The strong voice of a great community
2019

 

Οι Φιλελεθεροι του Οντριο εργζονται για την ανανωση, αλλ οι εσωτερικς εκλογς  για την ανδειξη της νας ηγεσας μπορε να μην ρθουν μχρι το 2020

Το ργο για την ανασυγκρτηση των Φιλελευθρων του Οντριο ξεκνησε σοβαρ φτος μετ την απογοτευση τους στην εκλογικ κλπη την περασμνη νοιξη, αλλ το κμμα μπορε να περιμνει μχρι μετ τις ομοσπονδιακς εκλογς για να επιλξει ναν μνιμο νο ηγτη.
Ο ενδιμεσος ηγτης John Fraser δλωσε τι το κμμα θα προχωρσει σε δο βασικ μτωπα τους προσεχες μνες - καθορζοντας τους καννες για τον αγνα ηγεσας για να επιλογ ενς διαδχου της πρην πρωθυπουργο Kathleen Wynne και την αντιμετπιση των εκατομμυρων δολαρων χρεν που συγκεντρθηκαν κατ τη διρκεια της εκστρατεας του 2018, απ μια δεκαπενταετ παραμον στην κυβρνηση.
Αλλ νας νος ηγτης μπορε να μην εκλεγε για να διστημα 18 μνες, δλωσε ο Fraser, με το κμμα να εξετζει τον αντκτυπο της ομοσπονδιακς ψηφοφορας που εναι πιθαν να αντλσει πρους απ το επαρχιακ εππεδο.
Οι εργασες για την ανανωση των Φιλελευθρων - οι οποοι χασαν την επσημη ιδιτητα του κμματος στο νομοθετικ σμα αφο κρδισαν μλις επτ θσεις - θα ξεκινσουν εντοτοις λο το 2019, δλωσε ο Fraser.
"Οι ψηφοφροι μας στειλαν να μνυμα", επε. "Ακοσαμε αυτ το μνυμα και τι θα δουλψουμε σκληρ για να ξανακερδσουμε την εμπιστοσνη τους".
Οι Φιλελεθεροι πραγματοποησαν σνοδο το Σεπτμβριο για να αναθεωρσουν τα αποτελσματα των εκλογν και η ηγεσα των κομμτων ταξδεψε την επαρχα το φθινπωρο για να συναντηθε με μλη και εκπροσπους εκλογικν περιφερειν - ργο που θα συνεχιστε φτος, δλωσε ο Fraser. Μια ετσια γενικ συνντηση θα διεξαχθε τον Ιονιο, που θα οριστικοποιηθον λεπτομρειες για ναν αγνα ηγεσας.
"Υπρχουν πολλο νθρωποι μσα και ξω απ το κντρο αποφσεων που σκφτονται να θσουν υποψηφιτητα για την θση της ηγεσας" επε ο Fraser. "Αυτ εναι καλ πργμα."
Η ομοσπονδιακ ψηφοφορα - που θα οριστε για τις 21 Οκτωβρου - θα μποροσε να περιπλξει το χρονοδιγραμμα της επαρχιακς εκστρατεας ηγεσας καθς εθελοντς με ηγετικ προσντα που χρειζονται για τη συγκντρωση κεφαλαων, την προσγγιση  των ψηφοφρων  και λες τις λλες προσπθειες πιθαντατα θα μετατοπσουν τις προσπθεις τους στην εθνικ σκην, καθς ο πρωθυπουργς Justin Trudeau και οι ομοσπονδιακο φιλελεθεροι ζητον επανεκλογ.
Ο Πρεδρος του Φιλελεθερου Κμματος του Οντριο, Μπριαν Τζνς, δλωσε τι δεν χει ακμη ληφθε απφαση σχετικ με το αν θα διεξαχθε ο αγνας ηγεσας πριν μετ τις ομοσπονδιακς εκλογς.
Ο πρην υπουργς Φιλελεθερος Steven Del Duca, ο οποος δεν επανεξελγη, εξετζει το ενδεχμενο να θσει υποψηφιτητα  για την ηγεσα. Επε δε τι η ανμειξη της εκλογικς αναμτρησης για την ηγεσα με την  ομοσπονδιακ ψηφοφορα δεν θα ταν ιδανικ.
"It's hard enough getting volunteers for a successful, active party," she said. "Never mind keeping volunteers even vaguely interested for an election that's three and a half years away with no leader in sight."
"Εναι πολ λογικ να μην βρισκμαστε σε ναν κσμο που ανταγωνιζμαστε μεσα την προσοχ και τους πρους", δλωσε. "Εναι πολ λογικ για μια σνοδο ηγεσας να συμβε χι νωρτερα απ το 2020."
Ο Christo Aivalis, νας μεταδιδακτορικς στην ιστορα του Πανεπιστημου του Τορντο, δλωσε τι αναμνει τον αγνα της ηγεσας να επικεντρωθε στην ταυττητα του κμματος. Ο Wynne μετακμισε τους Φιλελεθερους στα αριστερ του πολιτικο φσματος, επε, μακρι απ πιο παραδοσιακς κεντρες περιοχς.
"Αυτ θα εναι μια δσκολη στιγμ", επε. "Πρπει να εξετσουν το ραμ τους σον αφορ την πολιτικ και την επιλογ των ηγετν ... το κμμα εναι τσο μικρ τρα, υπρχει η ευκαιρα να βγει νας χαρισματικς υποψφιος απ κθε πλευρ του κμματος και να διεκδικσει το ραμ τους".
Ο Aivalis αναμνει να ευρτατο πεδο υποψηφων, προσθτοντας τι δεν υπρχει κληρονμος για την εργασα.
Η αντιμετπιση του χρους του κμματος θα εναι μια λλη πρκληση. Σμφωνα με τις καταθσεις με τις εκλογς του Οντριο, οι Φιλελεθεροι λαβαν χρη ψους 10 εκατομμυρων δολαρων για τις εκλογς την νοιξη, με το ποσν των 9,3 εκατομμρια δολρια αυτο του ποσο ακμη να αποπληρωθον.
Η Pauline Beange, πολιτικς επιστμονας και καθηγητς δημσιας πολιτικς στο Πανεπιστμιο του Τορντο, δλωσε τι οι Φιλελεθεροι αντιμετωπζουν την τρομακτικ προοπτικ να προσπαθσουν να δημιουργσουν ερανικς επιτροπς για να αποπληρσουν να μεγλο χρος χωρς μνιμο ηγτη. Συνθως, η παρξη ενς γνωστο προσπου ηγτη στην κορυφ του κμματος βοηθ στην συγκντρωση χρημτων
"Η πληρωμ των χρεν απ τις προηγομενες εκλογς εναι σαν να πληρνετε τους λογαριασμος κτηνιτρου για το νεκρ κατοικδιο ζο σας", δλωσε ο Beange. "Εναι λα σχετικ με τη λπη και δεν υπρχουν πολλ κνητρα εκε."
Εν η κατσταση φανεται ζοφερ για τους Φιλελεθερους αυτ τη στιγμ, ο Beange επε τι το κμμα θα μποροσε να αναπηδσει πσω στο χρνο για να εναι ανταγωνιστικ για την επμενη επαρχιακ ψηφοφορα το 2022, δεχνοντας στους ομοσπονδιακος Φιλελεθερους να πηδον απ την τρτη θση στην εξουσα ως παρδειγμα της αποκατστασης ιστορας επιτυχας .
Ο δρμος για να ανανεωμνο κμμα, ωστσο, θα εναι σκληρς, επε.
«Εναι αρκετ δσκολο να χεις εθελοντς για να επιτυχημνο, ενεργ κμμα», επε. "Δεν χει σημασα να κρατσουμε τους εθελοντς ακμη και ασαφς ενδιαφρονται για τις εκλογς που εναι τρεισμισι χρνια μακρι χωρς κανναν ηγτη στην οπτικ γωνα".

Απδοση Ι. Σ. Σαραδρης