The strong voice of a great community
- Ιολιος 2019

Εναι μεγλο κατρθωμα να οδηγσεις σε χρεοκοπα να μονοπλιο, τη ΔΕΗ

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Κανες δεν φταει; -Και την δια ρα να πουλς σε μεγαλσχημους μεταπρτες ρεμα κτω απ το κστος, για να το πουλνε σε λλες χρες και να κερδζουν να σωρ λεφτ -Στο σφυρ οι υδροηλεκτρικς μονδες, που φρνουν χρμα.

Με το καλημρα η κυβρνηση Μητσοτκη πεσε σε… ναρκοπδιο. Πραγματικ. Λγεται ΔΕΗ. Και δεν εναι το μνο. Στην δια κατσταση, με τη φωτι να σιγοκαει χρνια, εναι και οι πνω απ 6.000.000 φορολογομενοι που εναι μηροι της Εφορας και των ασφαλιστικν ταμεων για τα πνω απ 137 δισεκατομμρια ευρ που οφελουν. Και κθε στιγμ μπορε να βρεθον στον Κορυδαλλ.

Η ΔΕΗ εναι σε πρτη προτεραιτητα. Γιατ κινδυνεει με μπλακ ουτ λη η χρα πως την κατ­ντησαν, χι αυτο που τη διοικοσαν, αλλ πρωτστως εκενοι που τους διριζαν, με κθε κυβρνηση να βολεει τους δικος της ανθρπους. Την εχαν μαγαζκι τους. Εχαν φτσει στο σημεο να δνουν εντολς να μην κβεται το ρεμα για οφειλς μχρι… 1.000 ευρ (αποκαλυπτικ ρεπορτζ ακολουθε στο τλος).

Σιγ σιγ μπκαν στο πρτι και ιδιτες, που βρκαν τοιμο μαγαζ, τη ΔΕΗ, η οποα τους πουλοσε ρεμα χι μνο κτω απ το κστος αλλ μχρι και επ πιστσει και εκενοι το… διοχτευαν σε λλες χρες (πως στην Αυστρα και στη Γερμανα) σε τιμ πολ μεγαλτερη. Και μλιστα αγραζαν το ρεμα σε τιμ αρκετ πιο κτω απ αυτν που πλρωνε το κοριδο, το ελληνικ νοικοκυρι και λη η αγορ.

Το αποτλεσμα ταν να κερδζουν οι μγκες μεταπρτες, να κνουν πρτι, εν η ΔΕΗ, το μονοπλιο, μπαινε μσα. Κπως τσι φεραν τη ΔΕΗ σε χρεοκοπα. Και ρχισε να χτυπει ο συναγερμς. Πλην, μως, χουμε φτσει στο και πντε. Και τον λογαριασμ θα τον πληρσει, ποιος λλος; Ο λληνας καταναλωτς. Χωρς, μλιστα, να πισουν τους υπευθνους απ το αυτ και να τους καθσουν στο σκαμν. Δεν μπορε να βουλιζεις να μονοπλιο, που χει μνιμους πελτες και στο πιο απομακρυσμνο σημεο της ελληνικς επικρτειας, και να μη φταις. Θλει μεγλες ικαντητες για να το κατορθσεις. Τον λογαριασμ, μως, δεν μπορε να τον πληρνει εσαε το σπιτκι, το μανβικο, η ταβερνολα. Αυτ η ιστορα κι αν δεν εναι, Κυρικο, Novartis. Μνο που εκε στα υψηλ διαμερσματα της Δικαιοσνης δεν βλπουν παραπρα…

Εκε που χει οδηγηθε η ΔΕΗ, την οποα χει πληρσει ο ελληνικς λας, δεν φτασε τυχαα. Μυρζει… ψοφμι. Και χουν πσει τα κορκια στα φιλτα. Θλουν να προυν μπιρ παρ τις υδροηλεκτρικς μονδες, τα λεγμενα «ασημικ», που λειτουργον με το νερκι του Θεο. Και για να θολσουν τα… νερ, θα προυν και κποιες απ τις λιγνιτικς μονδες, οι οποες βγκαν σε πληση πριν απ δο εβδομδες, αλλ δεν παρουσιστηκε καννας ενδιαφερμενος. ταν μια κνηση εκβιασμο, για να μπει στο πακτο πλησης και υδροηλεκτρικ μονδα.

Εδ που χει φτσει η ΔΕΗ, θα πρπει ο υπουργς Περιβλλοντος και Ενργειας Κωστς Χατζηδκης να δσει στη δημοσιτητα τον πλρη λογαριασμ: Πσο κοστζει στη ΔΕΗ το κιλοβτ το ρεμα, σε ποια τιμ το πουλει σε ιδιωτικς επιχειρσεις και σε ποια τιμ το πουλνε αυτς σε λλες χρες. Και πτε εξοφλον τον λογαριασμ στη ΔΕΗ. Και το κυριτερο: Ποια εναι η επμενη μρα που επιφυλσσει για τη ΔΕΗ η κυβρνησ σας, κριε Κυρικο Μητσοτκη, με τα κορκια να θλουν να την κατασπαρξουν και τον λληνα καταναλωτ στο λες τους;

Δεν οδηγθηκε τυχαα στη χρεοκοπα λοι εχαν τη ΔΕΗ τσιφλκι τους… -Το 2014 εχαν απαγορεσει τη διακοπ του ρεματος για οφειλ μχρι και 1.000 ευρ!

Πς να μη χρεοκοπσει η ΔΕΗ ταν οι διοικοντες της, επ λων των κυβερνσεων, την βλεπαν ως… τσιφλκι τους και το μνο που τους απασχολοσε ταν πς θα διορσουν τα δικ τους παιδι και θα βλουν στελχη τους σε ολκληρο το διοικητικ team, χι μνο με υψηλος μισθος αλλ και με πλοσια τα ελη γενικτερα. Μα απ τις πολλς αποφσεις που σκαψαν τον λκκο της χρεοκοπας ταν και η απαγρευση, με νμο του 2014, διακοπς της παροχς του ηλεκτρικο ρεματος για οφειλς μχρι και χλια ευρ, πως αποκαλπτει σε ρθρο του ο Δημτρης Β. Παπολιας, ομτιμος καθηγητς του Πανεπιστημου Αθηνν, που εχε χρηματσει πρεδρος των ΔΣ του ΟΤΕ και της ΔΕΗ τις περιδους 1996 – 1998 και 2000 – 2004 αντστοιχα.  


ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ