The strong voice of a great community
2017

 

Το φλο δεν αλλζει. Αλλζει η συμπεριφορ

Γ Παπαδπουλος- Τετρδης

 

Αν η κυβρνηση και κθε βουλευτς που θλει να παραστσει τον προοδευτικ, εχαν βλει το μυαλ τους να δουλψει και εχαν συμβουλευτε την επιστμη, δεν θα χρειαζταν να παρμβει η εκκλησα για να ζητσει να αποσυρθε το νομοσχδιο «αλλαγς φλλ=ου», για λγους μλιστα ξω απ την επιστμη. Στη χρα πρωταγωνιστε, πως πντα, η δοξασα και η ιδεολογικ αγραμματοσνη αντ για τη Γνση. Δεν πμε καλ.

Για να το πομε απλ, το νομοσχδιο που ρχεται στη Βουλ για ψφιση προβλπει τι καθνας που θλει σαν δικαωμ του να αλλξει φλο μπορε να το κνει με μια απλ δλωση στο Ληξιαρχεο! Αν εναι κτω απ 18 ετν, και απ τα 15, η επιθυμα θα πραγματοποιεται υπ την εποπτεα και γκριση των κηδεμνων και εξειδικευμνου ιατρικο προσωπικο στο νοσοκομεο «Παδων»!

Τι αλλζει απ την δη υφιστμενη νομοθεσα; τι δεν απαιτεται χειρουργικ επμβαση για να αποκτσει κποιος και τα φυσικ χαρακτηριστικ του φλου που θλει να αποκτσει  στην κοινωνικ και πολιτικ του ταυττητα.

Δετερον, και σημαντικτερο, νομιμοποιεται ο γμος μεταξ ομφυλων και ομοφυλφιλων, οι οποοι αποκτον λα τα νομικ δικαιματα που χουν δη τα ετερφυλα ζευγρια. Νομικο υποστηρζουν τι τσι ανογει  δρμος για να μπορον τα ζευγρια αυτ να υιοθετον παιδι να νομιμοποιον τα παιδι που αποκτον ως παιδι τους.

Επειδ για να μιλσει κανες για το θμα θα χρειαστε εκατοντδες σελδες επιστημονικς τεκμηρωσης, η στλη θα περιοριστε στα απλ και επιστημονικ.

Οι 999.990 στο εκατομμριο των ανθρπων γεννινται με το φλο τους. Ελχιστες εξαιρσεις γεννινται ερμαφρδιτοι. Ποιοι εναι αυτο, τεκμηρινεται συνθως εμφανς απ την ιατρικ επιστμη.
Οι ερμαφρδιτοι με τον νο νμο χουν πλον το δικαωμα να επιλξουν φλο χωρς να υποχρεωθον σε χειρουργικ επμβαση αλλαγς.
Οι 999.900 στο εκατομμριο γεννινται με την αντιστοιχα χημεας και ορμονν που αντιστοιχον στο φλο που ταιριζει στη φυσιολογας τους. Ελχιστοι γεννινται με χημικ και ορμονικ διαταραχ που τους εγκλωβζει σε λλο σμα απ εκενο που αισθνονται τι ανκουν. Και αυτς οι ελχιστες περιπτσεις τεκμηρινονται απ την ιατρικ και τη βιολογα.
Με τον νο νμο αυτ η κατηγορα των λεγμενων transexual trans she males he dames δεν διαχωρζεται. Εμππτει στη γενικ πρβλεψη επιλογς φλου ως δικαωμα με βση το πο αισθνεται κανες πλησιστερα τι ανκει. Παρ λα αυτ, και οι trans δεν εναι γυνακες. Δεν χουν τη χημεα, την πολυπλοκτητα και τη διαδρομ του γυναικεου εγκφαλου. Οτε καν τα ργανα μιας γυνακας. Τα οποα εν πολλος εναι δημιουργματα της αρχικς γενετσιας επιλογς φλου. Δηλαδ μοριακς χημεας.
Οι trans εναι νθρωποι φυλακισμνοι σε να σμα με τον ψυχισμ του οποου δεν συμβαδζουν. να αντρικ σμα σε μια ΠΙΟ θηλυκ χημεα. ΠΙΟ, χι θηλυκ. Αλλ, ταυτχρονα αρσενικο! Πρκειται για να ισβιο βσανο, με εγγεν κατθλιψη στην ηπιτερη περπτωση. Επιπλον, η μχρι σμερα νομοθεσα τους υποχρωνε να εναι αρσενικο πως γεννθηκαν εκτς αν λλαζαν φλο με χειρουργικ επμβαση. Μια βαρβαρτητα!

Ο νος νμος εναι γι αυτος μια περιστασιακ ανακοφιση. Γιατ η πλη μεταξ του ΕΙΜΑΙ και του ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ εναι διαρκς, μχρι την τελικ αποδοχ της πραγματικτητας. νας πραγματικς ψυχικς Γολγοθς. Στον οποο η εκκλησα οφελει να σκψει με ευαισθησα. χι μνο επειδ εναι εκκλησα, αλλ και γιατ η συντριπτικ πλειοντητα των Ελλνων trans εναι εξαιρετικ θρησκευμενοι.

φλο δεν επιλγει κανες στον μβιο κσμο. Γεννιται ως φλο. χει επιλεγε απ το χρωματσωμα που τον δημιοργησε: Χ Υ. Το φλο δεν εναι απλς τα γεννητικ ργανα. Τα γεννητικ ργανα εναι ρρηκτα συνδεδεμνα με τη χημεα του εγκεφλου και του υπλοιπου σματος. Οι νδρες και οι γυνακες δεν διαφρουν κατ τα γεννητικ ργανα. Διαφρουν κατ τη χημεα τους και τη λειτουργα της φυσιολογας και της χημεας τους, που εναι ρρηκτα δεμνα με τα γεννητικ ργανα. να κομμτι της επιστμης πιστεει τι τα ργανα εναι αποτελσματα αυτο του συνδυασμο.
Το αρσενικ απ το θηλυκ διαφρουν ριζικ και ταυτοχρνως ταυτζονται! Κανες δεν εναι 100% αρσενικς 100% θηλυκς. Εναι στο μεγαλτερο ποσοστ. Τα φλλα αλληλοσυμπληρνονται. Για να συνευρεθον. Να λκονται. Καννα φλο δεν εναι 100% νθρωπος. νας νδρας και μια γυνακα ΜΑΖΙ εναι 100% νθρωπος. ταν συνευρεθον. Ετε συνυπρχοντας ετε ταν γεννσουν ναν λλον νθρωπο. ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ως χουν.
Κανες, εκτς απ τις παρεκβσεις της φσης στο 1,2,3, 4 που ανφερα, δεν μπορε να επιλξει φλο. ΕΧΕΙ φλο. ΕΙΝΑΙ φλο. Μπορε μως να επιλξει τον ΤΡΟΠΟ που θα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ το φλο του. Τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του. Μπορε να επιλξει την ετεροφυλοφιλα, την ομοφυλοφιλα την ομοφυλα την ανραστη ζω την αμφιφυλα. λα αυτ εναι αναφαρετα δικαιματα του καθενς.
Αλλ, και κανες κηδεμνας δεν μπορε να αποφασσει να επιλξει (!) το φλο του παιδιο του, χι μνο στα 15. Οτε στα 5! Γιατ το φλο υπρχει! Η συμπεριφορ επιλγεται. Και κανες δεν μπορε επιλξει τη συμπεριφορ κανενς λλου. Με ποιο κριτριο; Ποιες επιθυμες; Ποιες ορξεις; Ποιανο μυαλ και ψυχ; Ποια ωριμτητα;
Σ αυτ το σημεο το νομοσχδιο χει μπλξει την ιδεολογικ φαντασωση με την επιστμη και την πραγματικτητα! χοντας καταργσει τη βιολογα, τη χημεα, την ανθρωπολογα και τελικς την κοιν λογικ. Για να εξασφαλσει την ψηφολογικ ενοια μειοψηφιν, αντ να τις υπηρετσει, τα κνει λα μαντρα. Τι εννο:
Αν μχρι σμερα να ζευγρι ομφυλων ομοφυλφιλων συζοσε, δεν εχε δικαωμα κανες απ τους δο να αφσει την περιουσα του στον λλο πως τα ετερφυλα ζευγρια που εναι παντρεμνα. να παρνει τη σνταξ του. Επενβαιναν οι συγγενες και σκλευαν τη βοληση του ενς συντρφου στο νομα της … «ανμαλης ζως» του ζεγους και της ανυπαρξα νομικς υπστασης αυτς της συμβωσης. Για να μη μιλσω για τις βιαιοπραγες και τη χλεη.

Αυτ το νομοσχδιο ρχεται να βλει να τλος σ αυτν τον αναχρονιστικ παραλογισμ. Παραλογισμ, γιατ, πως επαμε και παραπνω καθνας χει το δικαωμα της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του φλου του. Τα ομφυλα και ομοφυλφιλα ζευγρια μπορον πλον να παντρεονται και να ορζουν το χει τους πως τα ετερφυλα. Υπρχουν. Εναι εδ. Δεν μπορε κανες να υποκριθε τι αυτ η κοινωνα τους δεν υπρχει.

Το πρβλημα με το νομοσχδιο (πως και με λα τα αντστοιχα ευρωπακ) ξεκινει απ τη στιγμ που ο γμος μπορε να δνει δικαωμα τεκνοποιας (για τις γυνακες ομοφυλφιλες) υιοθεσας για τους ντρες ομοφυλφιλους ομφυλους. Και εναι πρβλημα για ναν και μνο λγο. Επειδ το ανθρπινο εδος στηρζει την παρξ του στην αγπη του αρσενικο προς το θηλυκ και τομπαλιν. Για να αναπαργεται. Ακμα κι αν δεν υπρχει αγπη, αυτ εναι το πανανθρπινο ζητομενο. Δεν αναιρεται. Δεν παραλεπεται ως ζητομενο.
Αναπαραγωγ χωρς σπερματοζωριο και ωρια δεν υπρχει. Και δεν υπρχει αναπαραγωγ χωρς λξη των δο φλλων για να δημιουργηθε ερωτικ πρξη. Η οποα δεν εναι μνο σεξ. Υπρχει ο αυνανισμς. Και η σπερματγχυση. Αλλ, το ΕΡΩΤΙΚΟ συνασθημα μεταξ των δο φλλων στην πρξη και η λξη παζουν κορυφαο ρλο στη χημεα του παιδιο ως αποτλεσμα και ως χαρακτρα.

Το αρσενικ και το θηλυκ εναι κτι παραπνω απ τα γεννητικ τους ργανα και οι ερωτικς τους διαθσεις. Εναι πρωτστως ΠΡΟΤΥΠΑ. Τα οποα μιμονται τα παιδι για να ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
Η Ανθρπινη κοινωνα – κυρως η δυτικ- εδ και χρνια χει χσει εντελς τα πρτυπα, μσα στον δαιδαλδη τρπο που ζει για να παργει αγαθ περισστερο παρ να παργει υγιες ΣΧΕΣΕΙΣ μεταξ των μελν της. Κυρως μεταξ των ανδρν και των γυναικν.

Το αποτλεσμα εναι να παργει σε μεγλους αριθμος παιδι με μπερδεμνα πρτυπα, που αναπαργουν με τη σειρ τους το μπρδεμα. Ο κκλος της αναπαραγωγς του εδους λο και περιορζεται. χι μνο γενεσιακ. Κυρως Ανθρπινα. Σε εππεδο αγπης του διαφορετικο φλου. Η αυξανμενη αγπη για το μοιο φλο, με την ταυτχρονη αδιαφορα για το λλο φλο εναι δεγμα ναρκισσισμο και εγωπθειας, αλλ και φβου. Για το διαφορετικ. Το γνωστο.

Οι γονες εναι αποκλειστικ υπεθυνοι γι αυτ τη στρβλωση. Κυρως εκενοι που κρατνε αιχμλωτο το παιδ τους αποκλειστικ για τους διους, για την ικανοποηση της ρρωστης αγπη τους, για τα οιδιπδεια σνδρομα.

Η εκκλησα μπορε να επικαλεται τη θεα βοληση, αλλ η επιστμη χει αποφανθε απ πολλ χρνια τι αν εξαιρσουμε τις παρεκβσεις της φσης, που εναι ελχιστες στο σνολο του πληθυσμο, λες οι υπλοιπες σεξουαλικς συμπεριφορς που εκφεγουν της συντριπτικς ατομικς και κοινωνικς πλειοψηφας εναι παρεκβσεις ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ και ΟΧΙ ΦΥΛΟΥ.
Το νομοσχδιο που φρνει η κυβρνηση λα αυτ τα απλ τα αγνοε εντελς. Και δνει το δικαωμα με μια απλ δλωση στο ληξιαρχεο να αλλζει κανες το φλο του ανλογα με το πο αισθνεται συγγενστερα τι ανκει! Αγνοε η κυβερνητικ πλειοψηφα των τχα προοδευτικν και σοι απ τους υπλοιπους βουλευτς που δεν ξρουν την τφλα τους απ το θμα και δεν χουν σκεφτε ποτ, τι το λεγμενο τρτο φλο ΜΙΜΕΙΤΑΙ, δεν εναι. Εναι αρσενικ που μιμεται το θηλυκ. εναι θηλυκ που ΜΙΜΕΙΤΑΙ το αρσενικ. Δεν ΕΙΝΑΙ. Γι αυτ και οι ρλοι στα ζευγρια αυτ εναλλσσονται. Δεν εναι πντα οι διοι.

Αν ΕΙΝΑΙ, λοιπν, ΓΙΝΕΙ με μια δλωση στο Ληξιαρχεο, θα χει αριο το δικαωμα ο πρην ντρας να πει στον ΣΕΓΑΣ και να ζητσει να συμμετσχει στη σφαιροβολα γυναικν. Θα μπορε να μπανει στα αποδυτρια και στις τουαλτες των γυναικν και να κατουρει να κνει μπανιστρι, χωρς να ρωτσει κανες τις γυνακες αν συμφωνον. Θα μπορε να εναι θλυ πριν την κατταξη στο στρατ και αρσενικ πλι μετ. Θα μπορε να χει ξεχωριστς περιουσες σαν αρσενικ και σαν θηλυκ με διαφορετικς ταυττητες. Και εκατοντδες λλα ττοια ευτρπελα και καθλου ευτρπελα.

Ο γρφων χει συγχρωτιστε με τις κοιντητες αυτν των κσμων και εχε την τιμ να γνωρσει μαχητικς προσωπικτητες σαν την Αλμα που θα τις ζλευαν πολλο αρσενικο. Και χει την τιμ να χει στο φιλικ και στο συγγενικ του περιβλλον ομοφυλφιλους, πολ αξιλογους που αξζουν κθε εκτμησης. Και χει προβληματιστε πολ και με αγπη πνω στο θμα.

Αυτ η πολπλευρη αγπη δεν υπρχει στο νομοσχδιο. Που αγνοε τι σοι νμοι κι αν ψηφιστον, το θμα δεν εναι τα λεφτ και οι ταυττητες. Το θμα πντα εναι να αναγνωρζεις και να αποδχεσαι ΕΣΥ τον εαυτ σου. Και να σε σβεται και η κοινωνα. Κι αυτ δεν μπορε να το προσφρει καννας ττοιος νμος. Μνο η γνοια για λους.

Επειδ, παρλληλα με την εξασφλιση λων εκενων των δικαων που απαιτεται για τους ερμαφρδιτους, τους trans, τους ομοφιλφυλους που θλουν να συνυπρχουν πως οι ετερφυλοι, υπρχει και μια κοινωνα ανθρπων. Η οποα χει ανγκη κποιος να σκψει με ενδιαφρον απ πνω της και να την εξημερσει αντ να την εξαγρινει με τις παλαβομρες του.

Να σκψει πνω απ την οικογνεια του ντρα και της γυνακας. Και να τους βοηθσει να δουν ο νας τον λλον και να αγαπηθον πως το θλει η φση τους. Γιατ μνο αν αγαπηθον θα γεννσουν ντρες και γυνακες που θα αγαπινται μεταξ τους, χωρς να φοβονται ο νας τον λλον. Και χωρς να αγαπνε μνο τον εαυτ τους και τους ομοους τους.

liberal.gr