The strong voice of a great community
2018

Η κυβρνηση βυθζεται σε εσωστρφεια που την πληρνει η χρα

Του Γιννη Σιδρη   

χουμε εγκλωβιστε στους κραδασμος της μικροπολιτικς αστειτητας. Η διαμχη Καμμνου – Κοτζι χει ξεπσει σε να φτην βουητ κουτσομπολιο που αποπροσανατολζει. Προσρας τουλχιστον δεν θα μθουμε εν  δθηκαν τα 50 εκατομμρια απ τον Σρος στην εκολη κυβρνησ μας, για να τα διοχετεσει προς γραν συναινσεων στο Σκοπιαν. Εκλαμβνουμε την καταγγελα Καμμνου ως οσα εν ισχ, και χι τη μη πειστικ διρθωσ της.

Για τον λγο αυτ η ηθικ και μνο επιτσσει απ την κυβρνηση (δηλαδ απ τον Πρωθυπουργ), να μιλσει υπεθυνα και απευθεας στο λα. Ετε θα αθωσει τον Καμμνο με ,τι αυτ συνεπγεται, ετε θα τον καταγγελει. Κουβντες του αρα, κνουν μια κυβρνηση του αρα, ανοιχτ σε τυφνες.

(Πντως η πλοσια παρεμβατικ ιστορα του δεδομνου Κροσου, καθιστ αληθοφαν την καταγγελα).

Την Τρτη συνεδριζει  η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Θα δικαισουν οι  βουλευτς τον ρλο τους ως εκπρσωποι του λαο, θα περιμνουν απλς τις διαβεβαισεις του Ευκλεδη για την τχη των συντξεων, προκειμνου να παρουσισουν να ευκοο αφγημα στους συνταξιοχους ψηφοφρους τους;

Θα ζητσουν π.χ. απ τον Πρωθυπουργ να δσει στη δημοσιτητα την επιστολ παρατησης Κοτζι, αφο ο διος ο αποστολας το προκαλε; Θα ρωτσουν για ποιο λγο ωθθηκε σε παρατηση ο αρχιτκτονας της συμφωνας, την οποα ο Πρωθυπουργς θεωρε παρακαταθκη του, εν παρμεινε ως μλος της κυβρνησης ο πολμιος της συμφωνας;

Το να εκφρζουν τελευταως οι βουλευτς απλς τη δυσαρσκει τους για την συνεργασα με το Καμμνο εναι ευκολκι. Εναι μια θεατρικ παρσταση που ματαως αναμνουν τι θα τους επαναπροσδσει το περιλλητο ηθικ τους πλεονκτημα. Αν δεν θελαν τον Καμμνο για λγους ιδεολογικς ασυμφωνας, ας το διατπωναν απ αρχς, ταν περιχαρες χειροκροτοσαν τον σχηματισμ της κυβρνησης.

Επσης ο διος ο κ. Κοτζις θα προβε σε περαιτρω αποκαλψεις καθς ετρθη η ηθικ του ακεραιτητα απ τον Καμμνο; Θα αποδεχτε τι  η μγιστη μακεδονικ «επιτυχα» του ταν αποτλεσμα υπγειων συναλλαγν και εξαγορν, με την ευγεν χορηγα του Σρος;

 

Η εσωστρφεια της κυβρνησης εναι μεζον πρβλημα για τη χρα. Δεν παργει πολιτικ, σχολιζει την επικαιρτητα, ντας καθηλωμνη στην εσωτερικ της κρση. Μνο που η κρση μιας κυβρνησης αντανακλ στην διακυβρνησ της και αυτ με την σειρ της  στην οικονομα και την κοινωνα.

Παρ τα εκ του αντιθτου, χουμε περιλθει σε μια επιταχυνμενη κατιοσα που οδηγε στην παρακμ.  ταν η κυπριακ οικονομα εξλθε ερωστη απ τη βσανο του μνημονου της, με προοπτικς ανπτυξης 3,8% για το 2018 (Κντρο Οικονομικν Ερευν ν Πανεπιστημου Κπρου), ταν η πρβλεψη για την ανπτυξη στην ετρα πρην μνημονιακ Ιρλανδα φτνει στο σοκαριστικ 7,4%  (αναθερηση απ το 5,6% που ανμενε), ταν η απομονωμνη γεωγραφικ Πορτογαλα (στερεται της γεωπολιτικς και τουριστικς ενοιας που απολαμβνει η χρα μας) αναμνει ανπτυξη 2,8% για φτος, η Ελλδα στροβιλζεται και κατατρβεται σε ιστορες παρα-κατασκοπικς και παραθεσμικς δρσης.

Η μικροπολιτικ νοοτροπα της κυβρνησης ευαρεστετε με πυροτεχνικς  προφυλακσεις τελειωμνων πολιτικν, εν παρλληλα προετοιμζει κατηγορες επ των αντιπλων της για να επιβεβαιωθε η ρση Πολκη. Την δια στιγμ στον αγνα της για επιβωση αναδεικνει ως κυραρχο πολιτικ θμα τη διαπραγμτευση που κνει στε να εγκολπωθε κθε δευτερεουσα αδσποτη  πολιτικ προσωπικτητα, προκειμνου να κερδσει λγους μνες ζως (τερστια φιλοδοξα. Θα γραφτε στην ιστορα!).

Η μοναδικς κυβερνητικς δραστηριτητες στις οποες επικεντρνεται εναι η προετοιμασα για την αναθερηση του Συντγματος (με ρους θεματος)  και η νομοθτηση των εξαγγελιν του Πρωθυπουργο στη Θεσσαλονκη (επιδτηση ασφαλιστικν εισφορν για εργαζμενους ως 25 ετν, μεωση φορολογας επιχειρσεων, αναδρομικ νστολων, δικαστικν, γιατρν  και πανεπιστημιακν, σταδιακ μεωση του ΕΝΦΙΑ, κατργηση φρου επιτηδεματος).

Αλλ και σε αυτ, επειδ δεν μπορε να αρνηθε τον εαυτ της, θα κυριαρχσει η μικροπολιτικ στχευση. Προσανατολζεται να ζητσει ονομαστικ ψηφοφορα, δθεν για να προυν θση τα κμματα, ουσιαστικ για να κνει σου για μτρα που θα μποροσαν να χουν ληφθε απ το 2015 εν δεν παρενβαινε η καταστρεπτικ της λευση, και των οποων μτρων οι προι δεν χουν εξευρεθε στη πληρτητ τους.

Περ ανπτυξης ουδν. λλωστε αυτ εναι καπιταλιστικ πρματα!