The strong voice of a great community
Μάιος 2022

Πίσω στο ευρετήριο

Η προεκλογική εκστρατεία του Οντάριο είναι ήδη μια πανήγυρης εξαγοράς ψήφων. Ψωνίστε με σύνεση

Δεν υπάρχουν καθαρά χέρια για το αρχείο διαμετακόμισης και μεταφοράς στο Queen's Park

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων του Οντάριο, Στίβεν Ντελ Ντούκα, έχει ένα σχέδιο διαμετακόμισης που κάνει την παλιά υπόσχεση του Νταγκ Φορντ για μια μπύρα να φαίνεται λογική σε σύγκριση.

 

Επιμέλεια Ι. Σαραϊδάρη


Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Νταγκ Φορντ πρόσφερε στους κατοίκους του Οντάριο μπίρες 1 δολαρίου εάν εγκαθιστούσαν τους Προοδευτικούς Συντηρητικούς του στην κυβέρνηση. Και το παρέδωσε, αν και μόνο για λίγο: Το φθηνότερο six-pack στον Άνω Καναδά κοστίζει τώρα ένα συγκλονιστικό $9,30. Αυτή τη φορά, το swag στο loot bag του υπολογιστή συνοδεύεται από πολλά μηδενικά στο τέλος, και πολλά καλούδια έχουν θέμα τη μεταφορά: 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατάργηση των τελών ανανέωσης πινακίδων άδειας. 645 εκατομμύρια δολάρια για μείωση του φόρου βενζίνης. 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου γύρω από το Μπράμπτον. Πρόσφατα η κυβέρνηση ακύρωσε τα διόδια σε δύο αυτοκινητόδρομους GTA.

Καμία έκπληξη εκεί. Ο Φορντ είναι λαϊκιστής των προαστίων. Το περιεχόμενο της πολιτικής του δεν είναι περίπλοκο. Και μέχρι τη Δευτέρα, ο περιστασιακός, απρόσεκτος ή απελπιστικά αιθεροβάμων παρατηρητής της πολιτικής του Οντάριο θα περίμενε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έβαζαν κάτι πιο εγκεφαλικό. Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Στίβεν Ντελ Ντούκα, για παράδειγμα, τίθεται γενναία κατά του νέου αυτοκινητόδρομου χρησιμοποιώντας σχετικά φανταχτερή (αν και σωστή) λογική: Αν δεν τιμολογήσετε τη χρήση του δρόμου, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι σχεδόν αναπόφευκτα γεμίζουν με περισσότερα αυτοκίνητα μέχρι να γίνουν το ίδιο αφόρητοι με τους αυτοκινητόδρομους που υποτίθεται θα ανακουφίσουν

«Με τους Συντηρητικούς του Ford, το Οντάριο σπαταλά δισεκατομμύρια σε έναν αυτοκινητόδρομο που δεν θα ολοκληρωθεί σε μια δεκαετία και δεν θα κάνει τη διαφορά στους χρόνους μετακίνησης», είπε ο Ντελ Ντούκα σε μια μεγάλη ανακοίνωση της Δευτέρας. «Με το σχέδιο των Φιλελευθέρων του Ontario, οι άνθρωποι θα λάβουν άμεση ανακούφιση για τις μετακινήσεις τους και μέσα στο πορτοφόλι τους».
Όπως αποδείχτηκε, ωστόσο, η ανακοίνωση ήταν ακόμη πιο ανόητη - και πολύ πιο ακριβή - από τη μπύρα του Ford: "Ένα δολάριο για μια μετακίνηση, σε όλη την επαρχία". Χωρίς αστείο, ο Del Duca υπόσχεται ότι κάθε ταξίδι σε δημοτική ή επαρχιακή δημόσια συγκοινωνία θα κοστίζει 1 $, ανεξάρτητα από τον χρόνο που καταναλώνεται ή την απόσταση που διήρκησε το ταξίδι.

Κατευθυνθήκατε στο κέντρο της πόλης για έναν αγώνα των Blue Jays στο Τορόντο ή στην Κανάτα για να δείτε τους Γερουσιαστές της Οτάβα; Αυτό θα είναι ένα δολάριο, αντί για περίπου τρία δολάρια. Η μεταφορά GO από τους καταρράκτες του Νιαγάρα στο Πίτερμπορο διαρκεί πέντε ώρες; Αυτό θα είναι ένα δολάριο αντί για 37 δολάρια. Παίρνετε το Ontario Northland από την Οτάβα στο Dryden — 1.800 χιλιόμετρα σε λίγο περισσότερο από 33 ώρες; Αυτό θα είναι ένα δολάριο αντί για 274. Είναι μπερδεμένο. Παραμερίζοντας τα ακραία παραδείγματα, σε έναν πολύ τυπικό επιβάτη από τον Άγιαξ στο κέντρο του Τορόντο —περίπου 50 λεπτά με το τρένο— προσφέρεται έκπτωση 88 τοις εκατό! Και ο Del Duca λέει ότι θα αφήσει αυτή την έκπτωση να λήξει την Πρωτοχρονιά του 2024. Καλή τύχη με αυτό.
Αν ο Φορντ είχε προτείνει το buck-a-ride, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να το έκανε, οι Φιλελεύθεροι θα είχαν αντίρρηση για πολλούς λόγους. Θα παρατηρούσαν ότι το εκτιμώμενο κόστος, το προβλεπόμενο 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, δεν φαίνεται σχεδόν αρκετό. Το TTC, το GO transit και το Ontario Northland μαζί θα χρειάζονταν περισσότερα από αυτά για να αναπληρώσουν τα χαμένα έσοδα το 2019, με βάση τις ετήσιες εκθέσεις τους. Θα κατηγορούσαν τον Φορντ - και πάλι - ότι έβαλε τη μύτη του στις δημοτικές υποθέσεις εκεί που δεν ανήκει. Τι γίνεται αν το TTC πιστεύει ότι δεν μπορεί να αντέξει την προκληθείσα επιβατική κίνηση των ναύλων 1 $; Τι θα συμβεί αν η OC Transpo πιστεύει ότι είναι μια απαίσια ιδέα σε όλα τα επίπεδα;

Σε αυτόν τον βαθμό, είναι δυνατό να φανταστεί κανείς τον Πρωθυπουργό Del Duca να συνεχίζει. (Είναι πολύ πιο πιθανό να τον φανταστούμε, ωστόσο.) Όσο κι αν αποδοκιμάζει τις παρεμβάσεις του Φορντ στις υποθέσεις της πόλης, ήταν υπουργός Μεταφορών όταν η τότε πρωθυπουργός Kathleen Wynne αρνήθηκε τη συμφωνία με τον δήμαρχο του Τορόντο Τζον Τόρι να επιτρέψει στην πόλη να πληρώσει το Don Valley Parkway και Gardiner Expressway. Υπήρξε το σκάνδαλο που προσπάθησε να τοποθετήσει μια στάση GO Train στη δική του εκλογική περιφέρεια, παρά τις συμβουλές του ειδικού προσωπικού. Ήταν πολύ χαρούμενος που ανακοίνωσε νέους και διευρυμένους αυτοκινητόδρομους όταν ήταν στην κυβέρνηση. Αυτός είναι αυτός που είναι. Αυτοί είναι οι Φιλελεύθεροι του Οντάριο.
Αλίμονο, δεν υπάρχουν καθαρά χέρια στο αρχείο διαμετακόμισης στο Queen's Park. Ο Ford έχει δεσμευτεί να αποκαταστήσει την επιβατική σιδηροδρομική υπηρεσία του Ontario Northland μεταξύ Τορόντο και North Bay, Timmins και ίσως μέχρι το Cochrane. Οι Φιλελεύθεροι διέκοψαν αυτήν την υπηρεσία το 2012 λόγω δημοσιονομικής λογικής, εν μέσω αναφερόμενης επιδότησης 400 δολαρίων ανά επιβάτη.

Υπάρχει τώρα μια «ενημερωμένη αρχική επιχειρησιακή υπόθεση» για την επανέναρξη της υπηρεσίας. Θα πρέπει να έχει τον τίτλο «Τρέξε μακριά όσο μπορείς». Για συνολική δαπάνη κόστους 542 έως 671 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάλογα με διάφορες επιλογές, το έγγραφο προβλέπει καθαρή ζημία επένδυσης μεταξύ 470 και 490 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το τρένο θα ήταν πολύ πιο αργό από την οδήγηση, και όχι πιο γρήγορα από τα λεωφορεία της βόρειας επαρχίας του Οντάριο που έκτοτε έχουν συμπληρώσει τη σιδηροδρομική υπηρεσία. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, η επιχειρηματική υπόθεση προβλέπει ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα επέλεγαν τα λεωφορεία της εταιρείας σε κάθε τμήμα της διαδρομής Υπάρχουν πολύ περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων στο Βόρειο Οντάριο τώρα, που εξυπηρετούν πολύ περισσότερες κοινότητες και πιο συχνά, από ό,τι όταν λειτουργούσε η Northland. Αντιπροσωπεύουν πολύ καλύτερη χρήση της όποιας επιδότησης προσφέρεται. Αλλά δεν πειράζει: Το Νότιο Οντάριο έχει τρένα, όπως και το Βόρειο Οντάριο.

Α, και μια άλλη διασκεδαστική μικρή λεπτομέρεια: Έχοντας περάσει εβδομάδες και μήνες δεσμευόμενοι να μην στηρίξουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας Συντηρητικών, οι Φιλελεύθεροι και οι Νεοδημοκράτες τώρα αποκλείουν, αν όχι κατηγορηματικά, κάποιο είδος μετεκλογικής συνεργασίας με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Είναι κάτι που πολλοί από τους λιγότερο γυμνούς κομματικούς υποστηρικτές τους θα ήθελαν απολύτως να δουν. Και χαρίζει εντελώς το παιχνίδι: Είναι σχεδόν όλα για επίδειξη. Εάν ο Ford ήταν τόσο κακός όσο ο Del Duca ή η αρχηγός του NDP Andrea Horwath λένε ότι είναι καθημερινά, τα κόμματά τους θα είχαν συγχωνευθεί κάποια στιγμή τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να νικήσουν αυτήν την ιστορική απειλή.

Όσο καταθλιπτικό κι αν είναι, ωστόσο, είναι τουλάχιστον μια σαφής πρόταση: οι πολιτικοί του Οντάριο θέλουν να αγοράσουν την ψήφο σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε την πιο δύσκολη συμφωνία που μπορείτε