The strong voice of a great community
2019

Λγη ντροπ κριε Πρεδρε!

Ο αντατος ρχων εναι ευνουχισμνος απ το Σνταγμα και δεν μπορε να ασκσει πολιτικ να παρμβει στην κεντρικ πολιτικ σκην για να αλλξει κτι να επιβλει την πολιτικ του θση. Μπορε, μως, να κνει δο πργματα: Ετε να μη λει μεγαλοστομικς αερολογες. Ετε να παραιτηθε αρνομενος να γνεται συννοχος σε εθνικ εγκλματα.

Ο σημερινς πρεδρος, δυστυχς για τη χρα, καταναλνει μεγλες ποστητες απ το πρτο και δεν χει το ηθικ ανστημα για το δετερο. Το αποτλεσμα εναι επιζμιο για την Ελλδα.

Πρτον γιατ αυτ που λει δεν χουν σχση με την πραγματικτητα και γνεται ασβαρος στα μτια Ελλνων και ξνων πολιτν και αξιωματοχων. Και δετερον, γιατ με τη διαρκ ανοχ και αποδοχ του στο ξεπολημα των ελληνικν δικαιωμτων σε εππεδο εθνικς κυριαρχας και στη διαρκ υποχωρητικτητα ναντι εξωτερικν απειλν, γνεται χι απλς συννοχος. Γνεται παρδειγμα προς μμηση για τους ασυνεδητους και λλοθι για τους πολiτικος εγκληματες.

Χτες, ανμερα των Φτων, ο Πρεδρος εκφνησε λγο απ τη Σρο, αντξιο ενς Κανρη, ενς Ργα και ενς Περικλ… Και ο αγρας του Αιγαου πρε τα λγια του και τα σκρπισε εκε που ανκουν. Στους 5 ανμους!

Την ρα που η Τουρκα χει εκδσει NAVTEX, εγκλωβζοντας την ελληνικ υφαλοκρηπδα του Καστελριζου, δηλαδ εισβλλοντας παρνομα μσα στην ελληνικ ΑΟΖ για σεισμογραφικς ρευνες, οι ελληνικς υπηρεσες κοιμονται και να 24ωρο μετ την τουρκικ πρκληση δεν χουν εκδσει ανακονωση αντρρησης και εναντωσης, αφνοντας τσι ανοιχτ το χαρτ να χρησιμοποισει η γκυρα την ελληνικ σιωπ σαν αποδοχ και εγκατλειψη εθνικς κυριαρχας!

Γιατ επ χρνια η Τουρκα εκδδει NAVTEX και δεσμεει εναριους χρους τις Παρασκευς; Γιατ ξρει τι οι ελληνικς δημοσιοπαλληλικς υπηρεσες που εναι υπεθυνες για την παρακολοθηση του θαλσσιου και εναριου χρου της χρας, τις Παρασκευς το κλενουν το μαγαζ και επανρχονται στη δουλει κανονικ μετ το Σαββατοκριακο! Και τρχουν εκ των υστρων να μπαλσουν στο ΝΑΤΟ και τους διεθνες οργανισμος τα αποτελσματα της επιπολαιτητς τους. Το χουμε ζσει επ χρνια στις εφημερδες!

Επ' αυτο, δηλαδ επ της τουρκικς επιθετικτητας, ο Πρεδρος της Δημοκρατας, που εναι αμφβολο αν ξερε για την πολ σοβαρ τουρκικ κνηση, μας επε το αμμητο: Πως «σο εμαστε αποφασισμνοι να ζσουμε ειρηνικ, λλο τσο εμαστε αποφασισμνοι να στηρξουμε τη βση της ειρηνικς συνπαρξης με το Διεθνς Δκαιο, και αν χρειαστε να την …επιβλλουμε»! Να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ την ειρηνικ συνπαρξη με το Διεθνς Δκαιο! Να αρχσουμε να πετμε τμους του διεθνος δικαου στο Αιγαο και στα κεφλια των Τορκων, μπας και μπει καμι σελδα του και χουμε ειρνη!

Και συνχισε ο Πρεδρος την επθεσ του εναντον του Κακο, προειδοποιντας (!) τι «ξρουμε και να το υπερασπιζμαστε και να το επιβλουμε το Διεθνς Δκαιο, πολλ μλλον ταν σμερα χουμε τη συμπαρσταση και της Ευρωπακς νωσης και της Διεθνος κοιντητος προς αυτ την κατεθυνση»!

σως κποιος πρπει να πει του Προδρου τι κατ παρβαση του Διεθνος Δικαου τα μια εναι αμφισβητομενα απ την Τουρκα και δεν τολμει να ανβει επνω οτε λληνας ψαρς, εν οι κυβερνσεις- και αυτ- δεν μπορον να επιβλουν χι το διεθνς δκαιο, αλλ οτε την εθνικ κυριαρχα!

Ομοως, καμι κυβρνηση οτε κι αυτ- τολμει να επεκτενει στα 12 μλια τα χωρικ δατα, που εναι δικαωμα της χρας κατ το διεθνς δκαιο, αλλ οτε και να κνει ρευνες για πετρλαιο και αριο στην ΑΟΖ της, που δεν τολμει καν να οριοθετσει!

Επιπλον, η Ευρωπακ νωση και η Διεθνς κοιντητα χι απλς δεν στηρζουν την Ελλδα στα δικαιματ της κατ το Διεθνς Δκαιο, αλλ, αντθετα, ανχονται ευνοκ τη διαρκ τουρκικ προκλητικτητα, ταν δεν την εξοπλζουν κι λας, πως η Γερμανα, οι ΗΠΑ, η Βρετανα, η Ρωσα.

Και για να το κνει ακμα πιο λιαν σε εχθρος και φλους ο Πρεδρος με την ευκαιρα των Θεοφανων, στειλε μνυμα σε ΟΛΟΥΣ τους γετονες τι «εμαστε εδ να ζσουμε απ κοινο ειρηνικ. Και σ αυτ εμες οι λληνες εμαστε λοι μαζ ενωμνοι, υπ συνθκες αρραγος εντητας, γιατ χουμε πλρη συνεδηση το τι μας στοχισε στο παρελθν η διχνοια και ο διχασμς»!!

 

Να μας συμπαθ ο Πρεδρος, αλλ εδ η ανοχ μας στα φληναφματ του τελεινει. Γιατ η χρα ζει τα τελευταα λγα χρνια τη μεγαλτερη διχνοια απ εποχς χοντας, με αποκλειστικ υπεθυνο την κυβρνηση, που σπρνει χι απλς συγκροσεις μεταξ των Ελλνων, αλλ καλλιεργε να καθημεριν κλμα εμφλιου σε λα τα εππεδα. λλοτε για να διχσει προκειμνου να εισπρξει τις ψφους απ να κομμτι των διχασμνων. Και λλοτε γιατ πιστεει ακρδαντα στο διχασμ σαν συστατικ της καθημεριντητας. Στα πλασια ενς τυφλο ιδεολογικο προσανατολισμο, που δεν χει καμι σχση με την πραγματικτητα της ελληνικς μικροαστικς κοινωνας.

Ακμα και η εντητα του πνω απ 70% των Ελλνων που αντιτθενται στην προδοτικ συμφωνα των Πρεσπν βλλεται απ την κυβρνηση και τα αμρφωτα τυφλ παπαγαλκια της, με βρισις για φασστες και εθνικιστς και με σαμποτζ κθε κνησης που πολεμει το συριζο-σκοπιαν κτρωμα.

Και ποια εναι η θση του Προδρου της Δημοκρατας απναντι σ αυτ την προσβολ της εντητας του λαο, αλλ και απναντι στην απεμπληση δικαιωμτων της χρας και απναντι στην παρδοση δικαιματος διεκδικσεων σε να λλο κρτος, τα Σκπια;

Τι χει κνει ο Πρεδρος της Δημοκρατας για να νουθετσει την κυβρνηση ταν η κυβρνηση χωρζει τους λληνες σε αντιμαχμενες παρατξεις κατ τα γοστα της, πετντας λσπη σε σους δεν συμφωνον μαζ της; χι στο μακεδονικ μνο. Σε λα τα θματα.

Τι χει κνει ο Πρεδρος της Δημοκρατας ταν η κυβρνηση διαλει απαξινει τη Δικαιοσνη και τη χρησιμοποιε σαν ργανο των δικν της διχαστικν πολιτικν;

Τι χει κνει ο Πρεδρος ταν η κυβρνηση ψηφζει νμους, που αντκεινται στο Σνταγμα και καταργον την εθνικ κυριαρχα ακμα και σε εππεδο ισχος της κοινοβουλευτικς εξουσας, πως στη παραχρηση της κρατικς περιουσας για 99 χρνια και στην απλυτη ισχ του υπουργο Οικονομικν να δρα ακμα και χωρς την πρτερη γνμη του κοινοβουλου;

Τι χει κνει ο Πρεδρος της Δημοκρατας ταν η κυβρνηση αποφασζει ερμην της αντιπολτευσης για μεζονα εθνικ θματα, πως εναι το μακεδονικ, το αλβανικ, το κυπριακ, το θμα της βορειοηπειρωτικς μειοντητας, τις σχσεις με το Ισραλ, τους Παλαιστνιους, την Αγυπτο, το Ιρν, τη Ρωσα, την Κνα;

Δεν ξρει ο Πρεδρος τι παγως η εξωτερικ πολιτικ και τα εθνικ θματα αποφασζονται μεν απ τις κυβερνσεις, αλλ ποτ χωρς προηγομενη ενημρωση και σχεδν πντα με τη συνανεση της αντιπολτευσης; Και τι κνει επ’ αυτο; Χαζεει μια κυβρνηση μειοψηφας που αποφασζει γρφοντας την πλειοψηφα στα παλι της τα παποτσια;

Ο σημερινς Πρεδρος της Δημοκρατας δεν εναι απλς θεατς στα εγκλματα που διαπρττονται σε βρος της χρας και του λαο. Με την ανοχ του και την αποχ του εναι συννοχος. Και εναι συννοχος και με την υποστριξ που επιδεικνει στην εμφυλιοπολεμικ και αντιπατριωτικ νοοτροπα της κυβρνησης. Σε λα τα εππεδα.

Ο Προκπης Παυλπουλος, αν και στριξε κθε κτρωμα αυτς της κυβρνησης σε αντισυνταγματικος νμους και υποχωρητικτητα, με αποκορφωμα τη συμφωνα των Πρεσπν, μπορε να προσφρει ακμα πολλ στη χρα. Παραιτομενος. Θα απαλλξει τσι τη χρα απ να κακ υπδειγμα για τους πολτες που θλουν να ζουν με το κεφλι ψηλ. Και, σως τσι απαλλξει τον τπο και απ αυτος που τον καταστρφουν ως κυβρνηση.

Γ Παπαδπουλος- Τετρδης