The strong voice of a great community
Νοέμβρης 2012

Πίσω στο ευρετήριο

Προς την κυρία Βίκυ Σταμάτη,

Φυλακές  Κορυδαλλού

 

 

Της Χριστιάννας Λούπα

www. palmografos.com

 

Λοιπόν, για να τελειώνουμε μια και καλή με τις υστερίες της κυρίας Βίκυς Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου, η οποία διαρκώς χρησιμοποιεί το επιχείρημα της μητρότητας, προκειμένου να τύχει ιδιαίτερης και ευνοϊκότερης μεταχείρισης, με απώτερο σκοπό την αποφυλάκισή της, έχουμε να της υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα, που πιθανότατα της διαφεύγουν:

Στις γυναικείες φυλακές ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κρατουμένων είναι μητέρες ανήλικων παιδιών. Τα παιδιά τους μεγαλώνουν με συγγενικά πρόσωπα στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη σε Ιδρύματα. Μητέρες με μικρά παιδιά έως τριών ετών – κι εφ’ όσον βέβαια το επιθυμούν – έχουν τα παιδιά τους μαζί στη φυλακή και τα μεγαλώνουν εκεί σε ιδιαίτερα διαμορφωμένους χώρους. Στις γυναικείες φυλακές Αυλώνας για παράδειγμα,  από τις 452 κρατούμενες, οι δώδεκα - εννέα Ελληνίδες και τρεις αλλοδαπές – κρατούνται μαζί με τα παιδιά τους - συνολικά δεκατρία παιδιά.

Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν ψυχή, κυρία Σταμάτη; Αυτά τα παιδάκια, είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Ειλικρινά, λυπάμαι για το γιο σας, γιατί αυτός, όπως και τα υπόλοιπα αθώα πλάσματα σε παρόμοια θέση, δεν φταίει απολύτως τίποτα και είναι πραγματικά οδυνηρό για ένα παιδί να στερείται τη μητέρα του.  Πολλές εξ άλλου, θα είναι και οι μητέρες κρατουμένων, όπως η δική σας, της οποίας την επιστολή διαβάσαμε πρόσφατα, που θα ήθελαν να στείλουν – ή μπορεί και να στέλνουν - παρόμοιες επιστολές για το παιδί τους, προκειμένου να συγκινήσουν, όμως αποτέλεσμα δεν βλέπουν και οι επιστολές δεν βγαίνουν καν στη  δημοσιότητα. Κατανοούμε, ωστόσο, πόσο πικρό είναι  για μια μάνα να βλέπει το παιδί της πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και το εγγόνι της να μεγαλώνει χωρίς τους γεννήτορες, όμως, όλοι οι πολίτες δεν πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο κυρία Σταμάτη; Άλλωστε, dura lex, sed lex

Θα έλεγα μάλιστα ότι - αντί να γκρινιάζετε διαρκώς παριστάνοντας την αδικημένη, με κίνδυνο μάλιστα να βλάψετε και την αλαβάστρινη επιδερμίδα σας την οποία έχουμε χρυσοπληρώσει - θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας πολύ τυχερό, γιατί αν είχατε ζήσει στη Ρουμανία πριν μερικά χρόνια, μάλλον θα είχατε την τύχη της Ελένα Τσαουσέσκου.

Εμείς, πάντως, σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο διαμονής και ευελπιστούμε πάντοτε διακαώς ότι σύντομα θα έχετε κι άλλη εκλεκτή παρέα κοντά σας, από κυρίους και κυρίες που καταλήστεψαν και καταπόντισαν την Ελλάδα, πιστεύοντας, όπως εσείς, ότι ες αεί θα βρίσκονται στο απυρόβλητο. Δόξα τω Θεώ, υπάρχει χώρος για όλους.

Α, και το κυριότερο, που μας καίει κιόλας, μπας και καταφέρουμε να βγούμε κάποτε από το βούρκο που μας ρίξατε εσείς και οι όμοιοί σας: Τα κλεμμένα! Αυτά θέλουμε πίσω και μάλιστα μια ώρα νωρίτερα. Την επιστροφή των κλεμμένων στην Ψωροκώσταινα! Άλλωστε, τι να τα κάνετε εσείς εκεί μέσα; Άχρηστα θα πάνε. Νομίζω ότι ακόμα δεν έχει γίνει spa στον Κορυδαλλό, ούτε ινστιτούτο αισθητικής. Εκτός κι αν φτιάξουν τίποτα σύντομα, δίπλα στην πισίνα και το μπάρμπεκιου…