The strong voice of a great community
2018

Και Αλαζονεα και κουτσαβακισμς;

Του Βασλη Βησσριου

Η εμφνιση του Πρωθυπουργο Αλξη Τσπρα την Πμπτη στη Βουλ, δημιοργησε αλγεινς εντυπσεις τσο σχετικ με το φος σο και με τον τρπο που επλεξε να τοποθετηθε και να απαντσει στον πρεδρο της Ν.Δ., Κυρικο Μητσοτκη.

Λπη και δυσαρσκεια ταν τα συναισθματα που κυριρχησαν και  εξακολουθον να εναι αισθητ λγες ημρες μετ, αφο ο Πρωθυπουργς της Χρας εμφανστηκε με να φος που δεν αρμζει στο ρλο τον οποο ο λας του ανθεσε, να δηλνει πως η παρουσα του στη Βουλ εναι χαμνος χρνος.

Δεν εναι η πρτη φορ που ο Αλξης Τσπρας πετει ατκες θλοντας να πεσει, κυρως τους χειροκροτητς βουλευτς του, τι υπερισχει των αντιπλων του και ως εκ τοτου τους κνει και χρη που αποφεγει να ασχοληθε μαζ τους για να μη τους μεισει περαιτρω.

Κποιος κποιοι τον χουν πεσει, σως και να το πιστεει απ μνος του, τι εναι νας δεινς ρτορας, νας δημαγωγς, που μπορε να πεθει το ππολο και να κατατροπνει με τις τοποθετσεις του τους αντιπλους.

Αυτ το χει πιστψει. Οπτε κθε φορ που πηγανει στη Βουλη και σο περν ο χρνος του βγανει μια απστευτη αλαζονεα στην οποα προσθτει και πινελις, (τελευταα λο και περισστερες) κουτσαβακισμο.

Την Πμπτη μπκε στην αθουσα που γινταν η συζτηση για τη σσταση προανακριτικς επιτροπς για τρες υπουργος του, ταν μιλοσε ο Κυρικος Μητσοτκης. Εχε δη διαρρεσει τι δεν θα απευθνει ομιλα, αλλ θα τον υποκαταστσει ο κυβερνητικς εκπρσωπος Δημτρης Τζανακπουλος (να τον αντικαταστσει δεν γνεται, εναι μικρς ακμα).

Απντησε μως στον πρεδρο της Ν.Δ.. χι μως απ το βμα της ΒΟΥλς. Δεν καταδχθηκε. Επλεξε το πρωθυπουργικ δρανο. Και τι επε;

* τι τον κομισε η ομιλα του Κυρικου Μητσοτκη

* τι σπαταλ τον πολτιμο χρνο του

* τι εναι καλτερος απ τον Κυρικο διτι τον κατατροπνει στη ΒΟυλ (με τη μεγαλειδη ρητορικ δειντητ του)

* τι κακς ζητεται να διερευνηθον πρξεις και παραλεψεις υπουργν του, διτι εναι αριστερο και ως εκ τοτου χουν ηθικ πλεονκτημα

* τι εναι πρωθυπουργς και αυτς αποφασζει (π.χ. για το πτε θα πρει και αν τηλφωνο τον Ερντογν)

Και φυσικ με τη ρητορικ δειντητα που τον διακρνει δωσε απαντσεις σε λα τα ερωτματα. Για παρδειγμα στο ερτημα σχετικ με το αν αληθεουν τα σα υποστηρζει ο Ερντογν για τους 8 τορκους αξιωματικος και τις δεσμεσεις περ ταχεας επιστροφς του ταν ξεκθαρος "Να επιστραφον τα δνεια που χουν πρει τα κμματα". Σαφες ταν στην απντησ του και  στο ερτημα σχετικ με τα Σκπια και τη στση των ΑΝΕΛ: "Σκνδαλο novartis, σκνδαλο siemens" και λλες σαφες και ξεκθαρες απαντσεις.

Ττοια ρητορικ δειντητα, ττοιος σεβασμς στη Δημοκρατα και στο διλογο. Ττοιος σεβασμς στο ρλο της Αντιπολτευσης.

Δεν του χουν πε οι περ του Μαξμου χειροκροτητς πως η Αλαζονεα εναι γνρισμα που εμφανζεται στην εξουσα ταν η παρακμ της βρσκεται να στδιο πριν το τλος.

Δεν τον χουν ενημερσει τι το να πιστεει τι εναι ο καλτερος και αντερος απ λους τους λλους εναι να συνασθημα που οδηγε σε λανθνουσα λογικ των πραγμτων.

Το διο και η ...μαγκι. Διτι η πολ μαγκι,  μετατρπεται σε ψευτομαγκι. Σε κουτσαβακισμ. Σε διον των ψευτοπαλικαρδων μιας παλαιτερης εποχς που προσπαθοσαν να πεσουν τους υπλοιπους τι δεν μπορον να τους ακουμπσουν.

λοι γνωρζουν το πως εξαφανσθηκαν. Και πως ξεχσθηκαν περνντας στην ιστορα μσω του χλευασμο ς ρωες επιθεωρσεων.