The strong voice of a great community
2019

Και τρα ανυπακο και αγνας ανατροπς

του Γιργου Παπαδπουλου Τετρδη απ το liberal.gr

Σμερα, μια ισχν κοινοβουλευτικ πλειοψηφα κνει νμο του κρτους την παραχρηση μακεδονικς ονομασας, μακεδονικς γλσσας και μακεδονικς ταυττητας στους σλαβομακεδνες των Σκοπων. Ενντια στην ιστορικ αλθεια, στα πιστεω και στην επιθυμα της συντριπτικς πλειοντητας των Ελλνων πολιτν. Και το ερτημα εναι: Πς θα πολεμσουν οι λληνες αυτν την προδοτικ παραχρηση απ σμερα;

Η απντηση εναι τσο απλ σο και δσκολη. Γιατ οι λληνες μσα και ξω απ τη χρα, που προσβλλονται βναυσα απ την απφαση των προθμων της Βουλς χουν πλον μνοι στα χρια τους αυτν τον αγνα. Μνοι, γιατ τα κμματα της Βουλς, μετ τη σημεριν ψηφοφορα, θα αποδεχτον τα τετελεσμνα και δεν πρκειται να δσουν καμι ουσιαστικ μχη για το Μακεδονικ ζτημα. Αν δεν πιεστον απ τους πολτες τους. Απ τα ψηφαλκια.

τσι, εναι οι λληνες πολτες που κρατνε στα χρια τους της ισχ αυτς της συμφωνας. Επειδ καμι συμφωνα δεν χει πρακτικ ισχ αν αντιτθεται σ’ αυτν ο λας. Μετατρπεται αργ γργορα σε απλ κουρελχαρτο.

Το λγο πια τον χουν η αποφασιστικτητα των πολιτν και η εναργ πλη τους για το δκιο τους. Τποτε δεν πρκειται να αλλξει και τποτε δεν πρκειται να επιτευχθε αν οι πολτες αισθανθον τι χασαν και τι τα τετελεσμνα τους ξεπερνον.

Η συμφωνα των Πρεσπν παργει παγκσμια αναβθμιση της σλαβομακεδονας και υποβθμιση της ελληνικς Μακεδονας. Σε εππεδο ονοματολογικ, ιστορικ, πολιτιστικ, γεωγραφικ, διαπροσωπικ για τους κατοκους της Μακεδονας. Κι αυτ θα το ζσουν στο πετσ τους ντονα και οι υπλοιποι λληνες και οι Μακεδνες τα χρνια που ρχονται.

Οι λσεις για τους λληνες εναι δο ταυτχρονες. Και ο πλεμος διπλς. Η πρτη λγεται ΑΝΥΠΑΚΟΗ:

1. Να μην αποδεχτον ποτ στη συνεδησ τους, στην κουλτορα τους, στα διδγματα στα παιδι τους, στην Παιδεα τους, στις σχσεις τους με σους σφετερζονται τη Μακεδονα, αυτν τον σφετερισμ, αυτ την παραχραξη, αυτ τη συμφωνα. Γιατ οι μεγλες ττες γνονται πρτα μσα μας.

2. Να μη σταματσουν να αμφισβητον τη συμφωνα και τις προβλψεις της σε εππεδο διοικητικ. Σε δμους, κοιντητες, νομαρχιακ διαμερσματα, περιφρειες, δημσιες υπηρεσες, κρατικς και ιδιωτικς δομς. χι μνο σαν στελχη λων αυτν των υπηρεσιν. Αλλ, και ως υπλληλοι και εξυπηρετομενοι πολτες. Επειδ αμσως μετ τη συμφωνα θα ξεφυτρνουν σαν τα μανιτρια οι εγκκλιοι και οι αναπροσαρμογς σε νμους, διατγματα, προβλψεις συμφωνες, γγραφα, διατυπσεις.

Η δετερη πλευρ της μχης λγεται ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ:

1. Να πυκνσουν τις τξεις των οργανσεων που επιμνουν να απαιτον ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Επειδ η διαρκς απατηση και η συλλογ υπογραφν με στχο το να εκατομμριο (δη χουν συγκεντρωθε πνω απ 500.000 εδ και ξω απ τη χρα και συνεχζεται η συλλογ) θα εναι να τερστιο πλο πεσης στς κυβερνσεις, που το μνο που υπολογζουν εναι τα ψηφαλκια.

2. Η συμφωνα, ακμα και αν επικυρνεται απ τη Βουλ, μπορε να ανατραπε αν πσα στιγμ διαπιστωθε τι ροι της παραβιζουν το πνεμα της το γρμμα της, πως η πρβλεψη στο Μρος 1, ρθρο 1-γ, που στηρζεται σε ψευδ επιχειρματα για να αναγνωριστε η μακεδονικ γλσσα! Το διο ισχει για κθε πρβλεψη και αλλαγ που καναν δεν καναν οι σκοπιανο αν πσα στιγμ ξεκινσουν διαπραγματεσεις για να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, στις οποες η Ελλδα χει δικαωμα βτο.

3. Και επειδ το μοναδικ μσο πεσης των ελληνικν κυβερνσεων εναι η λακ πλειοψηφα- δηλαδ οι ψφοι- οι πολτες χρειζεται να εναι παρντες και ενεργο, με οποιοδποτε τρπο μπορε ο καθνας, σε εκδηλσεις, ομιλες, διαδηλσεις, συναντσεις, κινσεις και κινματα, πολιτικ, ιστορικ και πολιτιστικ, που κρατνε την ιστορικ αλθεια ζωνταν και απαιτον με την παρουσα τους τη ματαωση στην πρξη και την ακρωση της συμφωνας των Πρεσπν.

4. Οι διοι οι λληνες μπορον να απενεργοποισουν τη συμφωνα δρντας με πρωτοβουλες, σπρνοντας τα επιχειρματα κατ της συμφωνας και τα ψεδη πνω στα οποα πατει, σε λη τη χρα, αλλ και στους λληνες και τους ξνους πολτες ξω απ τη χρα.

5. Οι διοι οι λληνες χρειζεται να αποκτσουν επαφ και να συμπολεμσουν με τις πολυπληθες μακεδονικς οργανσεις της διασπορς, που κρατνε εδ και χρνια μνες τους τον αγνα κατ του σκοπιανο εθνικισμο της διασπορς. Αλλ, και με κθε λληνα ξω απ τη χρα, που προσβλλεται απ την κατπτυστη συμφωνα.

6. δη, σλλογοι και μεμονωμνες προσωπικτητες χουν στραφε νομικ κατ των προνοιν της συμφωνας, η οποα παργει καταστροφικ αποτελσματα για το ελληνικ εμπριο και τη βιοτεχνα της Βρειας Ελλδας. Επσης, νομικ πρσωπα και προσωπικτητες στοιχζονται σε νομικς προσφυγς σε ελληνικ και διεθνς εππεδο κατ της συμφωνας. Οι λληνες πολτες χρειζεται να στοιχηθον σο πιο μαζικ γνεται σ αυτς τις πρωτοβουλες για να διεκδικσουν το δκιο της πατρδας τους.

Απναντι βρσκεται λη η διεθνς που κυβερνει τον κσμο. Και η οποα στλνει τους Νμιτς και Μρκελ να απειλον με καταστροφς και τρατα. Ακριβς πως καναν με το κατπτυστο σχδιο Αναν, που αποδεχτηκε χρτινη τγρης χρη στην αποφασιστικτητα του Τσσου Παπαδπουλου. Εδ σμερα δεν υπρχουν Τσσοι Ππαδπουλοι. Το αντθετο μλιστα. Υπρχουν φανερο και κρυφο οσφυοκμπτες. Φανερο και κρυφο φοβισμνοι ταγο της εξουσας. Για μια καρκλα.

Ο ελληνικς λας που διαφωνε με τη συμφωνα χει να δσει δο μχες. Μα εντς του για να μη χσει την πστη του και την αλθεια του. Και μια εκτς του. Για να υπερασπιστε μπρακτα αυτ την πστη και την αλθεια. Ο αγνας δεν εναι ποτ εκολος. Και δεν εναι ποτ προδιαγεγραμμνο το αποτλεσμα. Αλλ, και ποτ καμι νκη δεν ρθε χωρς αγνα. Εκε αποδεικνει κανες αν πργματι και πσο αγαπει αυτ που υπερασπζεται.