The strong voice of a great community
Ιούνιος 2010

Πίσω στο ευρετήριο

Ειδήσεις Σχετικές με τις Ομογενειακές Κοινότητες του Δυτικού Καναδά.

Επιμελούνται και παρουσιάζουν η Κατερίνα και ο Δημήτρης Αγγελάτος.

    Φωτογραφίες

 

Πρώην Ιερέας της Ομογενειακής Κοινότητας του SURREY συνταξιοδοτείται.


          Ο  πρωτοπρεσβύτερος πατέρας. Ιωάννης Κοντοράβδης έχει συνταξιοδοτηθεί  από τις 27 Ιουνίου 2010. Πολλοί ομογενείς  από το Βανκούβερ και τις γύρω περιοχές θα θυμούνται ότι ήταν ο πρώτος ιερέας ο οποίος εξυπηρέτησε την τότε νεαρή Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Surrey και Fraser Valley, ( της εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης). Ο Ιερέας
τέλεσε στον ιερό ναό  την πρώτη λειτουργία του τον Ιούνιο του 1992,  και υπηρέτησε  τα μέλη της κοινότητας  για ένα διάστημα  μεγαλύτερο από πέντε χρόνια, βοηθώντας την να καθιερωθεί  ως μια βιώσιμη εκκλησιαστική κοινότητα. Στη συνέχεια μετατέθηκε προκειμένου να υπηρετήσει την τελική εκκλησία της σταδιοδρομίας του, την Αγία Σοφία στο Bellingham, της Ουάσιγκτον ΗΠΑ, για τα επόμενα δεκατρία χρόνια.

          Ο πατήρ Ιωάννης γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1940. Αφού τελείωσε το γυμνάσιο και υπηρέτησε για δύο χρόνια  και έξι μήνες στην Ελληνική Αεροπορία πριν πάει για να εργαστεί στο Υπουργείο Εμπορίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μετανάστευσε στο Τορόντο του Καναδά το 1965 και παντρεύτηκε την Ελευθερία Αντωνόπουλου. Τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στις ΗΠΑ, πρώτα στο Brookline, της Μασαχουσέτης, όπου Fr. John παρακολούθησε την ακαδημία του Τιμίου Σταυρού. Τον Ιούλιο του 1970 χειροτονήθηκε ιερέας,ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, καθώς ο παππούς του, ο θείος και εξάδελφος του, υπηρέτησαν επίσης , Έλληνό Ορθόδοξοι ιερείς. Ο πατήρ Ιωάννης  υπηρέτη στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Cheyenne, Wyoming για έξι χρόνια, και  δεκαέξι χρόνια στο ναό του  Αγ. Δημητρίου στο Fort Worth του Τέξας, πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο Surrey, Καναδά.

Ο πατήρ Ιωάννης και η Πρεσβυτέρα Ελευθερία έχουν  δύο γιους και μια κόρη και είναι περήφανοι παππούδες πέντε αγοριών  και πέντε κοριτσιών, όλοι των οποίων διαμένουν στο Σιάτλ, στην περιοχή της Ουάσιγκτον. Τώρα, μετά τη συνταξιοδότησή του   θα έχουν όλο το χρόνο να ασχοληθούν  με την οικογένειά τους. Φυσικά θα εξακολουθεί να παραβρίσκεται  σε διάφορες εκκλησιαστικές  εκδηλώσεις όχι μόνο στην Ουάσινγκτον, αλλά και εδώ στην British Columbia. Η επιθεώρηση ΠΑΤΡΙΔΕΣ εκφράζει τις καλύτερες ευχές για μια ευχάριστη και απολαυστική συνταξιοδοτική περίοδο.

 



 Photos

Η  Κοινότητα του Surrey Έχει τώρα Νέο Σπίτι.



           Η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα των  Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης του Surrey και Fraser Valley, επιτέλους, έχει αποκτήσει το νέο σπίτι της. Στις 20η και 21 Μαΐου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σωτήριος, πήρε μέρος στο επίσημο Εσπερινό των θυρανοιξίων καθώς επίσης και στην Θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία αυτή, στη νέα θέση της εγκατάστασης της κοινότητας  στη γωνία του 96 λεωφόρου και 132 Street στο Surrey. Σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο η κίνηση αυτή αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την κοινότητα. Η οποία τώρα έχει μια εκκλησία με μια υπόγεια αίθουσα, αλλά αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί και ως το τελικό βήμα. Η κοινότητα θα πρέπει να σχεδιάζει για την εξεύρεση ακινήτου που θα επιτρέπει μελλοντική επέκταση για την εξυπηρέτηση όλων των Ελλήνων του Surrey και Fraser Valley.

           Οι τελετές των θυρανοιξίων δεν ήταν ο μοναδικός λόγος των πανηγυρισμών του νέου ναού, αλλά παράλληλα εορτάστηκε και η πανήγυρης ων Αγίων Πάντων και των Κωνσταντίνου και Ελένης. Αυτός, εξ άλλου, ήταν και ο λόγος που ομογενείς έρχονται από μακριά από κάθε περιοχή της Βρετανικής Κολουμβίας προκειμένου να συμμετάσχουν στους πανηγυρισμούς.

Η κοινότητα, ως γνωστόν,  είχε έλθει  σε μια συμφωνία για την αγορά του ακινήτου στα τέλη του 2009, για τον λόγο αυτόν λοιπόν είχε πουλήσει τα προηγούμενα περιουσιακά στοιχεία της κοινότητας τον Φλεβάρη του 2010. Αναμενόταν να εγκατασταθεί στις νέες εγκαταστάσεις πριν από τα τέλη του Μάρτη, πλην όμως  για διάφορους λόγους, η αγορά δεν είχε ολοκληρωθεί  όπως είχε προγραμματιστεί. Κατά συνέπεια, η επίσημη εγκατάσταση χρειάστηκε να αναβληθεί αρκετές φορές. Στις 25 Απριλίου, ο αιδεσιμότατος Konstantine Tsiolas, ο ιερέας του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο τέλος της λειτουργίας ανακοίνωσε δημόσια ότι η οποία ανακοινώθηκε κατά τη λήξη της υπηρεσίας ότι " δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστούν τα έγγραφα"  με αποτέλεσμα εάν η πώληση δεν ολοκληρωνόταν σύντομα θα έπρεπε να αναληφθεί δικαστική προσπάθεια. Δημοσίευμα σχετικό με τον χαμένο φάκελο και τα έγγραφα παρουσίασε η επιθεώρηση Πατρίδες στην έκδοση του μηνός Απριλίου.  Σύντομα μετά το δημοσίευμα αυτό υπήρξαν νέες εξελίξεις με αποτέλεσμα τα επίσημα εγκαίνια του νέου ναού.  Όταν ΠΑΤΡΙΔΕΣ θέλησαν να διερευνήσουν την υπόθεση λίγο περισσότερο ανακαλύφθηκε  ότι τα έγγραφα μεταφοράς της ιδιοκτησίας δεν είχαν κατατεθεί στο κτηματολόγιο μέχρι την 30 του Απρίλη. Το ακίνητο του ναού τελικά  μεταβιβάστηκε επίσημα  στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Surrey και Fraser Valley στις 10 Μαΐου, αλλά το γειτονικό ακίνητο παρέμενε κατοχυρωμένο στο Cedar Club. Περαιτέρω έρευνα στις 21 Μαΐου,αποκάλυψε ότι τα έγγραφα για τα παρακείμενα του ναού ακίνητα δεν είχαν κατοχυρωθεί στο κτηματολόγιο λόγω συντακτικών λαθών. Το σφάλμα αυτό αποτελούσε και το λόγο αδυναμίας κατοχύρωσης της εγγραφής στο μητρώο του κτηματολογίου. Με τη συμπαράσταση και βοήθεια της επιθεώρησης ΠΑΤΡΙΔΕΣ, τελικά τα θέματα αυτά ρυθμίστηκαν και οι διαδικασίες μεταβίβασης της ιδιοκτησίας τελικά ολοκληρώθηκαν στις 21 του Μάη.

Όπως αναγραφόταν στο προηγούμενο σχετικό άρθρο της επιθεώρησης ΠΑΤΡΙΔΕΣ, η κατάσταση στο χώρο στάθμευσης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων ήταν κάθε άλλο παρά η επιθυμητή. Ομογενείς είχαν έρθει από το Vancouver, τη Victoria, το Abbotsford, το Chilliwack και  άλλες περιοχές για να παραστούν στην πρώτη ιεροτελεστία του ναού, προσπαθώντας να βρουν κάποια γωνιά προκειμένου να αφήσουν το αυτοκίνητό τους. Όσοι από αυτούς ήλθαν πολύ νωρίς είχαν την ευκαιρία να βρουν κάποιο σημείο για να αφήσουν το αυτοκίνητό τους. Εκείνοι όμως που έφτασαν αργότερα, δεν ήταν και τόσο τυχεροί, καθώς υποχρεώθηκαν  να αφήσουν το αυτοκίνητό τους αρκετά τετράγωνα μακριά από το κτίριο του ναού. Οι άλλοι, πάλι, που θέλησαν να παραβλέψουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για μη στάθμευση στην περιοχή της 96ης λεωφόρου και της 132 οδού, και άφησαν εκεί τα αυτοκίνητά τους αντιμετώπισαν ένα όχι και τόσο υλικό περιβάλλον από τους διερχόμενους αυτοκινητιστές οι οποίοι διαμαρτύρονταν κορνάροντας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και την παρουσία φορτηγών ρυμούλκησης. Ένας άλλος σοβαρός αριθμός ομογενών απογοητευμένος από την όλη κατάσταση αναγκάστηκε να παραιτηθεί της αναζήτησης χώρου στάθμευσης και να στραφεί προς τα πίσω γέρνοντας στις κατοικίες τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που το παλιό οίκημα που γειτνιάζει με εκείνο του ναού θα πρέπει να γκρεμιστεί και μάλιστα γρήγορα το δε οικόπεδό του να μετατραπεί σε πάρκινγκ. Ακόμα και στην περίπτωση αυτή η στάθμευση θα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα δεδομένου ότι ο συνολικός χώρος θα μπορεί να εξυπηρετήσει  μόνο έναν αριθμό εξήντα περίπου αυτοκινήτων για στάθμευση. Ρο πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμα ποιό σοβαρό εάν οι πιστοί  συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσπάθειά τους ανεύρεσης μιας θέσης στάθμευσης του αυτοκινήτου τους. Κάτι παρόμοιο θα τους αποτρέψει από το να παρακολουθούν την θεία λειτουργία στο ναό αυτό με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομική ζημία που θα υποστεί η κοινότητα μελόντικα, και την πιθανή αδυναμία της να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεδομένου ότι ήταν καιρός να εξευρεθεί  μια σωστή εκκλησία. Το προηγούμενο κτίριο χρησιμοποιούνταν τόσο για την εξυπηρέτηση των εκκλησιαστικών αναγκών των πιστών, όσο και τις ανάγκες διασκέδασης μέσα στον ίδιο χώρο, ύστερα από την αλλαγή του διάκοσμου, κάτι όμως το οποίο δεν απέδιδε καλά.  Η επιλογή πάντως αυτού του συγκεκριμένου ακινήτου αποδεικνύει έλλειψη διορατικότητας για το μέλλον από πλευράς των μελών της διοίκησης. Είναι δε βέβαιο ότι τόσο οι ηγέτες της κοινότητας όσο και τα μέλη της  θα πρέπει σύντομα να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, είτε αγοράζοντας το γειτονικό ακίνητο ή να εξαγοραστούν από του ιδιοκτήτες εκείνου, προκειμένου να αγοράσουν  ένα μεγαλύτερο ακίνητο το οποίο θα επέτρεπε την επέκταση για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των ομογενών  της περιοχής Fraser Valley. Υπάρχουν πολλά δημόσια ακίνητα σχολείων στην περιοχή, τα οποία  έχουν αγοραστεί από άλλες θρησκευτικές ομάδες, γιατί όμως δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι παρόμοιο και η ομογενειακή κοινότητα του Surrey. Διερωτόμαστε εάν  κάποιος των διοικητών του οργανισμού είχε την ευκαιρία να εξετάσει σοβαρά τα  ακίνητα αυτά τα οποία βρίσκονται στην κυριολεξία κάτω από τη μύτη τους, μερικά μόνον τετράγωνα μακριά, όπως το παλιό δημοτικό σχολείο Fleetwood το οποίο  έκλεισε το περασμένο έτος;το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μια κατά πολύ καλύτερη λύση. Διαθέτει μάλιστα ένα γυμναστήριο και ορισμένες από τις αίθουσες του θα μπορούσαν να είχαν μετατραπεί για τις ανάγκες στέγασης της εκκλησίας και άλλους χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες στέγασης των κοινοτικών υπηρεσιών ή και σαν βιβλιοθήκη, την παράδοση μαθημάτων ελληνικών, μαθήματα χορών και άλλων μαθημάτων που κατά διαστήματα η κοινότητα προσφέρει στα μέλη της. Παράλληλα το ακίνητο είναι πολύ μεγάλο και θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει τις ανάγκες στάθμευσης λόγω των χώρων που διαθέτει. Πέραν τούτου η μεγάλη έκταση της αυλής του είναι κατάλληλη για τη διοργάνωση των πανηγύρεων μας. 

Απαιτήθηκαν εικοσιένα χρόνια δόλιας για την κοινότητα  προκειμένου να φτάσει στο σημερινό της σημείο, χρόνια σκληρής εργασίας, πόνου και μόχθων με ύδρωπα από πλευράς των εθελοντών που έδειξαν τόση αγάπη για τις παραδόσεις και τα έθιμα μας ως φυλετικής ομογένειας. Είναι δε άδικο σήμερα να φθάσουμε σε αυτό το σημείο το οποίο δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ελπίδας και ανάπτυξης για το μέλλον. Επαφίεται λοιπόν από το σημείο αυτό σε όλους τους ομογενείς που ζουν και εργάζονται στην περιοχή του  Fraser Valley να συνεργασθούν από κοινού προκειμένου να υποστηρίξουν το κοινοτικό ίδρυμα  και να το βοηθήσουν να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του ξεπερνώντας τις δυσκολίες και προγραμματίζοντας την μελλοντική του ανάπτυξη κατά τρόπο που θα μας κάνει όλους περήφανους.

 


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ στο Surrey

 Photos


Η ομογενειακή Ορθόδοξη κοινότητα των Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης-(Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Surrey και Fraser Valley), πραγματοποίησε το ετήσιο Πανηγύρι της  από 5 . έως 13 Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι η κοινότητα αυτή μετακόμισε σε νέα διεύθυνση μόλις τον  Μάιο, είχε εκμισθώσει το προηγούμενο χώρο στη γωνία της 84ης Λεωφόρου και 160α οδό, προκειμένου να πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωσή της εκεί.

Ολόκληρη η έκταση στάθμευσης των αυτοκινήτων του κτιρίου είχε  καλυφθεί με γιγαντιαίες σκηνές έτσι ώστε το φεστιβάλ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάτω από καιρικές συνθήκες βροχής ή και ηλιοφάνειας.  Φυσικά, όπως συμβαίνει συνήθως κάθε χρόνο, για άλλη μια χρονιά είχαμε βροχές σε ένα μεγάλο διάστημα της εκδήλωσης. Υπήρξαν, ωστόσο, και εκείνοι οι οποίοι δεν φοβήθηκαν από την κακοκαιρία και θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Όταν τελικά  βγήκε ο Ήλιος και η θερμοκρασία ανέβηκε μαζί της ανέβηκε και  η συμμετοχή του κόσμου.

Η προσέλευση πάντως δεν ήταν τόσο καλή όσο θα μπορούσε να είναι, και αυτό οφειλόταν εν μέρει στον καιρό, πέραν όμως αυτού και στην έλλειψη  διαφήμισης ή και την έλλειψη  ψυχαγωγίας. Ο προϋπολογισμός για τη διαφήμιση θα μπορούσε να είχε αποδώσει πραγματικά σημαντικά τα δε ποσά που θα είχαν δαπανηθεί θα ήταν περισσότερο παραγωγικά. Μια κακομελετημένη προσπάθεια διαφήμισης, κάθε άλλο παρά απέδωσε, δεδομένου του γεγονότος ότι ένας μεγάλος αριθμός ομογενών δεν ασχολείται καν με τα ένθετα των εφημερίδων. Πέραν τούτου  τα μέλη της μεγάλης ομογενειακής παροικίας του Βανκούβερ ελάχιστα πληροφορήθηκαν για την εκδήλωση του Σούρι.
Στο φεστιβάλ δεν υπήρχαν τα απαραίτητα για να τραβήξουν την προσοχή των περαστικών. Δεν υπήρχαν σημαίες να ανεμίζουν στο αεράκι και οι αφίσες ήταν τόσο μικροσκοπικές που θα έπρεπε ο επισκέπτης να στέκεται όρθιος προκειμένου να παρατηρήσει τι ακριβώς συνέβαινε. Δεν υπήρχαν συγκροτήματα συνεχόμενα και η μουσική γινόταν σε ακανόνιστες ώρες,  με χορευτικές παραστάσεις και ζωντανή μουσική μόνο τα Σαββατοκύριακα. Το χορευτικό της κοινότητας του Surrey παρείχε ορισμένες μόνον  από τις εκδηλώσεις  ψυχαγωγίας, όπως επίσης έκανε και ο “Δημήτριος” το Χορευτικό συγκρότημα από το Βανκούβερ. Έλαβαν επίσης μέρος και έκαναν εμφανίσεις και ο Γιάννη Σαχαμής από το Chilliwack , και το συγκρότημα των  φίλων  που παίζουν μπουζούκι και  τραγουδούν. Όταν η ομάδα αυτή των καλλιτεχνών ήταν παρούσα, σκορπούσε το κέφι και φυσικά οι επισκέπτες πρόθυμα αγόραζαν τα τρόφιμα που διέθεταν οι διοργανωτές. 


Είναι δε  βέβαιο ότι εάν η κοινότητα δεν κάνει κάτι για να διορθώσει το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης στάθμευσης αυτοκινήτων που αντιμετωπίζει στο νέο τόπο εγκατάστασης το μέλλον των πανηγυριών και της διοργάνωσης ελληνικών ημερών πλέον τίθεται υπό αμφισβήτηση 

 

 

 

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΟ VANCOUVER

Photos 



           Οι εκδηλώσεις του μήνα ελληνικής κληρονομιάς πραγματοποιήθηκαν με επισημότητα στο Βανκούβερ. Οι εκδηλώσεις αυτές που πραγματοποιούνται  κατά την διάρκεια του Ιουνίου αποτελούνται από μια σειρά δωρεάν μαθημάτων ελληνικής ή και άλλων συναφών εκδηλώσεων, τελειώνουν δε με την διοργάνωση στης Ελληνικής Ημέρας στο Broadway. Το Ελληνικό Καναδικό Κογκρέσο της επαρχίας είναι ο κύριος οργανωτής αυτής της αναθεωρημένης ετήσιας εκδήλωσης και για το τρέχον έτος, Μέσα στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων διοργάνωση μια διάλεξη από τον Δρ. Δημήτρη Κράλη, της έδρας Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Fra
ser University, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις 7:30 pm στην μεγάλη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της  Ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ στο Arbutus Street. Το θέμα ήταν «Ακούραστοι: Η Ιερά Βυζαντινή Διπλωματία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου»

Ο Δρ. Δημήτρης Κράλης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Michigan. Το 2006 εντάχθηκε στο Τμήμα Ιστορίας του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Fraser ως επίκουρος Καθηγητής. Ειδικότητά του είναι η Βυζαντινή Ιστορία.

Ο Δρ. Κράλης έκανε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετική με τη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων κατά τη βυζαντινή περίοδο. Σύμφωνα με τον ομιλητή ακόμη και σε εκείνες τις ημέρες υπήρχαν  εμπειρίες και συναλλαγές μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών της Μεσογείου, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Η ομιλία του επικεντρώθηκε στον τρόπο που οι δύο αδελφοί χρησιμοποίησαν για να εκχριστιανίσουν τους Σλάβους της εποχής εκείνης που είχαν εγκατασταθεί στα εδάφη της Μακεδονίας. Οι  δύο αδελφοί, για το έργο τους αυτό είναι έχουν αναγορευτεί  ως Άγιοι από την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς επίσης και από την Καθολική Εκκλησία...

            Στο πλαίσιο του μήνα της Ελληνικής Κληρονομιάς μια δεύτερη  διάλεξη ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, και πάλι στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο του Βανκούβερ στην άνω αίθουσα, με ομιλητή τον Δρ. Χρίστο Ιωαννίδη και θέμα «Η Ελλάδα, η Κύπρος, η ΕΕ και προκλήσεις για την Τουρκία"

            Ως ημέρα της επίσημης έναρξης της εκδήλωσης των εορτασμών  είχε προγραμματιστεί η Πέμπτη 24 Ιουνίου, από το μεσημέρι έως τις 14:00, σε έναν δρόμο ο οποίος θύμιζε Ελλάδα κάτω από τους ήχους της Ελληνικής μουσικής και τις σούβλες των αρνιών.


            Σάββατο 26 Ιουνίου στις 3:30 μ.μ. ο μυθιστοριογράφος και ποιητής Μανόλης Αλιγιζάκης  διοργανώνει παρουσίαση στην βιβλιοθήκη του  Kitsilano, κατά την διάρκεια της οποία πρόκειται να κάνει ανάγνωση ποιημάτων του καθώς επίσης και συζήτηση πάνω στο βιβλίο του οι “Έλληνες στο Fraser.”


            Η τελική εκδήλωση των πανηγυρισμών του μήνα της ελληνικής κληρονομιάς έχει καθορισθεί η Κυριακή 27, Ιουνίου, με την διοργάνωση ενός ανοικτού πανηγυριού. Αυτό το φεστιβάλ του δρόμου πρόκειται να πραγματοποιηθεί  στο West Broadway μεταξύ των οδών MacDonald και Blenheim Streets από τις 11:00 π.μ. - 21:00 μμ.  Κύριος χορηγός της εκδήλωσης αυτής είναι η εταιρία “Κρίνος Foods”.