The strong voice of a great community
2018

Τρζουν τα κκκαλα του Κολοκοτρνη

Χτες βρδυ, μετ τις βαργδουπες δηλσεις της πολιτικς ηγεσας, που κρατει τη χρα στα χρια της, για την 25η Μαρτου, και καθς μουν στο χωρι που γεννθηκε ο Κολοκοτρνης, κουσα τα κκκαλ του να τρζουν. Κι ας εναι θαμμνα στο Πρτο.

Δεν ταν τσο οι δηλσεις σο οι φυσιογνωμες, οι νθρωποι, απ τα στματα των οποων βγαιναν. Που τα λγια με τους ανθρπους εχαν τση σχση ση το μαρο με το σπρο. Η μρα με τη νχτα. Και που δικιολογον εν πολλος την περιφρνηση, με την οποα κινεται και μιλει ο απ ανατολς τραμποκος της περιοχς. Αλλ, και τη χλεη και την υποτμηση, με την οποα αντιμετωπζεται η χρα απ τους θτες και δανειστς της. Και την αδιαφορα απ λους τους υπλοιπους.

Δεν ξρω πσοι πολτες χουν συνειδητοποισει τι χουν παραδσει τη διακυβρνηση της χρας σε μια κυβρνηση και να κμμα, η συντριπτικ πλειοψηφα των οποων δεν πιστεουν στην πατρδα και τη θρησκεα. Στα οποα πιστεει η μεγλη πλειοντητα των πολιτν. Πολλο απ τους οποους τους ψηφζουν! Για το διορισμ, για τη χαλλλλαρτητα, για το ελαμωρετρα, γιατ αντιπαθον τη φυσιογνωμα «του Κολη».

Δεν ξρω πσοι απ τους πολτες ξρουν τι ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνει δεν εκφρζει ιδεολογικ οτε το 2% των πολιτν. Το υπλοιπο 2% απ το 4% που εχε, το πιο καθαρ και δολο ιδεολογικ, οι ψηφοφροι του Συνασπισμο στη συντριπτικ τους πλειοντητα, φυγε μετ το 2015.

Ποιο εναι το τριαντατσο τοις εκατ που πρε το κμμα το 2015; Πασκοι και νεοδημοκρτες, αηδιασμνοι απ τις προηγομενες κυβερνσεις με το μετακινομενο 5%- 10%, που με το νστικτο της αυτοσυντρησης πει «με το γκουβρνο» «δι’ διον φελος». διοι και λιγτεροι σμερα. Για τους διους λγους. Που επσης πιστεουν σε πατρδα και θρησκεα. Στα λγια. Στις πρξεις, πιστεεις στην πατρδα μα την ωφελες και την πονς. Και θυσιζεις κτι γι αυτν. Αλλ ψηφζουν ΣΥΡΙΖΑ!

Ποιους ακριβς χουν για ηγτες οι λληνες πολτες; Για Πρεδρο Δημοκρατας τον Προκπη Παυλπουλο. Ο οποος χτες, σε λλο να κρεσντο εκολων λγων, που τους χει στο τσεπκι, μετ την παρλαση στην Αθνα δλωσε τι «εμαστε κατ την Ιστορικ μας κληρονομι, Λας και θνος που θα υπερασπιζμαστε πντοτε, δχως χνος εκπτσεων, την Ελευθερα μας, κατ επκταση δε τα σνορα, το δαφος και την κυριαρχα της πατρδας μας».

Αυτ τα επε ο νθρωπος, που δεν τλμησε να αρθρσει κουβντα και να υψσει ανστημα στον Κασιδιρη, που ξυλοκπησε μπροστ του, και μπροστ στα μτια χιλιδων τηλεθεατν, μια γυνακα, τη Λινα Κανλλη, στη διρκεια εκπομπς! Αυτς θα ηγηθε χρας και φρονματος και θα εναι το παρδειγμα, πς το επε; Υπερσπισης Ελευθερας!

Αυτ τα επε ο νθρωπος, που υπογρφει ,τι αντισυνταγματικ του δνει μια κυβρνηση, η οποα θλει να επιβλει σε ναν λα ,τι της γουστρει απ τις ιδεοληψες της και τους συγγενες της, επειδ μ να καλπονοθευτικ σστημα χει 4 βουλευτς παραπνω!

Για πρωθυπουργ, οι λληνες χουν τον Αλξη Τσπρα. Τον νθρωπο που δεν ξερε μχρι και να χρνο που ταν πρωθυπουργς τι υπρχουν θαλσσια σνορα! Στη χρα που χει το μεγαλτερο νησιωτικ σμπλεγμα της Ευρπης, με τα μεγαλτερα προβλματα εκε απ την Τουρκα και με τις πιο λεπτς στρατιωτικς ισορροπες στα νησι του Ανατολικο Αιγαου.

χει για πρωθυπουργ τον νθρωπο, που παρστανε το λιοντρι και αποδεχτηκε λαγς στην πρτη πεση που δχτηκε απ εκενους που βριζε μχρι την προηγομενη μρα. Για να γνει στη συνχεια ο πιο πιστς τους συνεργτης! Και ο οποος επιβεβαωσε αυτ του τη γενναιτητα και ταν οι Τορκοι μπλκαραν σχεδν μνιμα τα μια απ το ελληνικ ναυτικ, και ταν εμβλιζαν δο ελληνικ πολεμικ επιβλλοντας σιωπ ισχος. Και ταν αιχμαλωτστηκαν δο λληνες αξιωματικο στον βρο.

χει για πρωθυπουργ τον νθρωπο, που διαπραγματεεται με τα Σκπια χαρζοντς τους να νομα πριν καν προχωρσει η διαπραγμτευση, πως δλωσε προχτς σε Σλαβομακεδνισσα δημοσιογρφο! χι επειδ συμφρει την Ελλδα, χωρς τη συμφωνα της οποας τα Σκπια δεν μπορον να νομιμοποισουν την κλεψτυπη ιστορα τους. Αλλ, επειδ πιζεται απ ΗΠΑ και Γερμανα! Λες και οι λλες ελληνικς κυβερνσεις δεν πιζονταν!

χει για πρωθυπουργ ναν νθρωπο που δεν πιστεει οτε σε πατρδα- πως αποδεικνουν οι δηλσεις του δη απ τα 15μελ στο σχολεο- οτε σε θρησκεα, πως αποδεικνει η πολιτικ που εφαρμζει δια των υπουργν Παιδεας. Ο νν των οποων  απαξωσε να παραστε στη μαθητικ παρλαση της 25ης Μαρτου. Γιατ εναι εχθρς των παρελσεων και της 25ης Μαρτου ως «αφγημα»! Δεν χει καν τη συνασθηση ο πρωθυπουργς και ο υπουργς του, τι σαν τομα χουν το δικαωμα να πιστεουν ,τι θλουν. ταν κυβερνς μια χρα εσαι υποχρεωμνος να σβεσαι τη φυσιογνωμα της συντριπτικς πλειοντητας του λαο και των εθμων. Κι αν θλεις να τα αλλξεις, πρτα να χεις το θρρος να το πεις. Δετερο να τα αλλξεις με τη μρφωση, χι με υπγειες, μπαμπσικες και νανδρες και αντισυνταγματικς μεθοδεσεις, πως κνει ο πρωθυπουργς και η παρα του.

Αυτς ο πρωθυπουργς μας επε χτες απ τα Ψαρρ τι η Τουρκα χει υποχρωση να τηρε τις διεθνες συνθκες (!) και τι η Ελλδα «χει ισχυρ αποτρεπτικ δναμη, χι για να απειλσει, αλλ ακριβς για να εξασφαλσει την ειρνη και τη σταθερτητα στην περιοχ, για να υπηρετσει την αρχ της καλς γειτονας»!

Αυτ τα επε, αποδεικνοντας τι αγνοε ποια εναι η πγια εδ και 45 χρνια πολιτικ επκτασης και επιβολς της Τουρκας, η οποα αδιαφορε για κθε καλ γειτονα και πιστεει μνο στην δναμη του ισχυρτερου. Και τα επε, εν χει ο διος συμβλλει στην απονερωση της αποτρεπτικς δναμης της χρας και με τη γενικ ηττοπαθ, λο λγια, στση του, αλλ και με τις εντολς του.

Και αυτο οι ηγτες του ελληνικο λαο χουν για στρατηγ ηγτορα στην μυνα τον κ Καμμνο! Που χτες, για την 25η Μαρτου,σε να νο παραλρημα απελησε την Τουρκα με συντριβ «αν τολμσει να αμφισβητσει την εθνικ μας κυριαρχα, πως το 1821»! Και διαβεβαωσε τον ελληνικ λα τι «οι νοπλες δυνμεις εναι τοιμες να αντιμετωπσουν οποιαδποτε πρκληση απναντι στην εθνικ κυριαρχα και την εδαφικ ακεραιτητα της χρας».

Να θυμσουμε στον υπουργ τι εθνικ κυριαρχα εναι τα μια, που χουν αφεθε στο λεος της Τουρκας, τα σνορα του βρου, που μπζουν, αλλ και οι διαρκες δηλσεις αμφισβτησης της εδαφικς κυριαρχας της Ελλδας επ των νησιν της και η μπρακτη απαγρευση ερευνν στο Αιγαο, που χει επιβλλει η Τουρκα με την απειλ των πλων. Περιμνουμε τον υπουργ να συντρψει τον εχθρ.

Παρακμπτω τις ψευτοπατριωτικς δηλσεις των λλων υπουργν, που ακονε Ελλδα και βγζουν σπυρκια στις ομιλες τους στο κμμα και σε συγκεντρσεις- συζητσεις «με το λα», που ποιος εναι με την Ελλδα εναι εθνικιστς. Τουλχιστον δεν χουν οτε το θρρος να υπερασπιστον αυτς τους τις απψεις και ανμερα της 25ης Μαρτου. να σωπσουν. Αλλ, ο λας τη Θλει την Ελλδα και, το κυριτερο, ψηφζει! Ζτω η Ελλδα, για τα ψηφαλκια, λοιπν.

Στο διο καζνι με τον πρεδρο της Βουλς, που απ αντπαλος της «ψευδνυμης επετεου της 25ης Μαρτου», μιας επανστασης «που ταν ταξικ και χι εθνικ», μετατρπηκε σε λλον Κλβο χτες αναφωνντας «θλει αρετν και τλμην η ελευθερα»! Μιλντας για «Εθνικ Ανεξαρτησα της χρας». Δηλαδ, αποδεχμενος, ξαφνικ την παρξη θνους!

Τι σου εναι τα ψηφαλκια. Μχρι και πατριτης γνεσαι, μχρι και στρατηλτης και ρωας. Στα λγια. Γιατ στα ργα, εκε στου Μλα, που γεννθηκε ο πραγματικς ρωας, πατριτης και στρατηλτης, τρζαν τα κκκαλ του. Και σαν να σπιρονιζε το λογο για την Αθνα, με το γιαταγνι σηκωμνο. Ο Κολοκοτρνης.

Γ. Παπαδπουλος- Τετρδης