμμαχο, την Ελλδα, και τις λλες χρες της Ευρπης, προκειμνου να επιτχουμε μια λση η οποα θα σβεται τα δικαιματα και τα συμφροντα λων των εμπλεκομνων.
            Στηρζω την πρσφατη απφαση της Ευρωπακς νωσης σμφωνα με την οποα η νοτιτερη πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα αναγνωρζεται ως ανεξρτητο κρτος υπ τον ρο να μην περιλαμβνεται στην ονομασα της η λξη «Μακεδονα». Πολλο Αμερικανο δυσκολεονται να κατανοσουν το πρβλημα που προκπτει απ τη χρση του ονματος «Μακεδονα». Περ τα τλη του Δευτρου Παγκοσμου Πολμου η χρση αυτο του ονματος για το ντιο τμμα της Γιουγκοσλαβας χαρακτηρστηκε απ τον ττε υπουργ Εξωτερικν της χρας μας «ως προκλυμμα για επιθετικς ενργειες εναντον της Ελλδας» εν θα μποροσε, επσης, να αποτελσει και πλι πηγ αποσταθεροποησης και συγκροσεων.        
Η θση των Ηνωμνων Πολιτειν πρπει να εναι ξεκθαρη. Εν το νο αυτ κρτος επιθυμε την αναγνριση της Αμερικς, θα πρπει κατ αρχς να δεχθε τις αρχς της Τελικς Πρξης του Ελσνκι, να ικανοποισει τις γετονες χρες και την παγκσμια κοιντητα σον αφορ τις προθσεις του, τι δηλαδ εναι ειρηνικς και σμφωνες με την απφαση της Ευρωπακς νωσης, η οποα απορρπτει τη χρση του ονματος Μακεδονα. Η Κυβρνηση Κλντον θα υπερασπιστε αυτς τις αρχς και θα διασφαλσει την ικανοποηση των νμιμων συμφερντων της Ελλδας.
            Η Ελλδα παραμνει νας πιστς φλος σε μια ταραγμνη και επικνδυνη περιοχ του κσμου. Ο ελληνικς λας εναι δικαιολογημνα υπερφανος για την ιστορα που χει να επιδεξει σε θματα ανεξαρτησας, δημοκρατας και δικαιοσνης. Δεσμευμαστε απ συνθκες και χουμε ηθικ υποχρωση να στηρξουμε τον ελληνικ λα. Η σχση ανμεσα στις Ηνωμνες Πολιτεες και την Ελλδα χει ενδυναμσει και τα δο κρτη. Εν εκλεγ, θα συνεχσω να ενδυναμνω αυτν την τσο σημαντικ σχση.»
Στις 3 Νοεμβρου 1992, ο Μπιλ Κλντον, εξελγη Πρεδρος των Ηνωμνων Πολιτειν Αμερικς. Η νκη του Μπιλ Κλντον, ταν ιστορικ, και απροσδκητη.
Το 1992-1993, εγ υπηρετοσα ως Πρεδρος του Δημοκρατικο Κμματος της Πολιτεας του Νιου Χμσαιρ. Το κμμα, του νεοεκλεχθντα Προδρου των Ηνωμνων Πολιτειν της Αμερικς, Μπιλ Κλντον.
Στην εκλογ της 3ης Νοεμβρου 1992, οι ψηφοφροι της Πολιτεας του Νιου Χμσαρ, με εξλεξαν ναν απ τους «Προεδρικος Εκλκτορες», του νεοεκλεχθντα Προδρου, Μπιλ Κλντον. Λγες ημρες αργτερα, εξελγην «Πρεδρος των Εκλεκτρων», του Προδρου Κλντον στην Πολιτεα του Νιου Χμσαιρ. Οι εκλκτορες χουν τον τελευταο λγο για την εκλογ του Προδρου των Ηνωμνων Πολιτειν.
Αμσως μετ την εκλογικ ττα του Προδρου Μπους, η απερχμενη κυβρνησ του, με επικεφαλς τον ττε Υπουργ των Εξωτερικν των Ηνωμνων Πολιτειν, Λρενς γκλμπεργκερ (Lawrence Eagleburger), ρχισε να πιζει τους Ευρωπαους πολιτικος ηγτες, να αναγνωρσουν την «Δημοκρατα των Σκοπων», ως ανεξρτητο κρτος, με την ονομασα, «Δημοκρατα της Μακεδονας». Με την ελπδα, να φρουν την αναγνριση απ τους Ευρωπαους ηγτες στα Ηνωμνα θνη, για γκριση, πριν απ το τλος της θητεας του Προδρου Μπους, στις 20 Ιανουαρου 1993.
Με την βοθεια του Ελληνοαμερικανο Μικλ Δουκκη, πρην Κυβερντη της Μασαχουστης και πρην υποψηφου του Δημοκρατικο Κμματος για την Προεδρα των Ηνωμνων Πολιτειν, το 1988.
Του πανσχυρου Ελληνοαμερικανο Γερουσιαστ της Πολιτεας του Μριλαντ, Πολ Σαρμπνη.
Του Ελληνοαμερικανο Γερουσιαστ της Πολιτεας της Μασαχουστης και αντιπλου του Μπιλ Κλντον, στις προκριματικς προεδρικς εκλογς του 1992, Πολ Τσγκα.
Του Ελληνοαμερικανο Προδρου, του πολυριθμου Δημοκρατικο Κμματος της Καλιφρνιας, Φιλ Αγγελδη.
Του Προδρου του Δημοκρατικο Κμματος, της Πολιτεας της Ιντινας, Μικ Πνος.
Του πανσχυρου, Ελληνοαμερικανο Προδρου της Γερουσας και Προδρου του Δημοκρατικο Κμματος της Πολιτεας του Οχιο, Χρι Μισλ (Χαρλαμπο Μιχαλακκη).
Και πολλν λλων επιφανν πολιτικν, και επιχειρηματικν ηγετν της Ελληνοαμερικανικς Κοιντητας, λοι σημαντικο υποστηρικτς της υποψηφιτητας του Μπιλ Κλντον, οργνωσα την δρση, για την αντθεση στις προσπθειες της απερχμενης κυβρνησης του Προδρου Μπους, να αναγνωρσει, στα Ηνωμνα θνη, την «Δημοκρατα των Σκοπων», ως ανεξρτητο κρτος, με την ονομασα «Δημοκρατα της Μακεδονας».
            Για να πετχουμε τον στχο μας, συνεργαστκαμε στεν, με τους Συμβολους Εξωτερικς Πολιτικς, του νεοεκλεχθντα Προδρου, Μπιλ Κλντον.
            Υπενθυμσαμε στους Συμβολους Εξωτερικς Πολιτικς του νεοεκλεχθντα Προδρου Κλντον, την υπσχεση που εχε δσει, στην Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα, στις 2 Οκτωβρου 1992, ως υποψφιος ττε για την Προεδρα. τι, εν εκλεγε, η κυβρνηση Μπιλ Κλντον δεν θα αναγνριζε την απσχισθεσα απ την Γιουγκοσλαβα, την ψευδο-αυτ-ονομασθεσα «Δημοκρατα της Μακεδονας», ως ανεξρτητο κρτος, με ονομασα που θα συμπεριλμβανε την λξη «Μακεδονα», σμφωνα με τα λεγμεν του.
Και προτεναμε στους Συμβολους του νεοεκλεχθντα Προδρου, να ενημερσουν τους Συμβολους Εξωτερικς Πολιτικς του απερχμενου Προδρου Μπους, για την υπσχεση του υποψφιου Μπιλ Κλντον, προς την Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα, για το νομα «Μακεδονα». Και να τους πεσουν να σεβαστον αυτ την υπσχεση.
            Με το ιστορικ δκαιο στο πλευρ μας, και την εντητα στην αντσταση, πετχαμε τον στχο μας. Η απερχμενη κυβρνηση του Προδρου Μπους, εγκατλειψε τις προσπθεις της, να φρει το θμα της αναγνρισης της «Δημοκρατας των Σκοπων», ως ανεξρτητο κρτος, στα Ηνωμνα θνη, με την ονομασα «Δημοκρατα της Μακεδονας», πριν την ορκωμοσα του νεοεκλεχθντα Προδρου Μπιλ Κλντον, στις 20 Ιανουαρου 1993.
            Στις 16 Ιανουαρου 1993, τσσερις ημρες πριν την ορκωμοσα του Προδρου Κλντον, η Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα, οργνωσε να μεγλο συλλαλητριο, ξω απ την δρα των Ηνωμνων Εθνν, στην Να Υρκη. που εξφρασε την κατηγορηματικ της αντθεση, σε κθε προσπθεια των Ηνωμνων Εθνν, να αναγνωρσουν, την ψευδο-αυτ-ονομασθεσα «Δημοκρατα της Μακεδονας», ως ανεξρτητο κρτος, με ονομασα που θα εμπεριεχε την ελληνικ λξη «Μακεδονα».
            Στις 12 το μεσημρι, στις 20 Ιανουαρου του 1993, ο Μπιλ Κλντον, ορκστηκε ως ο 42ος Πρεδρος των Ηνωμνων Πολιτειν της Αμερικς.
Την δια ημρα, ο Πρεδρος Κλντον διρισε την Μντλιν Ολμπριτ ως Αντιπρσωπο και Πρσβειρα των Ηνωμνων Πολιτειν στα Ηνωμνα θνη.
Η θση της Μντλιν Ολμπριτ, σμαινε τι αυτ θα ταν η εκπρσωπος του Προδρου Κλντον, στο Συμβολιο Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν, με την δυναττητα να ασκσει βτο, σε λες τις αποφσεις του Συμβουλου Ασφαλεας. Η Μντλιν Ολμπριτ υπρξε η κορυφαα σμβουλος εξωτερικς πολιτικς του Μικλ Δουκκη κατ την προεδρικ του εκστρατεα το 1988.
Το Συμβολιο Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν, το κατεξοχν υπεθυνο για την αναγνριση, και την νταξη των νων μελν στα Ηνωμνα θνη, απαρτζεται απ 15 μλη. Πντε (5) απ τα μλη του Συμβουλου Ασφαλεας, οι Ηνωμνες Πολιτεες Αμερικς, η Κνα, η Ρωσα, η Μεγλη Βρετανα, και η Γαλλα, αποτελον τα μνιμα μλη του. Με την δυναττητα, το κθε μλος ξεχωριστ, να ασκε βτο, σε λες τις αποφσεις του Συμβουλου Ασφαλεας.
Στις 22 Ιανουαρου του 1993, δο ημρες μετ την ορκωμοσα του νου Προδρου, Μπιλ Κλντον, ο ττε Γενικς Γραμματας των Ηνωμνων Εθνν, Μποτρος Μποτρος Γκλι, αποφσισε να προωθσει την ατηση της «Δημοκρατας των Σκοπων» στο Συμβολιο Ασφαλεας, να αναγνωριστε ως ανεξρτητο κρτος, και να ενταχθε ως μλος των Ηνωμνων Εθνν, με την ονομασα, «Δημοκρατα της Μακεδονας».
Στις 24 Ιανουαρου 1993, τρα Ευρωπακ κρτη μλη των Ηνωμνων Εθνν, η Μεγλη Βρετανα, η Γαλλα, και η Ισπανα, πρτειναν στο Συμβολιο Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν τη  αναγνριση της «Δημοκρατας των Σκοπων», ως ανεξρτητο κρτος, με την ονομασα, «Πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα της Μακεδονας – FYROM». Και το Συμβολιο Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν, ξεκνησε μια ιδιατερα μακρχρονη περοδο διαβουλεσεων, γρω απ την ατηση της ψευδο-αυτ-ονομασθεσας  «Δημοκρατα της Μακεδονας», να αναγνωριστε ως ανεξρτητο κρτος, με την ονομασα «Δημοκρατα της Μακεδονας».
Το Συμβολιο Ασφαλεας, στις ανεπσημες διαβουλεσεις των πντε μονμων μελν του, που πρπει ομφωνα να συμφωνσουν την αναγνριση και την νταξη νου κρτους μλους, κανε συζτηση να αναγνωριστε η «Δημοκρατα των Σκοπων» ως ανεξρτητο κρτος με την «προσωριν» ονομασα «Πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα της Μακεδονας – FYROM». Ονομασα, που και αυτ εμπεριεχε την λξη «Μακεδονα». Και ονομασα, η οποα ερχταν σε σγκρουση με την υπσχεση που εχε δσει στην Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα, ο Πρεδρος Κλντον, στις 2 Οκτωβρου 1992.
Στις 25 Μαρτου 1993, ο Πρεδρος Κλντον, παραχρησε δεξωση στον Λευκ Οκο, για να τιμσει την Ημρα της Ανεξαρτησας της Ελλδας. Περισστεροι απ 300 επιφανες Ελληνοαμερικανο πολτες, παραβρθηκαν στην δεξωση του Λευκο Οκου. νας απ τους προσκληθντες μουν κι εγ.
Η επσημη ομιλα του Προδρου Κλντον, προς τους Ελληνοαμερικανος προσκεκλημνους, την οποα δωσε ο Λευκς Οκος στην δημοσιτητα, αμσως μετ το πρας της δεξωσης της  25ης Μαρτου 1993, ανφερε μεταξ λλων:
«(…) Σας καλωσορζω λους στον Λευκ Οκο και ιδιαιτρως τον Αρχιεπσκοπο Ικωβο, τον πνευματικ ηγτη της Ελληνοαμερικανικς Κοιντητας, με τον οποο μλις εχα μια εφ’ λης της λης συζτηση για πολλ απ τα θματα που γνωρζω τι σας απασχολον.
            Θλω επσης να καλωσορσω τον πολιτικ ηγτη της Ελληνοαμερικανικς Κοιντητας, τον φλο μου Πωλ Σαρμπνη, Γερουσιαστ του Μριλαντ. Θλω να πω πσο ικανοποιημνος εμαι που υπογρφω αυτν την διακρυξη η οποα αναγνωρζει την Ημρα Ανεξαρτησας της Ελλδας και τιμ τη δημοκρατα που απολαμβνουμε και στις Ηνωμνες Πολιτεες και στην Ελλδα.
            (…) Η Ελλδα, η κοιτδα της δημοκρατας, και οι Ηνωμνες Πολιτεες χουν μακρ ιστορα φιλας και συνεργασας. Οι συγγραφες της Διακρυξης της Ανεξαρτησας και του Συντγματος της χρας μας εμπνεστηκαν απ τη βαθι πστη της Ελλδας στην ελευθερα και στη δημοκρατα.
            (…) δη, κατ τη διρκεια των δο πρτων μηνν της προεδρας μου, εχα την ευκαιρα να συζητσω προσωπικ το θμα της Κπρου με τον Πρεδρο της Τουρκας Οζλ και τηλεφωνικ με τον Πρωθυπουργ της χρας Ντεμιρλ. Να εστε σγουροι τι οι Ηνωμνες Πολιτεες θα δνουν το παρν μχρι να βρεθε μα λση στο ζτημα.
            Για την Μακεδονα: Και για αυτ το ζτημα, λαμβνω σοβαρ υπ ψιν μου τις ανησυχες της Ελλδας. πως και η Αθνα, πιστεουμε τι πρπει να βρεθε σντομα μια λση για το ζτημα που χει προκψει σχετικ με το νομα της πρην Γιουγκοσλαβικς Δημοκρατας προκειμνου να αποφευχθε περαιτρω αστθεια.  Θαυμζω τη σταθερ πολιτικ του Πρωθυπουργο κυρου Μητσοτκη, και θλω να συνεργαστομε για να βρομε μια λση στο πρβλημα που χει προκψει.
            δη χει σημειωθε προδος στο ζτημα, πως εμαι σγουρος τι γνωρζετε, και πιστεω τι μπορομε να βρομε μια δκαιη λση με μακρπνοο ραμα και ευελιξα. Και πλι, πρπει να εστε σγουροι τι οι Ηνωμνες Πολιτεες δεν θα επιτρψουν να απειληθε η ασφλεια ενς τσο στενο φλου και συμμχου, πως εναι η Ελλδα.  
            Ξρετε, κατγομαι απ μια πολιτεα που οι Ελληνοαμερικανο αποτελον το να δκατο του ενς εκατοστο του πληθυσμο μας, και σχεδν οι μισο απ αυτος εναι σε αυτν την αθουσα σμερα. Η συμβολ τους, μως, στην πολιτεα μας και στη ζω μου εναι τερστια.
            Εχθς το βρδυ, ο καλς μου φλος απ ττε που μουν εννα χρνων, ο Ντιβιντ Λεοπολης, πρασε το βρδυ μαζ μου στο Λευκ Οκο.  Συμμετεχε στην περιοδεα μου σε ολκληρη την Αμερικ. γινε το σμβολο του μσου Αμερικανο που για μνα ταν  .... Για φανταστετε, εγ, νας ευκατστατος λευκς, καθλου αντιπροσωπευτικς του μσου Αμερικανο, να χω την υποστριξη ενς Ελληνοαμερικανο που αντιπροσπευε το μσο Αμερικαν. Εμφανστηκε σε τηλεοπτικς εκπομπς σε λη τη χρα και συνβαλε στην προεκλογικ μου εκστρατεα μιλντας ουσιαστικ για τη φιλα μιας ζως και τις κοινς μας αξες. Και η σχση μας, υπ αυτ την ννοια, αντικατοπτρζει τη σχση ανμεσα στις Ηνωμνες Πολιτεες και την Ελλδα.
            Την προσωπικ μου υγεα εδ και πολλ χρνια εμπιστεομαι στον Δρα Ντριου Καμπορη, του οποου ο πατρας, ο Δρ Φρανκ Καμπορης, εναι η προσωπικ μου επιλογ ως μλος του Διοικητικο Συμβουλου του Πανεπιστημου του ρκανσω. Υπρχουν και λλοι σε αυτ το ακροατριο και στο ρκανσω χωρς τους οποους δεν θα μουν εδ σμερα.
            Η εκστρατεα μου για την  Προεδρα και η κυβρνησ μου χουν ωφεληθε πολ απ τα ταλντα των Ελληνοαμερικανν, συμπεριλαμβανομνου του στενο μου βοηθο και Σμβουλου Επικοινωνας και Δημοσων Σχσεων, Τζωρτζ Στεφανπουλου. (…) 
            (…) Θλω επσης να θυμηθομε τον πιο δυνατ αντπαλ μου στις εκλογς των Δημοκρατικν, τον Πωλ Τσγκα και να προσευχηθομε για την ταχεα ανρρωσ του.
            Η αμερικανικ πολιτικ χει ωφεληθε πολ απ τη συμμετοχ των Ελληνοαμερικανν. Στο Δημοκρατικ κμμα εχαμε πρσι δο σπουδαους προδρους του κμματς μας στις πολιτεες τους, τον Φιλ Αγγελδη στην Καλιφρνια, και τον Κρις Σπρου στο Νιου Χαμσιρ. Και οι δο διαδραμτισαν σημαντικ ρλο στις εκλογς και δεν μπορ να μην πω –και ας με συγχωρσουν οι Ρεπουμπλικανο που βρσκονται ανμεσ μας- τι εναι εξαιρετικ ασυνθιστο για να Δημοκρατικ να κερδσει την Καλιφρνια το Νιου Χαμσιρ, και τουλχιστον οι διοι πιστεουν τι ταν η ελληνικ επιρρο που μας φερε τη νκη. 
            (…) Στην Ελλδα, τη χρα που πρτη διαμρφωσε τα πολιτικ ιδεδη που τιμομε και προστατεουμε και στους Ελληνοαμερικανος που μας βοηθον κθε μρα, εμαστε βαθι υποχρεωμνοι. Και καθς δνω το λγο στον Αρχιεπσκοπο για τις παρατηρσεις του, επιτρψτε μου να πω,  με την δεια του εξαρετου συμβολου μου σε θματα γλσσας, κριου Στεφανπουλου, Ζτω η Ελλς.»
Μετ την εκδλωση της 25ης Μαρτου 1993, συναντθηκα με τον Πρεδρο Κλντον, στον Λευκ Οκο, και συζητσαμε το θμα του ονματος «Μακεδονα». Επα, στον Πρεδρο Κλντον, τι η πρταση «συμβιβασμο»  στο Συμβολιο Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν, η οποα θα αναγνριζε το ντιο τμμα της Γιουγκοσλαβας με την προσωριν ονομασα «Πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα της Μακεδονας – FYROM», παραβαζε την υπσχεση που εχε ο διος δσει στην Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα, στις 2 Οκτωβρου 1992. Η «συμβιβαστικ» ονομασα, εμπεριχει την λξη «Μακεδονα». Ετε προσωριν, ετε μνιμη,υπενθμισα στον Πρεδρο Κλντον.
            Με τον Πρεδρο Κλντον, αναφερθκαμε στην θση της ττε ελληνικς κυβρνησης, και μιας ομδας επιφανν Ελληνοαμερικανν, που προωθοσαν την προτεινμενη «συμβιβαστικ»  ονομασα, η οποα εμπεριεχε την λξη «Μακεδονα». 
Υπενθμισα στον Πρεδρο Κλντον, τι, εγ προσωπικ, αρνθηκα να συνυπογρψω την επιστολ, που του εχε αποσταλε απ μερικ μλη της Ελληνοαμερικανικς Κοιντητας, με την οποα υποστριζαν την «συμβιβαστικ» ονομασα «Πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα της Μακεδονας». Αρνθηκα να συμπεριληφθε το νομ μου, στις υπογραφς της επιστολς προς τον διο, επειδ η προτεινμενη ονομασα εμπεριεχε την λξη «Μακεδονα». Συμβιβαστικ μη συμβιβαστικ.
            Δλωσα στον Πρεδρο Κλντον, τι για μνα, και για την πλειοντητα των μελν της Ελληνοαμερικανικς Κοιντητας, το νομα «Μακεδονα», σε οποιαδποτε μορφ στην ονομασα της «Δημοκρατας των Σκοπων», ταν αδιαπραγμτευτο.
            Τελικ, υπενθμισα στον Πρεδρο Κλντον, τι κατ την διρκεια των προκριματικν εκλογν το 1976, ο ττε δημοκρατικς υποψφιος για την Προεδρα, Κυβερντης Τζμη Κρτερ (Jimmy Carter), εχε υποσχεθε στην Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα, τι, δεν θα επτρεπε την ρση του εμπργκο «στρατιωτικο υλικο» κατ της Τουρκας, που εχε επιβληθε απ το Κογκρσο, με την καθοριστικ πεση της Ελληνοαμερικανικς Κοιντητας, λγω της Τουρκικς εισβολς στην Κπρο το 1974.
            Το 1978, δο χρνια μετ την εκλογ του, ο Πρεδρος Κρτερ, λλαξε τη θση του, και υποστριξε την ρση του εμπργκο «στρατιωτικο υλικο», κατ της Τουρκας.
Η Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα αντιστθηκε ντονα στις αλλεπλληλες προσπθειες, του Προδρου Κρτερ, στο Κογκρσο, να ρει το εμπργκο στην Τουρκα. Μετ την βδομη ψηφοφορα, το Κογκρσο, ενκρινε τελικ, την ρση του εμπργκο «στρατιωτικο υλικο» κατ της Τουρκας. Παρ τις ντονες αντιδρσεις, της Ελληνοαμερικανικς Κοιντητας, με συλλαλητριο 40 χιλιδων Ελληνοαμερικανν, μπροστ στον Λευκ Οκο.
            Στις προεδρικς εκλογς του 1980, η Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα υποστριξε σημαντικ την υποψηφιτητα του πρην Κυβερντη της Καλιφρνιας Ρναλντ Ργκαν (Ronald Reagan),  για Πρεδρο των Ηνωμνων Πολιτειν. Ο Ρναλντ Ργκαν ταν ο νικητς των Προεδρικν εκλογν κατ του Προδρου Κρτερ, το 1980.
            Τελικ, εξγησα στον Πρεδρο Κλντον, τι το ντιο τμμα της Γιουγκοσλαβας, η αρχαα Παιονα, η «Περιφρεια της Βαρδσκα», δεν υπρξε ποτ, κομμτι της Μακεδονας. Και οι κτοικοι της Περιφρειας, δεν υπρξαν ποτ, Μακεδνες. Δεν υφσταται ο ρος «Σλαβο-Μακεδονα», οτε εθντητα «Σλαβο-Μακεδνων», επεσμανα στον Πρεδρο Κλιντον.
            Ο Πρεδρος Κλντον, κρτησε την υπσχεσ του, στην Ελληνοαμερικανικ Κοιντητα. Η αποσχισθεσα απ την Γιουγκοσλαβα, η ψευδο-αυτ-ονομασθεσα «Δημοκρατα της Μακεδονας», εντχθηκε ως ανεξρτητο κρτος και μλος των Ηνωμνων Εθνν, χωρς την λξη «Μακεδονα», στην ονομασα του.
Στις 7 Απριλου 1993, το Συμβολιο Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν, συνεδρασε, προκειμνου να εξετσει την ατηση της ψευδο-αυτ-ονομασθεσας, «Δημοκρατα της Μακεδονας»,να αναγνωριστε, ως νο ανεξρτητο κρτος, και να ενταχθε, ως μλος των Ηνωμνων Εθνν, με την ονομασα, «Δημοκρατα της Μακεδονας».
Το Συμβολιο Ασφαλεας, με την «Απφαση 817 του Συμβουλου Ασφαλεας»,  ψφισε ομφωνα, να προτενει στην Γενικ Συνλευση των Ηνωμνων Εθνν, την αναγνριση, της αυτ- ονομασθεσας «Δημοκρατα της Μακεδονας»,  ως νο ανεξρτητο κρτος, και την νταξ της ως μλους των Ηνωμνων Εθνν, χωρς νομα.
Η «Απφαση 817» του Συμβουλου Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν, της 7ης Απριλου 1993, αναφρει χαρακτηριστικ:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Συμβολιο Ασφαλεας
7 Απριλου 1993
Απφαση 817 (1993)
Εγκρθηκε απ το Συμβολιο Ασφαλεας στην Συνντηση 3196 στις 7 Απριλου 1993
            Το Συμβολιο Ασφαλεας,
χοντας εξετσει την ατηση προς τα Ηνωμνη θνη με το γγραφο S/25147,
            Σημεινοντας τι ο αιτν πληρο τα κριτρια για μλος των Ηνωμνων Εθνν πως αυτ χουν οριστε απ το ρθρο 104 του Καταστατικο,
            Σημεινοντας μως τι χει προκψει διαφορ για το νομα του κρτους, η οποα πρπει να διευθετηθε προς την διατρηση των ειρηνικν και αγαστν σχσεων στην περιοχ,
            Καλωσορζοντας την ετοιμτητα των ΣυμΠροεδρευντων της Επιτροπς Συντονισμο του Διεθνος Συνεδρου για την Πρην Γιουγκοσλαβα, στερα απ ατημα του Γενικο Γραμματα, να χρησιμοποισουν τις καλς τους υπηρεσες προκειμνου να διευθετσουν την προαναφερθεσα διαφορ και να προωθσουν μτρα οικοδμησης εμπιστοσνης μεταξ των συμβαλλμενων,
            Προτρπει τους συμβαλλμενους να συνεργαστον με τους ΣυμΠροδρους της Επιτροπς Συντονισμο του Διεθνος Συνεδρου για την Πρην Γιουγκοσλαβα προκειμνου να πετχουν ταχεα επλυση των διαφορν,
            Προτενει στην Γενικ Συνλευση να δοθε στο κρτος του οποου η ατηση εμπεριχεται στο γγραφο S/25147, η ιδιτητα του μλους στα Ηνωμνα θνη, αυτ το κρτος να αναφρεται για κθε σκοπ εντς των Ηνωμνων Εθνν ως «πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα της Μακεδονας», εν αναμον της διευθτησης της διαφορς που χει προκψει για το νομα του κρτους.»
            Με απλ λγια, το Συμβολιο Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν, στις 7 Απριλου 1993, πρτεινε στην Γενικ Συνλευση των Ηνωμνων Εθνν, να αναγνωρσει, την αυτ- ονομασθεσα «Δημοκρατα της Μακεδονας»,  ως νο ανεξρτητο κρτος και να εντξει το νο κρτος, ως μλος των Ηνωμνων Εθνν, χωρς ονομασα. Χωρς νομα!
Το Συμβολιο Ασφαλεας, παρπεμψε στην «Επιτροπ Συντονισμο του Διεθνος Συνεδρου για την Πρην Γιουγκοσλαβα», την επλυση της «διαφορς», για την ονομασα. που, και παραμνει ως και σμερα. Περιμνοντας, την επλυση της διαφορς για την ονομασα, της «Δημοκρατας των Σκοπων» απ τον σημεριν αντιπρσωπο της «Επιτροπς Συντονισμο του Διεθνος Συνεδρου για την Πρην Γιουγκοσλαβα», Μθιου  Νμιτς.
            Την επμενη ημρα, στις 8 Απριλου 1993, η Γενικ Συνλευση των Ηνωμνων Εθνν, με την «Απφαση 47/225 της Γενικς Συνλευσης», υιοθτησε τις προτσεις του Συμβουλου Ασφαλεας, και επικρωσε την νταξη της ψευδο-αυτ- ονομασθεσας «Δημοκρατα της Μακεδονας», ως μλος των Ηνωμνων Εθνν, χωρς νομα.
Απ τις 8 Απριλου 1993, ως και σμερα, τα Ηνωμνα θνη καταβλλουν προσπθειες προκειμνου να διευθετηθε «η διαφορ», που εχε προκψει στο Συμβολιο Ασφαλεας των Ηνωμνων Εθνν, στις 7 Απριλου 1993, για το νομα της «Δημοκρατας των Σκοπων». Η οποα, εντχθηκε επσημα στα Ηνωμνα θνη ως ανεξρτητο κρτος χωρς ονομασα. Χωρς νομα. Ορστε και ο λγος και η αιτα της σναψης της «Συμφωνας των Πρεσπν»!
Η «Συμφωνα των Πρεσπν», η οποα χει ναν και μνο σκοπ. Να αναγνωρσει το ψευδο-σλαβο-μακεδονικ κρατικ μρφωμα, την «Δημοκρατα των Σκοπων», ως ανεξρτητο κρτος, με τη λξη «Μακεδονα» στην ονομασα του. Και να δσει στους κατοκους της «Δημοκρατας των Σκοπων», «Μακεδονικ» εθνικ ταυττητα. λα τα λλα ρθρα της «Συμφωνας των Πρεσπν», εναι παργωγα του ονματος «Μακεδονα».
Στις 9 Απριλου του 1993, ξεκνησε νας αναληθς μθος. νας μθος για την παρξη ανεξρτητου κρτους, με την ονομασα «Δημοκρατα της Μακεδονας». Μθος, που προωθεται με ντονο, και συνεχς πεσμα, ακμη και μχρι σμερα.
Πως ξεκνησε αυτς ο αναληθς μθος.
Μετ την απφαση της Γενικς Συνλευσης των Ηνωμνων Εθνν, της 8ης Απριλου 1993, να εντξει, ως μλος των Ηνωμνων Εθνν, την αυτ- ονομασθεσα «Δημοκρατα της Μακεδονας», χωρς νομα, ο ττε Πρεδρος της αυτ- ονομασθεσας Δημοκρατας, Κρο Γκλιγκροφ, ανακονωσε, ψευδς στον λα του, τι η αποσχισθεσα απ την Γιουγκοσλαβα Δημοκρατα του, αναγνωρστηκε απ τα Ηνωμνα θνη ως ανεξρτητο κρτος, και ως μλος των Ηνωμνων Εθνν, με την ονομασα, «Δημοκρατα της Μακεδονας».
Μερικς ημρες αργτερα, ο Κρο Γκλιγκροφ ξεκνησε, να εκδδει, ταυττητες «Μακεδνων πολιτν», διαβατρια, με την σφραγδα «Δημοκρατα της Μακεδονας», και να ζητ διμερες συμφωνες, με λλα κρτη, υπογρφοντας με την ονομασα «Δημοκρατα της Μακεδονας».
Για προσωπικος πολιτικος λγους, ο ττε πρωθυπουργς της Ελλδας, Κωνσταντνος Μητσοτκης, ανακονωσε, ανακριβς κι αυτς, τι η «Δημοκρατα των Σκοπων», εχε ενταχθε στα Ηνωμνα θνη, ως ανεξρτητο κρτος, με την «προσωριν» ονομασα, «Πρην Γιουγκοσλαβικ Δημοκρατα της Μακεδονας – FYROM». Και ο μθος της παρξης κρτους με ονομασα , η οποα εμπεριχει την λξη «Μακεδονα», εμπλουτστηκε, με περισστερα ψεδη.
Γιατ τα Ηνωμνα θνη, απρριψαν την ατηση, της αποσχισθεσας απ την Γιουγκοσλαβα Δημοκρατας, να ενταχθε ως ανεξρτητο κρτος μλος των Ηνωμνων Εθνν, με την ονομασα, «Δημοκρατα της Μακεδονας»; Διτι η ονομασα, εμπεριεχε την λξη «Μακεδονα».
Σμερα, 25 χρνια αργτερα, ο Μθιου Νμιτς, ο αντιπρσωπος των Ηνωμνων Εθνν, ο επσημος «Διαμεσολαβητς» για την ονομασα της Γιουγκοσλαβικς «Δημοκρατας των Σκοπων», κατρθωσε να εξασφαλσει Συμφωνα, η οποα λνει το πρβλημα του 1993, με το πρβλημα του 2018!
Ο Μθιου Νμιτς, εν εκτελεστον λα τα μαμο τεχνσματα των πολιτικν ηγετν της «Δημοκρατας των Σκοπων», οι οποοι πραν το νομα «Μακεδονα» μηρο και το θεωρον δικ τους, και θλουν να το αποκτσουν, θα φρει την πρταση να ονομαστε η «Δημοκρατα των Σκοπων» με την ονομασα «Βρειας Μακεδονας».
Κλενοντας, θα επαναλβω για μια ακμη φορ. τι, η «Συμφωνα των Πρεσπν», χει ναν, και μνο ναν, σκοπ. Να δσει στο ψευδο-σλαβο-μακεδονικ κρατικ μρφωμα, στην «Δημοκρατα των Σκοπων», κρατικ ονομασα, με το νομα «Μακεδονα». Και να δσει στους κατοκους της «Δημοκρατας των Σκοπων», του κρτους, «που γινε δεκτ στα Ηνωμνα θνη, σμφωνα με την απφαση της Γενικς Συνλευσης των Ηνωμνων Εθνν 47/225, της 8ης Απριλου 1993», χωρς νομα, «Μακεδονικ» εθνικ ταυττητα.
Εν και ταν ο Μθιου Νμιτς, φρει την πρταση της «Συμφωνας των Πρεσπν» στα Ηνωμνα θνη, να αναγνωριστε η «Δημοκρατα των Σκοπων», με το νομα «Βρεια Μακεδονα», υπσχομαι εν ονματι της σημαντικς πλειοντητας της Ελληνοαμερικανικς Κοιντητας, τι θα οργανσουμε πολιτικ αντσταση στα Ηνωμνα θνη, αντερη και απ αυτ του 1993.
δη χω αρχσει να κτζω τα θεμλια, της νας αντστασης, της Ελληνοαμερικανικς Κοιντητας.
Στον κριο Ζεφ, στλνουμε το μνυμα απ την Κοιντητα των Ελλνων στις Ηνωμνες Πολιτεες Αμερικς, για το νομα «Μακεδονα», Μολν Λαβ!
Σας καλ να ενωθομε οι ξενιτεμνοι λληνες. Απ το Τορντο του Καναδ, στην Ουσιγκτον των Ηνωμνων Πολιτειν. Στο Λονδνο του Ηνωμνου Βασιλεου. Στο Βερολνο της Γερμανας. Στον Πντο της Ρωσας. Στην Στοκχλμη της Σουηδας. Στις στος του Βελγου. Στο Σδνε και την Μελβορνη της μακρινς Αυστραλας. Στην Κπρο την ελληνικ. Να φωνξουμε λοι μαζ στον Ζραν Ζεφ, στον Νικολ Ντιμιτρφ και στον Μθιου Νμιτς: «ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!»
Και να καλσουμε τους πολιτικος ηγτες των χωρν στις οποες ζομε και ψηφζουμε, να ενταχθον και να συμπαραταχθον στον αγνα μας. Στον αγνα:  Θλετε τη Μακεδονα μας; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!