The strong voice of a great community
2018

Ιλαροτραγωδα νευ αρχν στην Ελλδα, κλυδωνισμο για λγους αρχν στη Βρετανα

 

Του Γιννη Σιδρη

Ο Πνος ξαναχτπησε, καθς ανοχτηκε εμπρς του νο πεδο δξης λαμπρ, προκειμνου να διαφοροποιηθε απ την κυβρνηση. Αυτ τη φορ αντικεμενο η Τοπικ Αυτοδιοκηση και ο εκλογικς νμος, καθς σε συνντηση με τον πρεδρο της ΚΕΔΕ – Δμαρχο Αμαρουσου Γιργο Πατολη, διεμνυσε πως αντιμετωπζει θετικ την παρξη πλαφν 3% για τη εσοδο των δημοτικν και περιφερειακν συνδυασμν στους οργανισμος τοπικς αυτοδιοκησης.

γνωστο αν αποτελε να απ τα συνθη πυροτεχνματα που χρησιμοποιε ως τροχιοδεικτικ προς το κοιν του. Οτως λλως και να μην ψηφσει το νομοσχδιο, δεν θα χει σημασα, δεν θα διακυβευτε η εφαρμογ του, καθς πληροφορες φρουν το ΚΚΕ να το ψηφζει για λγους αρχς.

Η στλη ποτ δεν ασχολθηκε σοβαρ με τα τσαλιμκια του Πνου, γιατ δεν θερησε τι οι λεκτικς αντιρρσεις που εκτξευε, απ το θμα της εκκλησας και το τζαμ ως το σμφωνο συμβωσης και το Μακεδονικ, διακυβεετο η σταθερτητα της κυβρνησης,. Αποτελεται απ δο κμματα για τα οποα η εξουσα εναι αυτοσκοπς. Παρ τις εξωτερικς διαφοροποισεις σε θματα «δικαιωματισμο» τα διπει μια βαθτερη πολιτισμικ ομοιτητα με συνεκτικ στοιχεο τον τυχοδιωκτικ λακισμ και την απαξωση της αλθειας και της ειλικρνειας ως αρετς βου.

Ωστσο κρβουν αυτ την ταυττητα παρουσιζοντας την εξωτερικ τους «ετερτητα», η οποα καθησυχζει και εκτοννει τα εκλογικ τους ακροατρια. Εναι εντυπωσιακ η παραδοξολογα των οπαδν τους στα κοινωνικ δκτυα. Αυτο που συνεργζονται με τους ΑΝΕΛ δεν βρζουν μνο τον Μητσοτκη ως ακροδεξι, αλλ πλον και τη Φφη, καταλογζοντς της τι θα συνεργαστε με τον ακροδεξι Κυρικο.

ταν εγκαλονται τι οι διοι συνεργζονται δη με τον ακροδεξι Καμμνο, δικαιολογονται λγοντας τι ο δεξις Καμμνος χει στοιχηθε και υπηρετε την προοδευτικ πολιτικ του Αλξη εν η κεντρα Φφη θα υπηρετσει την ακροδεξι πολιτικ του Κυρικου (και τα μυαλ στα κγκελα, εξ ου και το 20+ των δημοσκοπσεων).

Για τους νουνεχες πολτες αυτ η «διαφορετικτητα» των κυβερνητικν εταρων μπορε να μοιζει ιλαροτραγωδα, αλλ εναι να ακμη στοιχεο που αποδομε την εικνα της χρας στους ξνους συνομιλητς και τον διεθν τπο.

Ο Αλξης στη χρα που παραιτθηκαν δο υπουργο για το δημοψφισμα

Και φυσικ η ιλαροτραγωδα θα συνεχιστε με την «τριμερ» παρουσα Τσπρα, Καμμνου, Κοτζι στην σνοδο του ΝΑΤΟ, με τον Καμμνο να διαφωνε και να παραβρσκεται. Πριν απ αυτ μως, ο Πρωθυπουργς μεταβανει σμερα στο Λονδνο προκειμνου να συμμετσχει στις εργασες της Συνδου Κορυφς των Δυτικν Βαλκανων. Πρκειται για μια πρωτοβουλα της Μρκελ και η Ελλδα καλεται για πρτη φορ, επειδ τη χρειζονται για το μεταναστευτικ.

Θα ταν πολ να ζητοσε κανες απ τον πρην λβρο αντιμνημονιακ, λληνα Πρωθυπουργ να προβληματιστε (να παραδειγματισθε δεν το διανοομαστε) απ τα πολιτικ θη της γηραις Αλβινος, με τις παραιτσεις δο υπουργν: του Εξωτερικν Μπρις Τζνσον και του αρμδιου για τις διαπραγματεσεις για το Brexit, Ντιβιντ Ντιβις.

Αφορμ ταν η αποκλυψη σχεδου της κυβρνησης σμφωνα με το οποο θλει να διατηρσει μια στεν εμπορικ σχση με τις Βρυξλλες μετ το Brexit.

Ο Τζνσον, υποστηρικτς του σκληρο Brexit, με επιστολ του προς την πρωθυπουργ Τερζα Mι επισημανει: «Οδεουμε πραγματικ προς να καθεστς αποικας. Και πολλο θα δυσκολευτον να δουν τα οικονομικ πολιτικ πλεονεκτματα αυτς της συγκεκριμνης διευθτησης».

Αυτο εναι πολιτικο με ανεξτηλες αρχς! Επαν δημοψφισμα και εννοον δημοψφισμα και σεβασμ στο αποτλεσμ του. Κλυδωνζεται η κυβρνηση… ας κλυδωνζεται! Μπορε να πσει… ας πσει! Σημασα χει η προσωπικ συνπεια, το απαρβατο των προσωπικν αρχν !

Ανεξαρττως ποια γνμη χει ο καθνας για το Brexit, εμες οι υπκοοι της χρας που εισγαγε και κατοχρωσε στο παγκσμιο πολιτικ λεξιλγιο τη λξη «kolotoumpa», ζηλεουμε την Βρετανα που διαθτει ττοιους πολιτικος. Αλλ και ττοιους πολτες φυσικ, που απαιτον απ τους πολιτικος τους να εναι συνεπες με τις αρχς και τις διακηρξεις τους!

Αν δεν ταν τσι οι πολτες, δεν θα ταν τσι οι πολιτικο της.