The strong voice of a great community
2019

Η Υπηρεσα Εισοδματος του Καναδ ξεκινει 100 ελγχους μετ απ τη διαρρο εγγρφων για το Offshore Paradise

Απ την Star

OTTAWA- Οι Καναδικς φορολογικς αρχς χουν ξεκινσει περπου 100 ελγχους σε φορολογομενους που το νομ τους αναφρεται στα γραφα εταιρας φορολογικο παραδεσου και αρχεα βρσκονται στο κοινοβολιο.
Η Υπηρεσα Φρων του Καναδ δλωσε τι χει εντοπσει 3000 μεμονωμνα τομα εταιρεες με "συνδσμους" στη βση δεδομνων του Paradise Papers, που αποκαλφθηκε στον Καναδ απ μια κοιν ρευνα της Toronto Star-CBC.
Εν περπου 100 Καναδο φορολογομενοι που κατονομζονται στη βση δεδομνων χουν εντοπιστε για λεγχο, ο οργανισμς ανφερε τι καννας δεν χει παραπεμφθε για ποινικ δωξη για φοροδιαφυγ και τι δεν χει επιστραφε οτε μα δεκρα.
"Οι λεγχοι και οι ποινικς ρευνες, πως εκενες που σχετζονται με τα γγραφα Paradise, εναι περπλοκες και, λγω αυτν των περιπλοκν, μπορον να απαιτσουν μνες χρνια για να ολοκληρωθον", ανφεραν τα γγραφα.
 
"Εναι μια λλειψη δρσης και λλειψης αποτελεσμτων", δλωσε ο Pierre-Luc Dusseault, ο κριτικς των Σοσιαλιστν για φορολογικ ζητματα.

"Η κυβρνηση θτει 1 δισ. Δολρια στη καταπολμηση της φοροδιαφυγς και δεν χει τποτα να αποδεξει γι 'αυτ. Δεν υπρχει καννα αποτλεσμα που να δεχνει τι το σχδι τους λειτουργε. "

Διαβστε περισστερα:
Ο Οργανισμς Φορων του Καναδ εναι σκληρς για τους τακτικος φορολογομενους, αλλ πηγανει εκολα σε εκενους με υπερκτιους λογαριασμος, τα ευρματα ελγχου δεχνουν
Τορκος δημοσιογρφος καταδικστηκε σε φυλακ για την αναφορ της σχετικ με την ρευνα των Paradise Papers
Οι παρκτιοι φορολογικο παρδεισοι θλουν να ξεπερσουν τον Καναδ με εταιρικ διαφνεια
Το 2017, η Star και η CBC-Radio Canada ανφεραν τι 3.300 Καναδο κατονομζονται στη βση δεδομνων των Paradise Papers, καθς μια σειρ απ γγραφα διρρευσαν στη γερμανικ εφημερδα Süddeutsche Zeitung και μοιρζονται με τη Διεθν Κοινοπραξα Διερευνητικν Δημοσιογρφων.

Τα γγραφα, τα οποα χτενστηκαν απ εκατοντδες δημοσιογρφους σε λο τον κσμο, τεκμηρωσαν τον αμφβολο αλλ χι απαραιττως παρνομο κσμο της υπερκτιας τραπεζικς και της φοροαποφυγς. Οι καναδο επιχειρηματες, οι πλοσιοι πολτες και ακμη και οι πρην πρωθυπουργο ονομστηκαν στη βση δεδομνων των διαρρον αρχεων απ την Appleby, μια δικηγορικ εταιρεα που ιδρθηκε στις Βερμοδες και ειδικετηκε στα offshore φορολογικ συστματα.
Τον Νομβριο του 2017, η CRA δλωσε τι διεξγαγαν 990 ελγχους και 42 ποινικς ρευνες σε υπερκτιες "χρηματοοικονομικς δομς". Την Τρτη, η υπουργς της CRA Diane Lebouthillier δλωσε τι επ του παρντος υπρχουν 50 συνεχιζμενες ποινικς ρευνες σχετικ με την παρνομη φοροδιαφυγ.

"χουμε προσλβει περισστερους απ 1.300 ελεγκτς και χουμε πνω απ 50 συνεχιζμενες ποινικς ρευνες που σχετζονται με την παρκαμψη της φοροδιαφυγς", γρφει ο Émilie Gagnon, εκπρσωπος του Lebouthillier, σε δλωση προς το Star.

"Οι επενδσεις μας δνουν στον οργανισμ τα μσα που χρειζεται για να ολοκληρσει τη δουλει και χουμε αρχσει να οδηγομαστε σε αποτελσματα".

 

"Οι φορολογικς απτες δεν μπορον πλον να κρβονται."

Ο Dusseault διαφνησε, κατηγορντας την κυβρνηση της Φιλελεθερης κυβρνησης τι δεν ταν αρκετ επιθετικ στε να κυνηγσει τους φορολογικος απατενες που κρβουν τον πλοτο τους σε φορολογικος Παραδεσους.

"Εν θλετε να στελετε να πολ ισχυρ μνυμα σε λο τον κσμο που διαπρττει φοροδιαφυγ σε λο τον πλαντη, πρπει να αναλβετε δρση πολ γργορα, πολ σοβαρ", δλωσε ο Dusseault.

"Η (Φιλελεθερη) κυβρνηση δεν χει καταδικσει κανναν απ τη διεθν φοροδιαφυγ. τσι εναι πραγματικ μια λλειψη αποτελεσμτων και δεν το παρνουν αρκετ σοβαρ. "

Η CRA δλωσε στο Κοινοβολιο τι 25 εργαζμενοι εχαν ανατεθε να εργαστον ειδικ σε θματα Paradise Papers, μεταξ των οποων «ρευνα, ανλυση δεδομνων, αξιολογσεις κινδνου, λεγχοι και συντονισμς των προσπαθειν με τους διεθνες εταρους του οργανισμο». Περισστεροι απ 30.600 εργαζμενοι εργζονται στο φορολογικ τμμα της CRA, σμφωνα με τα αρχεα της υπηρεσας.