The strong voice of a great community
2017

Εκε πολυτεχνεο, εκε πολυτεχνεο, τρα μως τι κνουμε;

Εφτος για 44η φορ οι φοιτητς ερτασαν την εξγερση της γενις του πολυτεχνεου κατ της ξενοκνητης χοντας και τμησαν την μνμη των θυμτων που πεσαν στον αγνα για Ψωμ, Παιδεα και Ελευθερα.
Το ψωμ προφανς σημανει την βελτωση του βιοτικο επιπδου. Η παιδεα την προσωπικ ανπτυξη των νων για την απκτηση των ικανοττων που απαιτονται στε να γνουν δημιουργικο πολτες, καθς  και την πνευματικ καλλιργεια για να διαμορφσουν μα καλτερη και δικαιτερη κοινωνα με αντερο πολιτισμ. Τλος η Ελευθερα αντιπροσωπεει το αυτεξοσιο του ανθρπινου προσπου και το δικαωμα του να συμμετχει ιστιμα σε μα κοινωνα σεβμενο τους καννες που διαμορφνουν η καλλιργεια και ο πολιτισμς του γνους που ανκει.
Δεν εναι παρξενο τι, κθε χρνο αναβινουν τα συνθματα που οι ττε αγωνιστς , αποκαλομενοι κτοτε σαν γενι του πολυτεχνεου, κραγαζαν προς την παρνομη εξουσα αλλ και το τι σχηματζουν πορεα που κατευθνεται στην Πρεσβεα των ΗΠΑ, του ξνου υποστηρικτ της ττε παρνομης εξουσας.
Τα χρνια πρασαν, τα πργματα λλαξαν και ο αγνας προδθηκε. Ο λας βινει μα φτχεια νας μορφς, ζει σε να διεφθαρμνο, παρηκμασμνο κοινωνικ περιβλλον χωρς αξες και υφσταται μα νευ προηγουμνου πουλη κατοχ. Αν και η ουσα των συνθημτων παραμνει η δια εντοτοις η διατπωση τους δεν εκφρζει πλον την σωστ μορφ των αιτημτων. 
Οι νθρωποι αν και δεν ψχνουν τους σκουπιδοτενεκδες για να βρουν τροφ  και οι περισστεροι χουν αυτοκνητο εντοτοις αισθνονται περισστερο ενδεες διτι χουν χσει την δουλει την επιχερηση τους. λοι οι νοι χουν τελεισει το λκειο και οι περισστεροι χουν σπουδσει  σε πανεπιστμιο αλλ πλι μεταναστεουν για να βρουν δουλει. Ο πολιτισμς και οι κοινωνικς αξες ευρσκονται σε παρακμ δημιουργντας μα σγχυση στον μσο νθρωπο που αδυνατε πλον να διακρνει το καλ απ το φαλο. Αν και υπρχει ελευθερα λγου το σστημα χει πλον λλα μσα καταστολς του με το να τον αποσιωπ να τον απαξινει με τα ΜΜΕ. Η ντπια εξουσα πλι ελγχεται απ τον ξνο παργοντα ο οποος πλον δεν χρειζεται να επιβλει τους ρχοντες που τον υπηρετον αλλ με τον εκμαυλισμ και την ελεγχμενη προπαγνδα βζει τον λα να τους διαλξει μεταξ ομοων. Δεν χρειζεται πλον στρατιτες και πολυβλα για να επιβλει την θληση του γιατ να πλα του εναι πλον οικονομικ. Την θληση του την επιβλει μσω του κοινοβουλου με τη μορφ μνημονων που ορζουν αυστηρος καννες υποτλειας, τους οποους ονομζουν μεταρρυθμσεις, αλλοινοντας  ακμη και τις ννοιες των λξεων.
Καλ η μνμη των αγνων και των θυμτων μως  αυτ δεν αποτελε αυτοσκοπ  αλλ πρπει να ενεργε σαν οδηγς για τους νους αγνες και να εμπνει τους νους ανθρπους διτι η ζω εναι νας συνεχς αγνας χι μνο υλικς επιβωσης αλλ και πνευματικς υπστασης που κνει τον νθρωπο πραγματικ ελεθερο.
Το διο το σστημα μσω των κομματικν νεολαιν των πανεπιστημων συντηρε την στερα αναπαρσταση ενς λακο αγνα και αποπροσανατολζει το νημα του βζοντας  πληρωμνους μπαχαλκηδες να δημιουργον επεισδια, που κρατον τους νους σε μα στερα αντιπαρθεση και δεν τους επιτρπουν να αναπλσουν  τα αιτματα τους, να τα αναδιατυπσουν και να τα διεκδικσουν με την αρμζουσα μορφ με μα να εθνικ εξγερση απαλλαγμνη απ το κομματικ σμπλεγμα που αποδυναμνει και αποπροσανατολζει τον αγνα τους.
 
Ηλας Σταμπολιδης
Καθηγητς Πολυτεχνεου Κρτης
17/11/2017