The strong voice of a great community
Νοέμβρης 2012

Πίσω στο ευρετήριο

Το Τρικαλινό «Κίνημα Δεν Πληρώνω»

Κάλεσμα συμπαράστασης προς τις αρχές της Πόλης

Τρίκαλα

          Είναι πλέον πασιφανές πως οι Πολίτες αυτής της άθλιας Χώρας των απατεώνων…, γνωστοί ως «ταγοί» που επί 38χρόνια μέλημα τους ήτανε να διαμορφώσουν την άλλοτε όμορφη Χώρας μας σε άσχημη, άθλια και δυστυχισμένη, σε ζητιάνα, αποικιοκρατούμενη και διαμελισμένη…, πως την ξεχαρβαλωμένη κεντρική εξουσία των λαμόγιων μπορεί και οφείλει ο Δήμος - λαός- της κάθε τοπικής εξουσίας της επικράτειας με τους μηχανισμούς και τους Πολίτες της να ανατρέψουν την πορεία της ή να την ακυρώσουν και να αναλάβουν δράσεις όχι μόνο συσσιτίων και άλλων παρεμφερών… ευκολιών για τις κοινωνίες πλέον των φτωχών, αλλά για τις ποταπές πολιτικές που μας επιβάλλει η Τρόικα και εκτελούν οι ντόπιοι τροϊκανοί με ζήλο.

          Οι Πολίτες του Δήμου τείνουν το χέρι τους στους ταγούς της τοπικής εξουσίας (αναφερόμαστε στα Τρίκαλα και στο Κίνημα Δεν Πληρώνω) να αντισταθούν από κοινού στα μαύρα και αποπνιχτικά σύννεφα που όλο πυκνώνουν και μας κλείνουν την ανάπνα. Και είναι σύννεφα που δεν θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες, αλλά θα μεταβάλλουν την οργή του λαού σε καταστροφική θύελλα, που κανείς υγιής νους δε το εύχεται και δε το θέλει.

          Αυτό αποτέλεσε και αποτελεί και το κύριο μήνυμα του Κίνημα Δεν Πληρώνω, το οποίο, στις 30-07-2012, 10μελή κλιμάκιο ζήτησε συμπαράσταση και συμπόρευση ενάντια στα μαύρα σύννεφα που μας κλέβουν αέρα και ήλιο. Τα αιτήματα του κλιμακίου, από κάθε άποψη δίκαια και ανθρώπινα, είναι αιτήματα που δεν μπορούν οι Πολίτες να ανταποκριθούν πλέον στις ληστρικές πολιτικές της κεντρικής εξουσίας που τους επιβάλει μέσω της τροϊκανής λιτότητας -κυριολεκτικής οικονομικής αφαίμαξης- και ζητούν παύση πληρωμών σε εφορίες και τράπεζες. Αυτή είναι η συμπαράσταση, αλληλεγγύη αλλά και αναγνώριση που το δεκαμελές κλιμάκιο ζήτησε από τις τοπικές αρχές για τον αγώνα που διεξάγει. Το κλιμάκιο του Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελούμενο από τους συμπολίτες, Ζαρίντα Γιώργο, Μαντζανά Κώστας, Παλμούτση Αχιλλέα, Παπαγιάννη Βασίλη, Ρίτσιο Γιάννη, Σταμόπουλο Χρήστο, Φασούλα Βάιο κ. ά. πέρασε την πόρτα του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη Χρήστο, συζήτησε τους λόγους της επίσκεψης και παρέδωσε αναλυτικό κείμενο με τα αιτήματα. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Διευθυντή της ΔΟΥ Τρικάλων κ. Ταγαρίδη Γιώργο, από κει στο Δημαρχείο συναντήθηκε με το δήμαρχο Τρικάλων κ. Χρήστο Λάππα και κατέληξε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

          Άξιο προσοχής αποτελεί το γεγονός ότι όλοι οι προαναφερόμενοι υπεύθυνοι της Πόλης και γενικότερα του Νομού άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον για τα όσα αναφέρθηκαν από το κλιμάκιο, το οποίο, κλιμάκιο, αποκόμισε καλές εντυπώσεις. Μένει να δούμε στην πορεία το βάθος των θετικών εντυπώσεων και ευχόμαστε να είναι θετικές.

          Κλείνοντας ο γράφων καταθέτει μια προσωπική άποψη για τα άθλια συμπαρομαρτούντα. Θέλει να πιστεύει πως οι τοπικοί ταγοί γνωρίζουν καλλίτερα από τον κάθε έναν την τρέχουσα δραματική κατάσταση, δεν απέχουν από αυτή, τη ζούνε στην καθημερινότητά τους από τις ζωντανές παραστάσεις των Πολιτών. Λίγη ανυπακοή στην κεντρική εξουσία δε βλάπτει. Πιότερος αφουγκρασμός στα αιτήματα των Πολιτών μεγαλώνει το ανάστημά τους.

Για τη σύνταξη του κειμένου

Βάιος Φασούλας, Τρίκαλα