The strong voice of a great community
2018

Το φισκο της κυβρνησης στον βρο

Σοβαρς πολιτικς εξελξεις προμηνει μια παρατεταμνη κρτηση στις φυλακς υψστης ασφαλεας της Τουρκας, των δυο στρατιωτικν μας. δη τα σημδια φνηκαν απ την προχθεσιν συζτηση στη Βουλ, που ο πρωθυπουργς εμφανστηκε, παρ την αλαζονικ στση του απναντι στην αντιπολτευση, αδναμος να στηρξει μια πολιτικ λσης του συγκεκριμνου προβλματος. Στο σνολο της η κυβρνηση ,αλλ και οι βουλευτς του ΣΥΡΙΖΑ εμφανζονται αμχανοι στο δημσιο λγο τους, κρυπτμενοι πσω απ την τακτικ του πρωθυπουργο περ «χαμηλν τνων».

Γρφει ο Ανδρας Κωνστανττος

Στη ΝΔ πιστεουν πως ο Αλξης Τσπρας τα χει χαμνα απ το φισκο του βρου και σημεινουν: «χουμε ναν πρωθυπουργ που δεν τολμ να σηκσει το τηλφωνο να μιλσει απ ευθεας με τον Ερντογν, γιατ του εχε υποσχεθε, παρνομα, την απελευθρωση των «οκτ» Tορκων αξιωματικν, ναν πρωθυπουργ που δρα φοβικ και χαρακτηρζει «σνηθες περιστατικ» την πρωτγνωρη κατσταση στην οποα χουν περιλθει; Eλληνες στρατιωτικο να εναι φυλακισμνοι στην Τουρκα σε καιρ ειρνης  τη στιγμ που ο περιφερμενος, στις νατοκς αυλς υπουργς μυνας, ζητ βοθεια και αποκαλε τους δυο στρατιωτικος μας "ομρους" .

Η μνη λση που χει ο πρωθυπουργς εναι η αναμον, ως του «μιλσουν» τα δικαστρια της Τουρκας η υπρξει κποιου εδους μεσολβηση ξνων δυνμεων. Αυτ η αναμον μως, μπορε να πρει πολλος μνες και να του ανατρψει το βασικ σχδιο του στην εσωτερικ πολιτικ για εξουδετρωση της ΝΔ και δισπασης του «Κινματος Αλλαγς». Γι αυτ προσπαθε να στσει την μυνα του, αρχικ με την εξουδετρωση της κριτικς απ την αντιπολτευση.Την καλε καθημεριν, πως και λα τα στελχη του ΣΥΡΙΖΑ να κρατσει χαμηλος τνους, τ
Παρλληλα ο κ.Τσπρας, προσπαθε να βρει «συμμχους» στα κμματα της αντιπολτευσης. Γι' αυτ κλεσε στο Μγαρο Μαξμου τον Σταρο Θεοδωρκη να μιλσουν για τη σσταση συμβουλου εθνικς ασφλειας, πρταση που εχε κνει και ο Κυρικος Μητσοτκης .μως η κνηση του πρωθυπουργο να τηλεφωνσει αποκλειστικ στον κ Θεοδωρκη προκλεσε την ενχληση της κας Γεννηματ, η οποα διαβλπει «υπγειες διαδρομς» του συνεταρου της με το Μαξμου.

Εναι σαφς πως ο κ. Τσπρας θλει να διεμβολσει την αντιπολτευση που εμφανζεται αρκετ συντονισμνη το τελευταο διστημα και να βρει «σανδα σωτηρας» στη… φουρτονα που ρχεται στον Σταρο Θεοδωρκη.
Ωστσο τα πργματα εναι πολ σοβαρ για να ωραιοποιονται η να κρβονται πσω απ την αναγκαιτητα της σστασης ενς Συμβουλου Εθνικς Ασφαλεας που θα συνεδριζει μνο ποτε θλει ο πρωθυπουργς .
σο περνον οι μρες τσο αποκαλπτονται τα λθη, οι παραλεψεις και οι ευθνες της πολιτικς και στρατιωτικς ηγεσας και στη ΝΔ πολλο εναι εκενοι που πιστεουν πως το κμμα θα πρπει να τα αναδεξει.

Κομβικ σημεο, λνε, υπρξε ο εμβολισμς του λιμενικο σκφους μας στα μια, με πρθεση της βθιση του. Το σημαντικ αυτ γεγονς, αντ να αποτελσει να μνυμα συναγερμο, η κυβρνηση με κθε τρπο το υποβθμισε σε απλ συνηθισμνο ατχημα, με αποτλεσμα ταν η Τουρκα «χτπησε» στον βρο, πολιτικ και στρατιωτικ ηγεσα, να πιαστον στον πνο.

 

 
Στρατιωτικς πηγς επεσμαναν πως εν τα μτρα που λαβε το αρχηγεο μετ τη σλληψη των δυο στρατιωτικν, δηλαδ ετοιμτητα, επισμανση κινδνου προβοκτσιας εκ μρους της Τουρκας ενσχυση των περιπολιν με μικτς ομδες των επτ ατμων και χι των δυο, τα εχαμε αποφγει τα χειρτερα.

Στη ΝΔ, ορισμνοι, απορον πως, τσο η πολιτικ ηγεσα σο και η στρατιωτικ δεν εχαν αναλσει ρθρα και εξειδικευμνες πληροφορες, για τη να πολιτικ «ομηρεας» της Τουρκας που θα μποροσαν επιπροσθτως, να τους αφυπνσουν και να λβουν ανλογα μτρα για τους στρατιτες μας στον βρο.

Σημεινουν τις ευθνες πρωθυπουργο, ο οποος χωρς σχδιο, ικανοποησε την σφοδρ επιθυμα του κ. Ερντογν να επισκεφτε τη χρα μας σε μια εποχ που λλες χρες, του εχαν κλεσει κατμουτρα την πρτα και κανε μυστικ διαπραγμτευση μαζ του για την απελευθρωση των «οκτ» Τορκων αξιωματικν, ενργειες που επιδενωσαν τις ελληνοτουρκικς σχσεις. Ευθνες επιρρπτουν και στον «κρυπτμενο» τελευταα, υπουργ μυνας ο οποος ακμα και ταν τουρκικ σκφη τον εμπδισαν να πλησισει τα μια, δεν αντιλφθηκε την αλλαγ στσης της Τουρκας και ακολοθησε πολιτικ εφησυχασμο και υποτμησης της.

Οι εξελξεις στο εσωτερικ μτωπο θα γιγαντνονται σο οι στρατιωτικο μας παραμνουν στη φυλακ και μπορε να ανοξουν ακμα και το δρμο προς τις εκλογς. λλωστε πως σημεινουν μπειροι πολιτικο, κυβερνσεις πεσαν για πολ λιγτερα.