The strong voice of a great community
Μάιος 2022

Πίσω στο ευρετήριο

Ο Δήμος του Τορόντο θα ακυρώσει το πρόγραμμα για ένα φθηνό, γρήγορο Διαδίκτυο για τους χαμηλού εισοδήματος κατοίκους του Τορόντο

Το προσωπικό του δήμου διέγραψε βασικές συστάσεις από το «πρόγραμμα ConnectTO» που είχε στόχο να βοηθήσει τους κατοίκους του Τορόντο που είναι με χαμηλό εισόδημα να έχουν πρόσβαση σε φθηνό, γρήγορο Διαδίκτυο.

Επιμέλεια Ι. Σαραϊδάρης

Λεζάντα: Το ConnectTO σχεδιάστηκε για να συμβάλλει στη διασφάλιση της δίκαιης πρόσβασης στο ευρυζωνικό Διαδίκτυο για τους κατοίκους ανεξάρτητα από τα οικονομικά μέσα ή τις περιστάσεις τους, αλλά αυτό το σχέδιο φαίνεται τώρα να βρίσκεται σε αναμονή. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ TORONTO STAR

Το Τορόντο είναι έτοιμο να αποσύρει επ' αόριστον τα σχέδια για τη δημιουργία ενός δημοτικού ευρυζωνικού δικτύου με στόχο τη διασφάλιση πρόσβασης σε φθηνό, γρήγορο Διαδίκτυο για τους χαμηλού εισοδήματος δημότες της Μεγαλόπολης.
Αφού άκουσε τον σκεπτικισμό τον περασμένο μήνα από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του δημάρχου John Tory και εν μέσω πίεσης των πολιτικών και των αξιωματούχων από τους γίγαντες των τηλεπικοινωνιών του Καναδά, το προσωπικό της πόλης διέγραψε την Τρίτη τις βασικές συστάσεις από την ενημέρωση της 16ης Μαρτίου σχετικά με το σχέδιο «ConnectTO» που εγκρίθηκε κατ' αρχήν από το δημοτικό συμβούλιο. αρχές του περασμένου έτους.
Έχει διαγραφεί η συμβουλή προς το δημοτικό συμβούλιο να «υποστηρίξει την προτεινόμενη δημιουργία ενός δημοτικού ευρυζωνικού δικτύου υψηλής ταχύτητας ιδιοκτησίας της πόλης», το οποίο, μακροπρόθεσμα, θα υποστήριζε τις δημοτικές υπηρεσίες, θα συνδέει εγκαταστάσεις και περιουσιακά στοιχεία της πόλης, θα είναι προσβάσιμο στο ιδιωτικό Διαδίκτυο από παρόχους υπηρεσιών και «θα βοηθά στη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στο ευρυζωνικό Διαδίκτυο για τους κατοίκους ανεξάρτητα από τα οικονομικά μέσα ή τις περιστάσεις τους».
Η Alice Xu, διευθύντρια στη μονάδα τεχνολογικών υπηρεσιών της πόλης, είπε στο Star ότι η γλώσσα του "δημοτικού ευρυζωνικού δικτύου" που χρησιμοποιείται από το προσωπικό της πόλης δημιούργησε σύγχυση μεταξύ ορισμένων συμβούλων στην εκτελεστική επιτροπή, η οποία θα λάβει την τελευταία ενημέρωση του ConnectTO την Τετάρτη.
«Ερμηνεύτηκε από ορισμένους ότι η πόλη επρόκειτο να αναλάβει το ρόλο ενός (παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου) και να παρείχε απευθείας υπηρεσίες Διαδικτύου σε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις», αντί να φέρει τις γραμμές οπτικών ινών της πόλης κοντά σε γειτονιές και να συντονίσει με παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) που θα διοχετεύουν ευρυζωνικές συνδέσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις, είπε η Xu.
Οι «συνολικοί στόχοι» της πόλης δεν έχουν αλλάξει, είπε, αλλά το προσωπικό επικεντρώνεται τώρα στη διασύνδεση και τη συγκέντρωση του δικτύου οπτικών ινών της πόλης. Όταν δημιουργηθεί επιπλέον ευρυζωνική χωρητικότητα, είπε, το προσωπικό θα αναφέρει πώς τα δίκτυα των πόλεων μπορούν να συνεργαστούν με τους ISP για να «γεφυρώσουν το ψηφιακό χάσμα και να υποστηρίξουν την οικονομία…»

«Πιθανότατα θα αναφερθούμε ξανά στο συμβούλιο, το 2023 ή το 2024».
Το προσωπικό της πόλης με επικεφαλής τον Lawrence Eta, τον επικεφαλής τεχνολογίας του Τορόντο, ήταν θετικό για το έργο μόλις τον περασμένο μήνα. Πέρυσι, ο Eta είπε στην Christine Dobby του Star ότι το internet υψηλής ταχύτητας είναι ευρέως διαθέσιμο, αλλά με κόστος 70 έως 100 $ το μήνα.
Η αξιοποίηση της υπάρχουσας οπτικής ίνας της πόλης και η προσθήκη όποτε χρειάζεται για να φτάσετε σε βιβλιοθήκες ή κοινοτικά κέντρα όπου οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τη σύνδεση του «τελευταίου μιλίου» με τους πελάτες, θα μείωνε το κόστος για τους κατοίκους του Τορόντο με χαμηλό εισόδημα
«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι η πόλη έχει ισχυρή φωνή και δεν αφήνουμε απλώς στον ιδιωτικό τομέα να υπαγορεύσει πού θα επενδύσουν και ποιες κοινότητες θα πάνε και θα υπηρετήσουν», είπε η Eta, προσθέτοντας: δεν θα χρειαζόταν να μπούμε σε αυτόν τον χώρο εάν η πρόσβαση και η οικονομική πρόσβαση δεν ήταν πρόβλημα.»
Τον περασμένο μήνα, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Coun. Paul Ainslie, Αντιδήμαρχος Denzil Minnan-Wong και Coun. Ο Τζέιμς Πάστερνακ υπενθύμησαν στον Eta την πιθανή επανάληψη των υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα και πιθανές δαπάνες για την πόλη.

Ο Ainslie, πρόεδρος της επιτροπής κυβερνητικών υπηρεσιών, είπε ότι δυσκολεύεται να καταλάβει «πώς δεν αντιγράφουμε αυτό που φαίνεται να κάνει πολύ καλά ο ιδιωτικός τομέας και έχει λάβει εντολή σε ορισμένους τομείς να προσφέρει, και μετά εξαρτάται από τον καταναλωτή είτε θέλουν είτε όχι να κάνουν αυτή τη σύνδεση».

Οι υπηρεσίες κατά της φτώχειας και ορισμένοι υποστηρικτές της τεχνολογίας ενθάρρυναν την πόλη να προχωρήσει προς τα εμπρός για να μειώσει την αυξανόμενη ανισότητα στην πρόσβαση στην τεχνολογία και στον αλφαβητισμό μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Προγράμματα όπου οι ιδιωτικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου προσφέρουν προγράμματα μειωμένων επιτοκίων σε κατοίκους χαμηλού εισοδήματος περιορίζονται στην καταλληλότητα και δεν προωθούνται ή χρησιμοποιούνται αρκετά, είπαν.

Τα αρχεία της πόλης δείχνουν ότι η Rogers Communications και η Bell Canada ήταν μεταξύ των εταιρειών που ασκούσαν πιέσεις σε αξιωματούχους της πόλης και πολιτικούς, με έμφαση στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής.

Η Bell, σε μια νέα επιστολή προς αυτά τα μέλη, υποστηρίζει ότι το ευρυζωνικό δίκτυο πόλεων θα επαναλάμβανε άσκοπα τις υπηρεσίες του. Λέει ότι η πόλη, η οποία εξέδωσε διαγωνισμό για εταίρους ISP και απέτυχε να λάβει προσφορές, θα πρέπει «να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στη βοήθεια για τους πολίτες χαμηλού εισοδήματος μέσω προγραμμάτων επιδοτήσεων».

Η Bell αρέσει στις προτάσεις του προσωπικού της πόλης — να χαλαρώσει τους περιορισμούς στον αριθμό των ασύρματων πύργων.

Τα αρχεία λόμπι δείχνουν ότι ο Rogers επικοινώνησε με τον Ainslie, αλλά είπε στο Star ότι δεν διάβασε το email και στήριξε τις ανησυχίες του για το ConnectTO στη δική του έρευνα.

Ο Τόρυ πέρυσι επαίνεσε το ConnectTO αλλά τώρα μένει εκτός συζήτησης, λέει το γραφείο του, λόγω πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων - ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Rogers παραμένει συμβουλευτικό μέλος της οικογενειακής εμπιστοσύνης που ελέγχει τον Rogers.

Ο Ρότζερς όντως άσκησε πίεση στον αναπληρωτή επικεφαλής του προσωπικού του δημάρχου τον Φεβρουάριο του 2021, δείχνουν τα αρχεία.

Η ομάδα κατά της φτώχειας ACORN εξέφρασε την απογοήτευσή της την Πέμπτη για το γεγονός ότι το προσωπικό της πόλης υποχωρεί από τη δημιουργία ενός δημοτικού ευρυζωνικού δικτύου.

«Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπεις αυτό το θέμα που εργαζόμαστε για πολλά χρόνια, με τη δημοτική κυβέρνηση, ξαφνικά μπερδεύεται και απειλείται», είπε ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ρέντον, μέλος του Downtown ACORN.

«Δεν θέλουμε κάποιοι άνθρωποι να πληρούν τις προϋποθέσεις και κάποιοι όχι», για τα υπάρχοντα προγράμματα χαμηλού κόστους στο Διαδίκτυο, είπε. «Θέλουμε καθολική πρόσβαση στο διαδίκτυο χαμηλού κόστους για όλους».