The strong voice of a great community
2018

Μηχανισμ λογοκρισας αναγγλλει ο Ν. Παππς

Αν και χουν περσει δο μρες δεν χουμε ακοσει οτε μα αντδραση απ τους δημοσιογρφους, τους νομικος και τα κμματα στην ανατριχιαστικ εξαγγελα του υπουργο ψηφιακς πολιτικς για τον λεγχο και την κρατικ λογοκρισα στις ειδσεις σε λα τα Μσα! Με τη συνεργασα, μλιστα, των δο παγκσμιων κολοσσν, της google και του facebook, που χι μνο κλβουν απλρωτα τη δουλει των δημοσιογρφων, αλλ εναι οι κατ εξοχν υπεθυνοι για την παγκσμια εξπλωση των ψευδν ειδσεων!

Το γεγονς τι ο υπουργς ασχολεται με τα ΜΜΕ χωρς να χει ιδα απ δημοσιογραφα , στω, κδοση, εναι το υπ αριθμν να πρβλημα, που χουν δημιουργσει κυρως οι οργανσεις των εργαζμενων στον Τπο. Γιατ του χουν επιτρψει να ρητορεει και να νομοθετε για τη δουλει τους ντας παντελς ανδεος για τη λειτουργα της. Το να παρακολουθες ναν ξυλουργ δεν σε κνει ξυλουργ. Ιδως αν θλεις να επιβλεις ξυλουργικος καννες.

Το δετερο μεζον πρβλημα, για το οποο ευθνονται επσης οι οργανσεις των εργαζμενων στον Τπο και των νομικν και των κομμτων με την αφωνα τους, εναι τι ο υπουργς σχεδιζει μσα στς εργατορες του που εναι πληρωμνες απ το λα, επιχειρσεις και νμους φμωσης, ελγχου της πληροφρησης και λογοκρισας που εναι ξω απ κθε δημοκρατικ λογικ ελευθεροτυπας του δυτικο κσμου. Θα τις ζλευε το καθεστς ρντοαν, Ναζαρμπγιεφ και Αλα.

Το πιο επικνδυνο εναι, τι ο υπουργς που δεν χει ιδα τι εναι ειδσεις και που δεν χει οτε να λεπτ περας σε δημοσιογραφικ περιβλλον, αγορεει στο London School of Economics, ως προσκαλεσμνος, για το τι εναι ψευδες ειδσεις! Αραδιζοντας αλαμπουρνζικα στοιχεα απ την Ελλδα, που του χουν μαζψει τα εξ σου σχετα παιδκια που χει στη δολεψ του στο υπουργεο. Τα οποα επσης χρυσοπληρνει ο ελληνικς λας με τους φρους του. Ντροπ για το LSE και τη σοβαρτητ του.

Ο υπουργς Προπαγνδας της κυβρνησης, που ρθε και παραμνει στην εξουσα σπρνοντας μνο fake news (απ το σκσιμο των μνημονων μχρι κθε οικονομικ εξαγγελα που ταν τχα κοστολογημνη και μχρι το απ πρυσι success story) ανγγειλε την κρατικ παρμβαση στην πληροφρηση σε τρα εππεδα και χωρς να ανοξει στμα διαμαρτυρας απ δημοσιογρφους, εκδτες, νομικος, κμματα, οργανσεις. Δεγμα κι αυτ του μιθριδατισμο της κοινωνας και της εξαφνισης κθε δημοκρατικν αντιστσεων.

Στο πρτο εππεδο ανγγειλε τη δημιουργα portal, που θα …διασταυρνει τις ειδσεις «για να ελγχουν οι δημοσιογρφοι και οι εκδτες την εγκυρτητα των ειδσεων»! «Σε συνεργασα με τις ενσεις εκδοτν (!) και τις συνδικαλιστικς οργανσεις»!

Προφανς ο υπουργς, ως παντελς ανδεος, δεν ξρει τι η βασικ δουλει των δημοσιογρφων εναι να ελγχουν την εγκυρτητα της κθε εδησης. Γι αυτ πληρνονται οι διοι, και οι αρχισυντκτες τους και οι διευθυντς τους! Κι αν δεν το κνουν, εναι υπλογοι μνο στο αναγνωστικ τους κοιν και σε κανναν οργανισμ λογοκρισας τπου Παπαδπουλου. Γιατ αυτ στνει ο υπουργς!

Ο νθρωπος που δεν χει γρψει οτε εργατορα σε Μσο, και που σπρνει κθε μρα με τους μηχανισμος του τσες ψευδες ειδσεις σες δεν μπορε να καταναλσει η χρα, δεν ξρει οτε καν τι ψευδες ειδσεις υπρχουν ελχιστες και σπνια στα Μσα. Και τι βρθει αυτν τα παγκσμιο καθημεριν διαδκτυο, ως… μσο (αντι)κοινωνικς δικτωσης.

Αντθετα, υπρχουν πολλς διαστρεβλωμνες ειδσεις. Που εμφανζουν την εισβολ στην Αφρν ως απελευθρωση απ τους Κορδους τρομοκρτες, την επεισοδιακ συνεδραση του Eurogroup ως αρμονικ αποτελεσματικ συνεργασα την ταπενωση των Ελλνων υπουργν απ μλη της τρικας ως εποικοδομητικ συνεδραση για τα ελληνικ συμφροντα. Και ο μεγαλτερος διαστρεβλωτς των ειδσεων εναι οι διες οι κυβερνσεις. Ο δε μεγαλτερος κατ επγγελμα ψετης εναι ο εκστοτε κυβερνητικς εκπρσωπος. Καθημεριν. Δουλει του εναι να εμφανζει το σπρο μαρο υπρ της κυβρνησης. Θα τον ελγχει και αυτν;

Τι ακριβς θα κνει η να κρατικ λογοκρισα του υπουργο; Θα διορθνει τα ξνα πρακτορεα τι σπρνουν ψευδες ειδσεις ταν λνε για την ελληνικ οικονομα ,τι δεν συμφρει την κυβρνηση; θα υπαγορεει και θα νουθετε τα ελληνικ Μσα στον τρπο που εμφανζουν αυτς τις ειδσεις; μπως θα τα απειλε;

Ξρει ο σχετος περ τη δημοσιογραφα υπουργς τι οι εκδτες, που θλει να τους ανακατψει, δεν χουν καμι δουλει να ανακατεονται με τη δημοσιογραφικ δουλει και τι δεκδες ρεπρτερς, αρθρογρφοι και διευθυντς χουν πληρσει ακριβ την υπερσπιση αυτς της αρχς; Οτε ο υπουργς του Παπαδπουλου Σταματπουλος δεν εχε σκαρφιστε κτι ττοιο σαν τον κ Παππ!

Τι ακριβς θα στσει ο υπουργς ως portal; Μια κρατικ επιχερηση; Που θα χρηματοδοτεται απ τους φρους των πολιτν; Για να τους υπαγορεει πς θα πληροφορονται τα γεγοντα ανλογα με τα γοστα των κυβερνσεν τους; Και θα ποδηγετε θα απειλε θα διορθνει τους επαγγελματες του Τπου στα ΜΜΕ καθημεριν; Απ ποιους; Απ δημοσιογρφους δημσιους υπλληλους; Δετερης διαλογς; Γιατ οι αξιλογοι και επαγγελματες δημοσιογρφοι δεν πνε να γνουν οτε λογοκριτς οτε υπλληλοι ττοιων υπηρεσιν. Και οι κατ παραγγελα δημοσιογρφοι θα κρνουν τη δουλει των επαγγελματιν εδ και διεθνς; Γιατ η μισ δουλει εξαρτται απ ξνα πρακτορεα και πηγς! Θα τα λογοκρνει και αυτ η να λογοκρισα; Με ποια κριτρια;

Και οι δημοσιογρφοι που θα δουλεουν εκε θα εναι δημσιοι υπλληλοι; Θα πληρνονται απ την τσπη του λαο; Σε μια να κοστοβρα υπηρεσα; Που θα δουλεουν κατ εντολν της κυβρνησης; Θα καταργσει τον κυβερνητικ εκπρσωπο θα γεμσουμε υπηρεσες κρατικο ελγχου της σκψης; Ξρει ο υπουργς τι ο πρτος και μεγαλτερος εχθρς του δημοσιογρφου οφελει να εναι η εξουσα; Οι κυβερνσεις; Και αυτς, νας υποτιθμενος αριστερς, θλει να τους κνει υπηρτες τους; Μπως τα πρτυπα του συντρφου υπουργο χουν τη σκνη του Μπρια και των λλων παιδιν της δημοκρατας του Στλιν; τσι φανεται.

Αλλ, ο υπουργς με τις αντιδημοκρατικς νοοτροπες δεν σταματει εδ. Ετοιμζει, λει, με το υπουργεο Δικαιοσνης να νομοσχδιο που θα καταπολεμει «την εγκληματικτητα απ το μσος και την αξιποινη διασπορ ψευδν ειδσεων»! Δηλαδ ναν νο τρομονμο του Τπου! Γιατ περ αυτο πρκειται. ναν νμο που θα στλνει στο εδλιο καθναν που δεν γρφει και δεν μεταδδει τις ειδσεις πως τις θλει η κυβρνηση!

Νμος υπρχει. Και εναι χι απλς αρκετς, αλλ εναι και εξοντωτικς για τους δημοσιογρφους και τα Μσα. Και αφορ στην εξβριση και τη συκοφαντα. Απ τποτε λλο δεν απειλονται οι πολτες. Ο νμος τους καλπτει απολτως. Αδκημα… ειδσεων δεν υπρχει παγκοσμως! Γιατ κανες παγκοσμως, σε καννα πανεπιστμιο και σε καννα Μσο δεν χει καταφρει, και δεν γνεται να δσει τον ορισμ της εδησης! Τον χει βρει ο υπουργς…

Για τους λληνες ο κυπριακς αγνας που διωξε τους γγλους ταν ηρωικς. Για τους γγλους ταν τρομοκρατα. Για τον εργαζμενο η απλυση εναι καταχρηστικ. Για τον μαγαζτορα επιβωση της επιχερησης. Για τον μισ κσμο ο κομμουνισμς και κθε τι ειδωμνο γραμμνο απ τη σκοπι του εναι δικτατορα. Για ναν λλο κσμο εναι ελπδα και δικαιοσνη. Για τον δεξι η αστυνομικ επθεση στους μπαχαλκηδες εναι νμιμη αντσταση του κρτους. Για τον αριστερ φασιστικ βα. Για την Ευρωπακ Τρπεζα οι ελληνικς τρπεζες εναι στο κκκινο. Για την κυβρνηση τις ελληνικς τρπεζες εναι ακμαες. Για τον νθρωπο εναι στερωση του σκλου για να μην αναπαργονται αδσποτα. Για το σκλο εναι γκλημα κατ της φσης του.

Επιπλον αυτν, ο υπουργς χει σκαρφιστε και να Μητρο Online Media και τη συνεργασα με τη google και το facebook για να ευαισθητοποιηθε το κοιν στα fake news! Που διακινονται κυρως απ τους κολοσσος, οι οποοι εναι ανεξλεγκτοι παγκοσμως απ κθε Αρχ! Που δεν πληρνουν φργκο στους δημοσιογρφους παρ λο που ζουν αναπαργοντας τζμπα και αυθαρετα τη δουλει τους! Οι κολοσσο, οι οποοι εναι οι κατ εξοχν αναπαραγωγο κθε ψευτις, κουταμρας κακοβουλας και βρωμις που κυκλοφορε στο διαδκτυο απ αννυμους χρστες με ψευδνυμα απ ανεξλεγκτους επνυμους. χοντας καθιερσει την αρχ της ανευθυντητας, νομιμοποιντας παγκοσμως την ανωνυμα στη διασπορ μηνματος, γνμης ιδεν! Με πολτες- κουκουλοφρους!

Οι ειδσεις και η δημοσιογραφα εναι μια επιστμη πολ δσκολη. Που χρειζεται πολ χρνο για να τη μθεις. Και η μθηση δεν σταματει ποτ. Εναι μια τχνη με πολπλοκους καννες, που γεννθηκαν απ να process τριν αινων δουλεις και επαναστσεων. Ακμα κι αν δεν ασκεται πως πρπει, ιδως στην εποχ της κουκουλοφρας ανωνυμας του διαδικτου και της αρπακλλας των νων μσων που βιζονται για λα, δεν παει να εναι απαιτητικ μεγλου μορφωτικο υπβαθρου. Ακμα κι αν δεν εναι τσι, τσι πρπει να εναι. Και καμι κπτωση δεν πρπει να εναι ελαμωρετρα.

Εναι ντροπ για τη δημοσιογραφα, που δημοσιογρφοι και οι οργανσεις τους ακονε αδιαμαρτρητα ναν υπουργ, που δεν χει ιδα απ τη δουλει τους και την αξα της, να απειλε την ελευθεροτυπα με μηχανισμος χουντικς μπνευσης. Νομικος και κρατικος.

Η δημοσιογραφα εκφρζει την ελευθερα του λγου. ποιου λγου. Την ελεθερη διδοση ιδεν. ποιων ιδεν. Τον πλουραλισμ των απψεων των πολιτν. λων των πολιτν. Την κριτικ της εξουσας. Κθε εξουσας. Η δημοσιογραφα εναι, με τη Δικαιοσνη, τα προπργια της Δημοκρατας. Κθε Δημοκρατας. Και ο χειρτερος Τπος εναι καλτερος απ την λλειψη την κπτωση της δημοκρατας.

Τλος, προς το παρν: Οι δημοσιογρφοι χουν κατακτσει παγκοσμως το δικαωμα να μην αποκαλπτουν τις πηγς τους. Και το κατκτησαν με ποταμος αματος. Το υπερασπζονται μλιστα με φυλακσεις στα μπουντρομια λων των μη δημοκρατικν καθεσττων. Και το χουν σαν αρχ. Ο υπουργς θα στελει στη φυλακ σους αρνονται να κατονομζουν τις πηγς τους σε σες ειδσεις οι μμισθοι ρουφινοι του portal και των λλων υπηρεσιν που σκαρφζεται αμφιβλλουν;

Ο υπουργς ψηφιακς πολιτικς απειλε τα Μσα με παπαδοπουλικ λεγχο απλς δεν ξρει τι του γνεται; Ποιο απ αυτ τα δο εναι η εδηση και ποιο το fake new. Και οι δημοσιογραφικς οργανσεις που τον ακονε λαλες εναι ανεθυνες διαπλεκμενες; και τα δο;

Γ. Παπαδπουλος- Τετρδης