The strong voice of a great community
2017

   

Αντδοτο στον εταιρικ κυβερνητικ παραλογισμ, οι μαγκορες των παπποδων

https://www.epoli.gr/content/data/multimedia/images/imagescache/f11322f0aee76391be4ed5f983a2fbe7aa4d0d3b.620.387.a6625b6299e9dc24f10f033a29353e8b24b96bb8.jpghttp://st2.depositphotos.com/2704315/8282/v/450/depositphotos_82825212-stock-illustration-grandfather-and-grandchildren-vector-flat.jpghttp://s3-eu-west-1.amazonaws.com/topics-article-images/4565354.jpghttp://news247.gr/eidiseis/politiki/article3959071.ece/BINARY/w660/sirizaAnel.jpghttp://rethemnosnews.gr/wp-content/uploads/2015/12/syntakseis-1.jpg

Χ ρ ο ν ο γ ρ φ η μ α

Γρφει το επαναπατριζμενος Θεσσαλς Πολτης Βιος Φασολας

ταν το θρσος των ανεγκφαλων «πολιτικν» συνεχς αναβαθμζεται, οι αντιμετπιση πρπει να εναι ανλογη και ακαριαα. Απευθυνμενοι στον κριο πρωθυπουργ και στην εταιρικ παρα του, επαναλαμβνουμε απσπασμα απ τις 12 Απρλη 2017, (βδομδα των παθν η οποα συνεχζεται) χρονογρφημ μας υπ τον ττλο: «Εκφαυλισμς-μερκαντιλισμς στην παρακμ Επανασσταση-επαναπροσδιορισμς του λληνα πολτη!» γρφαμε μεταξ λλων:
«Σγουρα κτι χει πθει ο κριος Τσπρας…, εβδομδα παθν δεν μπορε να αποτελε εξαρεση- η γελοιοποηση των θεσμν επιβλλεται…, κτι χουν πθει οι νθρωπο του και γενικτερα οι … σντροφοι της εταιρας του. Αλλις δεν εξηγεται. Και επσης σγουρο εναι τι δεν χουν χσει τας φρνας των. Για να ταυτοποιηθε κανες και να αναγνωριστε απ τους εμπρους της τερατμορφης εμποροκρατας της «ΕΕ» ως «μνατζερ», σημανει τι εναι ξιος μπορας, χει απολσει κθε κνητρο για την πατρδα του και προσεγγζει την παρασημοφρηση ανρμοστων ττλων… Λοιπν, εκφαυλισμς και μερκαντιλισμς στην παρακμ. Αυτς εναι ο μερκαντιλισμς? η εμποροκρατα, την οποα και η σημεριν συγκυβρνηση Σριζανελ πιστ υπηρετε, τσι που η ρμη Ελλδα ως κομματικ φουδο χει ολοκληρσει τις ταπεινσεις της…»
Λοιπν! Δε φτνει που καταλστεψαν τα συνταξιοδοτικ ταμεα κλφτες και απατενες των μαφιζικων εταιριν (κομμτων) στη «χρυσ» εποχ των δεκαετιν 1980-1990... Δε φτνει που πταξαν την Ελλδα στο χος και μας χουν υποτξει στα ρματα των ευρωτλαντων «φλων» και «συμμχων» μας... Δε φτνει που στις προαναφερμενες δεκαετες με το βρμικο και ποταπ φαγοπτι…, κπου χει δκιο ο ανεγκφαλος «μαζ τα φγαμε…», προπαρασκευστηκε και η αποβλκωση, η οποα, σμερα μεταφρζεται ως αθλιτητα της ελληνικς κοινωνας τσι που, φτσαμε στο σημεο της απλυτης νοηματικς αλλοωσης και στον κατακερματισμ της αξιοπρπεις μας.
Πς αλλις μπορομε να εξηγσουμε το καθολικ βλτωμα της κοινωνας μας, ταν «νθρωποι»(κομματσκυλα) των προαναφερμενων δεκαετιν, πολλο εξ αυτν να βρσκονται σμερα στα κοινοβουλευτικ δρανα;  
Ββαια και οι νετεροι δεν εναι παρ ιμντες που μεταφρουν το παλι και σπιο κατεστημνο στο σμερα. Συνεχς αναγννηση της καθεστωτικς ασχμιας. Μπορε οι νετεροι να μην χουν ακμη παρουσισει λαμογστηκες επιδεξιτητες, να μην πρλαβαν δηλαδ, αλλ ξεχωρζουν απ την εκτς τπου και χρνου θση τους, απ το θρσος και την ξετσιπωσι τους. Αρκετο δε τυγχνουν να εναι και «μορφωμνοι», αλλ αποδεικνονται σχημοι και Ακοιννητοι. Μθανε τα γρμματα ανποδα και εναι ικανο να εκπμπουν αποστροφ και σιχασι και οι λληνες ψηφοφροι, παρ τα αλλεπλληλα χαστοκια που φγανε και τις συνεχμενες ταπεινσεις, μυαλ δε βλανε..
«Τοτοι εναι, τατα εναι, των πραγμτων η ρο  / συνυπεθυνοι πολτες που δεν χουν ακο  / ν’ αφουγκρζονται τα πθια, να θωρον τους οιωνος /χι αυτος που δεχνει η φση και τους παρακος, / μα αυτος που ’ναι τξη και μας χει υποτξει  / μσ’ απ’ την προπαγνδα τη ζω χουν αλλξει / κι ο νους μας σαν το γψο που να ’ναι θα ’χει πξει, / ξπνα κσμε, ξεσηκσου, κν’ την τξη να βογκξει…»
Ξρετε, καμι φορ τα ευτρπελα ακογονται πτε διασκεδαστικ, πτε χλευαστικ και λλοτε ειρωνικ, κποια προμηνουν και θελλες και εδ εναι που οι μαγκορες των παπποδων θα πρπει να δρσουν. Εναι η μνη σαθρ οικονομικ δναμη που απμεινε και ταζει τους νεργους γιους και κρες της ελληνικς κοινωνας που το σστημα τους πταξε στο περιθριο. Αυτ το σχημο ευτρπελο του κυρου Δ. Καμμνου, ο κριος Τσπρας οφελει να τον  π ε τ ξ ε ι  ξω? τρα. Του φτνει ο αριθμς 152? του περισσεει και νας για το ργο της αθλιτητας, της οικονομικς εξντωσης των νοικοκυριν που υπηρετε.
Ειδικευμνος ο κριος Δ. Καμμνος, πως διαβζουμε στα βιογραφικ του σημειματα…, «διαθτει πολ μεγλη εμπειρα στα διεθν τραπεζικ, στην επιχειρησιακ μελτη και ανλυση επενδσεων καθς και στον λεγχο συμβσεων χρηματοδοτσεων…» κλπ. Αναφερθκαμε τι πρκειται για Ακοιννητο νθρωπο, συνεπς επικνδυνο και αν χι σχετο ταν μας λει το ατυχς «μτο» του:
«ταν κψω τη φορολογα απ το 29% στο 26% δεν χει μεσο αντκτυπο σε αυτν που στο ΑΤΜ θα πρει 40 20 ευρ λιγτερα το μνα. χει μως διτι τα παιδι του παππο οποιουδποτε τη σνταξη την κβω, εν καταφρουμε και εξηγσουμε στον κσμο τι απ το να χει τη σνταξη ο παππος και να του παρνει να 100αρικο το μνα ο εγγονς, να πνει φραπ και να παζει τβλι, προτιμ να του πρω εγ σαν κρτος, εφσον εμαι σοβαρ, το 100αρικο και να το κνω εργοδοτικ εισφορ, να πω να βρω δουλει στο παιδ για να μην πνει φραπ», ανφερε ο κ. Δημτρης Καμμνος. Μιλ σαν κρτος…, τρομρα του. Μιλ για «κρτος σοβαρ», ντρπεται να πει ο δλιος κρτος λαμογις και ασλληπτης αδιαφνειας.
Βρε, που τανε ο νθρωπος τσο καιρ να μας νοιγε τα μτια και να γλυτναμε και τα μνημνια…! Αλλ κριε, Καμμνε, φγετε. Μπορε ο κριος Τσπρας να σας χρειζεται, μως οι μαγκορες των παπποδων χουν λλη γνμη.
«EΕ», Ελλδα, Απρλιος 12  2017  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de