The strong voice of a great community
2019

Δεν πφτουν εκολα

Του Τσου Αναστασου

Το 2019 που φτασε εναι τος εκλογν. Εκλογς που ενδχεται να μας επιφυλσουν δυσρεστες εκπλξεις. Σε αντθεση με την επιφανειακ παρουσαση των αποτελεσμτων των δημοσκοπσεων, ο Σριζα φανεται –με μια πιο ψχραιμη μελτη των γεγοντων- να χει τρα βασικ πλεονεκτματα στην κορσα προς τις κλπες.
Πρτον, την υποστριξη των Αμερικανν και των Γερμανν, οι οποοι εναι σχεδν απθανο να βρονε καλτερο υπηρτη των συμφερντων τους απ τον ιδανικ Τσπρα που καταφρνει να επιβλει πολιτικς της παγκοσμιοκρατας πιο εκολα και πιο γργορα απ τον οποιονδποτε.
Δετερον, τα Μσα Μαζικς Ενημρωσης δεν χουν καμα σχση με το μακριν 2015. Η τηλεραση δεν εναι εχθρικ προς την κυβρνηση (μαζ με την ΕΡΤ, προπαγανδζει υπρ της ο λφα, το Κντρα, το πεν), οι μισς εφημερδες υποστηρζουν λυσσαλα τον Σριζα (θνος, Εφημερδα των Συντακτν, Αυγ, Να σελδα, Ντοκουμντο, Κντρα, Λγος), εν, στο διαδκτυο, πολλς ιστοσελδες, υπερνω πσης υποψας, με υψηλ επισκεψιμτητα, που χουν την ταμπλα του γκυρου και αξιπιστου μσου, δουλεουν υπγεια και μεθοδικ υπρ του και παζουν τον ρλο πολλν διαδικτυακν Mega του Σριζα (cnn.gr, news247.gr, αθηνακ-μακεδονικ πρακτορεο ειδσεων, zougla.gr).
Τρτον, η ψηφοθηρικ πολιτικ της κυβρνησης εναι, αριστοτεχνικ, μαθηματικ σχεδιασμνη. να παρδειγμα εναι η αξηση των φρων εισοδματος σε κποιους πολτες, με παρλληλη χοργηση επιδματος σε λλους, πολλαπλσιους των πρτων, που αποτελον ετε παρασιτικ στρματα ετε φοροφυγδες και δημιουργον μια να δεξαμεν ψηφοφρων. να δετερο παρδειγμα, η μεωση του οικογενειακο επιδματος σε μερικς δεκδες χιλιδες τρτεκνους και πολτεκνους, με την αντστοιχη αξηση του διου επιδματος στους εκατοντδες χιλιδες δικαιοχους με να δυο παιδι, αδιαφορντας για ,τι αυτ συνεπγεται για το τραγικ δημογραφικ πρβλημα της Ελλδας.
Στα προαναφερθντα ευκαιριακ δεδομνα ρχεται να κουμπσει κτι που κρατει περισστερο απ την τετραετ εθνομηδενιστικ διακυβρνηση. Εναι η κληρονομι που χει στο πλευρ της η κυβρνηση αυτ και που την αξιοποιε τρα. Εναι η εθνοφοβικ στση ζως της αποδμησης του «οικεου» που προπρχει και χει επηρεσει ευρτερο κσμο εδ και δεκαετες. Εναι οι ποτισμνοι με τη φιλελεθερη αριστερ ιδεολογα της ξενολατρας και της απχθειας για την πατρδα και τα σμβολ της. Τα ελληνικ πανεπιστμια και η δυτικδουλη ελληνικ τηλεραση μαζ με τον σημιτικ εκσυγχρονισμ και συνολικ τις πατριδοαλλεργικς «πολιτιστικς» δομς, χουν κνει τους νους λληνες – κυρως κτω των 50 ετν – να καμαρνουν, επ της ουσας, για την πολιτισμικ τους υποδολωση και να αισθνονται βολα με τη σημαα, τον σταυρ οτιδποτε λλο ταυτοτικ. Θα επιχειρηθε, λοιπν, να κεφαλαιοποιηθε αυτ η ιδεολογικ κυριαρχα των προηγομενων δεκαετιν, σο εναι καιρς, διτι η φθνουσα πορεα της χει ευτυχς ξεκινσει.
Επιπλον, ο Σριζα βρσκεται σε πλεονεκτικ θση χοντας καταλβει θση και στα δο δπολα μχης που εξελσσονται. Στο ιδεολογικ εππεδο με τη Χρυσ Αυγ (εθνικισμς-εθνομηδενισμς), τσουβαλιζοντας λους τους υπλοιπους στο αντπαλο στρατπεδο (γι’ αυτ και εναι υπρτατη ανγκη η δημιουργα δημοκρατικο πατριωτικο πλου). Και στο πολιτικ-διαχειριστικ εππεδο με τη ΝΔ, το κμμα δχως ραμα. τσι, σο οι αντπαλο του εναι κομμνοι και ραμμνοι στα μτρα του, τσο πιο δσκολη θα εναι η απομκρυνσ του απ την εξουσα. Κατ αυτν τον τρπο, απευθνεται σε να ευρ ακροατριο, μια μεγλη δεξαμεν αμνησιακν εγωκεντρικν ψηφοφρων, που βλπουν θετικ την πιο αποτελεσματικ κυβρνηση των ατομικν δικαιωμτων και της κατανλωσης που χει δει ποτ ο τπος. Πολλο θα ντρπονται να το παραδεχτον τι θα ψηφσουν Σριζα, αλλ θα το κνουν. Κι αν η αποχ αυξηθε, θα δομε σχετικ υψηλ ποσοστ του κυβερνντος κμματος, αρκετ υψηλτερα απ αυτ που δεχνουν οι δημοσκοπσεις.
Η φρση του αστυνομικο, ξω απ την πρσφατη συγκντρωση του πρωθυπουργο στην Θεσσαλονκη, «χουμε εντολ να προσγουμε τους διαφωνοντες», καταδεικνει τι ο σγχρονος ολοκληρωτισμς εναι ενδεδυμνος με το πιο δημοκρατικ, το πιο προοδευτικ νδυμα, γι’ αυτ και εναι δσκολη η κατακρμνισ του. Επομνως, σοι πιστεουν τι αυτ δεν εναι κανονικ κυβρνηση, να περιμνουν τι οι επερχμενες εκλογς δεν θα εναι κανονικς εκλογς.