The strong voice of a great community
Νοέμβρης 2012

Πίσω στο ευρετήριο

Οι πανσπερμικές, αιθεροβάμονες δυναστείες και οι πληγές.

Οικονομία, αυτοκτονίες, φυγή

Γράφει ο Πολίτης Βάιος  Φασούλας

            Ως διελκυστίνδα τριών ταχυτήτων λειτουργεί η τρικομματική δυναστεία τραβώντας το λαό με το χαλινάρι πότε από δω και πότε από κει κοιτώντας πώς μπορεί καλλίτερα να τον αποπροσανατολίσει πολιτικά, να τον πολτοποιήσει και να τον ταπεινώσει οικονομικά και κοινωνικά, να τον περιθωριοποιήσει και να τον αδειάσει πολιτιστικά και να τον παγιδεύσει γεωγραφικά-εθνικά, με άλλα λόγια να τον αποδεκατίσει κυριολεκτικά.

            Αυτά τα «έντονα» σημάδια του καιρού μας δεν είναι βέβαια σημερινά, έχουν ζωή και περιεχόμενο αρκετών δεκαετιών και τώρα, μετά την άθλια και ταπεινωτική πολιτική του κ. ΓΑΠ ήρθε και η τρικομματική δυναστεία ενός  νέου αυταρχικού πρωθυπουργού να τα ισοπεδώσει όλα. (Τάχατες ποιος πρωθυπουργός των περασμένων δεκαετιών δεν ήταν αυταρχικός και αν όχι, ποιος δεν ήταν υπόδουλος στα ξένα κέντρα, ποιος δεν ήταν ψεύτης, υποκριτής και αλαζόνας και ποιος από αυτούς δεν έγραψε στα αχαμνά του και τη δημοκρατία και τον ελληνισμό. Βοηθείστε μας, δείξτε μας έναν γιατί εμείς δε βλέπουμε κανέναν. Ξέρουμε μόνο πως η λειτουργία στους θεσμούς δεν λειτούργησε ως όφειλε παρά λειτούργησε παραποιημένη και αγνοημένη σε πολλά επίπεδα και διατάξεις όπως τα έχουμε γευτεί ποικιλοτρόπως. Αλλιώς τα μάθαμε και αλλιώς τα ζούμε:

            «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται. Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία» (Ισοκράτης (436π.χ.—338π.χ.)  

            Και ο Δημόκριτος: «Όταν οι κακοί ανέρχονται σε αξιώματα, όσο ανάξιοι είναι, τόσο περισσότερο άμυαλοι γίνονται και γεμίζουν από θράσος και αφροσύνη»

            Αυτά συμβαίνουν σήμερα στο… δημοκρατικό μας πολίτευμα. Μέσα στα μαύρα χάλια μας που μας προξένησαν οι προαναφερόμενες κυβερνήσεις, (αυτή του  κ. Σαμαρά είναι η χειρότερη και ίσως η τελευταία, δηλαδή, όπως αναφερθήκαμε πολλές φορές ως τώρα, θα έχουμε ολοκληρωτικές ευρωσυγκυβερνήσεις) μέσα σ’ αυτό το ανυπόφορο κομματικό κλίμα και τις γελοίες αντιφάσεις, τάχα για την οικονομία!!, (φωτογραφίζουμε μερικές χαρακτηριστικές παραστάσεις της εποχής μας), ξεκινώντας από την Προεδρία της Δημοκρατίας όπου ανακοινώνει πως δε θα πραγματοποιηθεί, φέτος, εκδήλωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

   «Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός. Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της επετείου».

            Πολύ ωραία η ανακοίνωση για την οικονομία. Μπράβο στην Προεδρία! Θα ήταν ακόμα πιο καλά αν όλοι αυτοί στο κοινοβούλιο, μεταξύ και των βουλευτών, οι αμοιβές τους δε θα είχαν χαρακτήρα ντροπής και εμπαιγμού!.

            «Κι όμως... λεφτά υπάρχουν! Υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται είναι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή, όπως αποκαλύπτεται με αφορμή την προσφυγή δικαστικών.

Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ. Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες. Όσο για τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή, κοστολογούνται περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Για τους βουλευτές της Αττικής, τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ το μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ το μήνα. Όπως αποκάλυψε, επίσης, το Έθνος της Κυριακής, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012, το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα. Το κόστος για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη. Επίσης, οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα, προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειες τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ το μήνα. Για τα τηλέφωνα τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.  Οι βουλευτές περιφέρειας λαμβάνουν επίδομα ενοικίου που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή…» Πηγή:

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/384304/eikosi-hiliades-euro-ton-mina-mas-stoihizei-o-kathe-vouleutis/

            Μια άλλη παράσταση στα θέατρα των παθών μεγάλων μεγεθών (κι αυτό δημιούργημα  των κυβερνήσεων της ...ευνομούμενης Ελλάδας) είναι και οι: «Διαδοχικές συναντήσεις με επτά υπουργούς θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με θέμα την αποκρυστάλλωση των δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ που θα περικοπούν τη διετία 2013 -2014. Αναφέρουμε μόνο μια: Δραστική περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης. Περισσότερα εδώ:

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/384468/mahairi-padou-gia-na-exoikonomithoun-115-dis-euro/

            Ακολουθεί το πιο δραματικό και είναι καινούργιο για τον τόπο μας, τουλάχιστον το μέγεθος, ότι οι αυτοκτονίες βρίσκονται σε «καλό» δρόμο. Διαβάζουμε στο  http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=218537#218537

«Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ μιλάνε για 3.000 αυτοκτονίες τα τελευταία αυτά χρόνια. Η αλήθεια είναι ακόμα πιο τρομακτική. Από το ΕΚΑΒ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, διασταυρωμένες πληροφορίες μας ανεβάζουν τους αυτόχειρες στον εφιαλτικό αριθμό των 7.000!!! Όλοι αυτοί έχουν καταλήξει! Μελετώντας όσα στοιχεία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων από τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (1018), που λειτουργεί η ΜΚΟ Κλίμακα υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα...»

            Τέλος και το κερασάκι το οποίο πρέπει να το καταπολεμήσουν όλοι. Αναφερόμαστε στη νέα μέθοδο εθνικής αφαίμαξης και αφορά τη φυγή νέων ελλήνων μεταναστών όπου οι σαγηνευτικές σειρήνες της ξενιτιάς ξανά ηχούν. Χαρακτηριστικό δε αυτής της «μοντέρνας» φυγής αποτελεί η ρατσιστική μέθοδος του επιλέγω, δηλαδή «αδελφές» Χώρες της Δύσης δέχονται μόνο επιστήμονες και παραλήδες!!

            Με άλλα λόγια έχουμε μια νέα φυγή που στον τροβά της έχει μόνο αηδία και αγανάκτηση, πίκρα και απογοήτευση, μια μέγιστη αδιαφορία για τον πάτριο τόπο, που ναι μεν είναι δικαιολογημένη παράλληλα είναι και αδικαιολόγητη, διότι έτσι δίνεται η δυνατότητα εύκολης και οριστικής αποκεφάλισης της Ελλάδας και την κυριολεκτική μετατροπή της σε Χώρα Πληβείων και Πατρικίων. Και έχουμε καλοκαίρι του 2012…

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούλιος  16  2012  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de