The strong voice of a great community
2018

Το  22 Συμπσιο του Ιδρματος της Ελληνικς Κληρονομις: Γεσεις της Ελλδας.

Φωτογραφες

Του Ι. Σ. Σαραδρη

Η ετσια θεριν εκδλωση του Ιδρματος της Ελληνικς Κληρονομις πραγματοποιθηκε και αυτν την χρονι στους πολυτελες χρους του Universal, που οι επτακσιοι και πλον παρντες εχαν την ευκαιρα να απολασουν μια ακμη καταπληκτικ βραδι απ εκενες που το ‘δρυμα Ελληνικς Κληρονομις διοργαννει.
Την βραδι νοιξε ο πρεδρος του Οργανισμο Τνυ Λουρκης που ταν και ο παρουσιαστς του προγρμματος της βραδις. Ο πρεδρος του Ιδρματος αφο  καλωσρισε τους παρευρισκμενους υπενθυμζοντας  τον σκοπ της παρουσας τους στο φιλανθρωπικ δεπνο που δεν εναι λλος απ την υποστριξη της αποστολς του Ιδρματος η υποστριξη του σκοπο της ιδας του Ελληνισμο.  Στην συνχεια αναφρθηκε στο Καναδικ σστημα διακυβρνησης «που εναι και η καλτερη κοινωνα λου του κσμου,» τονζοντας τις κριες αρετς του συστματος πως τον σεβασμ της διαφορετικτητας και τις αξες του πολυπολιτισμο. Η ευχ του τνισε εναι τι η κθε κοιντητα που αντιπροσωπεει και μια διαφορετικ εθντητα να πρει εκενα τα μτρα στε τα κρια χαρακτηριστικ στοιχεα που την καναν να ξεχωρζει να μην χαθον αλλ να προστεθον στις πολυπολιτιστικς αξες του Καναδικο συστματος.
Ο υπαρξιακς σκοπς του Ιδρματος  Ελληνικς  Κληρονομις εναι ακριβς αυτς. Να διατηρσει και να προαγγει τον ελληνικ πολιτισμ στην Καναδικ κοινωνα στε να μη λεψει απ τις ερχμενες γενις.
Προκειμνου να επιτχει αυτν τον σκοπ το δρυμα συνεχζει να συγκεντρνει χρματα για την μνιμη δρα των Ελληνικν Σπουδν στο Πανεπιστμιο του Τορντο καθς επσης και για την δρα της σγχρονης Γλσσας της ιστορας  καθς και του πολιτισμο στο Πανεπιστμιο του Γιορκ.
Σε συμπλρωση δε των 100 χρνων απ ττε που δημιουργθηκαν οι ρατσιστικς ταραχς ενντια στον ττε Ελληνισμ το δρυμα διοργνωσε εκδηλσεις σχετικς με την ενημρωση του παροικιακο ελληνισμο για τα συμβντα εκενης της εποχς. Υπρξε ομιλα,  προβιλ ντοκυμαντρ σε κινηματογραφικ αθουσα της πλης καθς προγραμματστηκαν πορεες.
Επιπλον ο πρεδρος θα συνοδεσει τον λληνα Πρσβη στις επαρχες που βρχονται  απ τον Ατλαντικ στε να γνωστοποισει την παρξη και τους σκοπος του Ιδρματος και σε εκενο το τμμα του Ελληνισμο.
Στην συνχεια ανακονωσε την απφαση του διοικητικο συμβουλου για την επιβρβευση μελν του Ιδρματος για υπηρεσες που προσφεραν αλλ και συνεχζουν ακμη να προσφρουν
Τα μλη προς βρβευση εναι: Γιργος Ριος, Γιννης Φαναρς, Γιργος Σερτης, γγελο Δημγκος και Τομ Περβτης.
Στην συνχεια ευχαρστησε λους τους δωρητς αλλ και συνεργτες του Ιδρματος.
Κλενοντας χαιρτησε λους τους επνυμους καλεσμνους οι οποοι τμησαν την εκδλωση με την παρουσα τους. Τον Σεβασμιτατο Μητροπολτη Σωτριο, την Δικαστ του Αντατου Δικαστηρου Ανδρομχη Καρακατσνη, τον πρβη της ελλδος στην ταβα κΑζεμπουλο, τον πρξενο της Ελλδος στο Τορντο  κ. Ιωαννδη, καθς και τον Φρανσεσκο Σομπρρα.
Επσης χαιρτησε τους πανεπιστημιακος διδασκλους που παραβρθηκαν στην εκδλωση.
ταν ο Σεβασμιτατος Μητροπολτης Σωτριος καλστηκε στο βμα για την καθιερωμνη προσευχ πρε την ευκαιρα στε να συγχαρε τα μλη του οργανισμο για το ργο που παργουν και παρδωσε επιταγ $10.000 ως ενσχυση για το πργραμμα ελληνικν Σπουδν.

Ακολοθησαν απονομς βραβεων με αποδκτες την νεαρ γιατρ Δημαρ για την ρευν της στην θεραπεα του καρκνου της ρασης και του εκλιπντος Νκου Μιρκπουλου για την μεγλη προσφορ του  στον οργανισμ. Ο Λζαρος Μιρκπουλος εχε την ευκαιρα να προλογσει εν η σζυγος του Στυλιανο δωσε την ολοκληρωμνη  παρουσαση. Του Νκου. Πως ξεκνησε, τις ανησυχες του , τα νειρ του, την πορεα του.
Η εκδλωση ταν επιτυχημνη και ολοκληρθηκε με τη μουσικ παρουσαση   του Μιχλη Χατζηγιννη.