The strong voice of a great community
2018

ταν η γυνακα του Κασαρα δνει συνντευξη

Η σζυγος του πρωθυπουργο χει μενει ξω απ το επσημο πολιτικ σκηνικ απ την πρτη μρα που ο κ Τσπρας ανλαβε τα ηνα της χρας. Φανεται τι η δια ο μηχανισμς προπαγνδας του ΣΥΡΙΖΑ αποφσισαν να ρξουν στο λκκο των λεντων να μεγλο ατο του πρωθυπουργο. Κι αυτ μαρτυρει τι ο διος ο κ Τσπρας και η κυβρνησ του βρσκονται σε πολ δσκολη θση.

Η απουσα της κας Μπαζινα απ την ενεργ πολιτικ αρνα ταν αποτλεσμα της δικς της αντστοιχης στσης, αλλ και της στσης των κομμτων της αντιπολτευσης που δεν την χουν εμπλξει στο κεντρικ πολιτικ παιχνδι. Δεν την χουν περιλβει στον επσημο αντιπολιτευτικ τους λγο. Και τα δο ωφλησαν επ τρα χρνια την δια και τον σζυγ της πρωθυπουργ σε προσωπικ, ιδεολογικ και πολιτικ εππεδο.

Η μχρι σμερα απουσα της αυτ την κρτησε καθαρ. Και κρτησε τσι καθαρ και την πσω πλευρ της πρωθυπουργικς υπστασης. Την οικογενειακ. Την προσωπικ. Καθαρ στο λα. Καθαρ, γιατ, πως ξρει ριστα και ο διος ο κ Τσπρας, δεν υπρχει πιο βρμικη κονστρα απ την πολιτικ. Εκε τα πντα που φανονται λασπνονται, υποβιβζονται, διαστρεβλνονται, λερνονται για να κερδηθε νας πντος εφμερης διαρκος πολιτικς νκης. Συνθως εφμερης.

Η σζυγος του πρωθυπουργο χει υποστε επθεση στο παρελθν για την επαγγελματικ της πορεα, που για πολλος ταν αποτλεσμα «χαρισμτων». Αλλ, οι επιθσεις αυτς περιορστηκαν στον χρο των λεγμενων social media. Την δια ακριβς επθεση με τις διες κατηγορες εχε υποστε και η σζυγος του πρην πρωθυπουργο Κ Καραμανλ.

Η κα Μπαζινα εναι πολιτικ ον. Ενεργ. Ο ρλος της σιωπηρς σκις μπορε να μην της ταιριζει. Μπορε να χει ανγκη να εκφραστε. Και να στηρξει τσι τον σζυγ της πρωθυπουργ και την πολιτικ του. σως αγνοε τι η θση της εδ και τρα χρνια δεν εναι θση σκις. Στη συνεδηση του λαο. Εναι θση σιωπηρς στριξης του πρωθυπουργο και προστασας του απ τις δικς του και τις δικς της θσεις! Αυτ την πολτιμη αρχ εγκατλειψε σμερα η κ Μπαζινα, βλπτοντας περισστερο παρ ωφελντας τον σζυγ της και πρωθυπουργ.

Τον βλπτει, γιατ εν μπορε να χαιρε της εκτμησης πολιτν για τη σοφ σιωπ της, πολιτν που δεν εναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτος σμερα τους στερε μελλοντικ απ τον πρωθυπουργ.
Οι πολτες δεν εναι ασπνδυλοι. Και δεν χουν χσει ακμα το ασθημα της εκτμησης στη συνπεια λγων και πρξεων. Δεν χουν χσει ακμα την ικαντητα να ξεχωρζουν τον ειλικριν απ τον λαοπλνο και τον ιδεολγο απ τον αμοραλιστ. Δεν χουν εντρυφσει στις κομματικς σχολς που διδσκεται τι λα εναι θμα τακτικς και τι ο σκοπς αγιζει τα μσα, ποια κι αν εναι τα μσα. Οι πιο πολλο πολτες χουν ακμα να χνος τσπας. Δεν εναι «φονιδες» των αντιπλων τους «με κθε μσο». Δεν χουμε φτσει ακμα σ αυτ το σημεο εξαγρωσης. Ακμα.

Αν να ικαν κομμτι πολιτν πστευε ως τρα τι η σζυγος του πρωθυπουργο στριζε με τη σιωπ της τον σζυγ της και πρωθυπουργ επειδ αυτ απαιτοσε εκτς των λλων και η θση της, ακμα και αν διαφωνοσε με τις ακρτητς του, απ σμερα αυτ το κομμτι χθηκε για εκενην και τον πρωθυπουργ.

Η σημεριν συνντευξ της βεβαινει λους τους πολτες τι η σζυγος του πρωθυπουργο χι μνο δεν διαφωνε με τις ακρτητες του κ Τσπρα, αλλ τις επικροτε. Συμφωνε μαζ τους. Ο σζυγς της δεν πρδωσε τον ελληνικ λα υποσχμενος τον παρδεισο ενς λλου δρμου και προσφροντας στην πρξη την κλαση των πιο αντιαριστερν μνημονων. Δεν τον εξαπτησε διαψεδοντας στην πρξη ,τι αριστερ υποσχταν στη θεωρα. Δεν επε ψματα με λες τις αριστερς εξαγγελες, που αντρεψε μετ απ λγο με το νεοφιλελεθερο νομοθετικ του ργο, που αρνθηκε να εφαρμσει ακμα και η προηγομενη συντηρητικ κυβρνηση!

«Η ιστορα χει καταγρψει τη διαφορ θους και πολιτικς. Δεν δχομαι κατηγορες περ προδοσας και εξαπτησης. Αν ξρετε κποιον απ τον ΣΥΡΙΖΑ που βγαλε χρματα στην πλτη του ελληνικο λαο να μου το πετε. Πρτη εγ θα βγω στους δρμους», σημεινει η κυρα Μπαζινα. Μαρτυρντας, τι πως και ο πρωθυπουργς με τους συναδρφους του στην κυβρνηση, η μνη αξα που πιστεει εναι το χρμα. Προδοσα και εξαπτηση δεν υπρχουν παρ μνο ταν πρκειται για χρμα! Ηθικ υπρχει μνο αν υπρχει χρμα!

«Ο Τσπρας το πγε ως το ριο της αντοχς που εχε η χρα. Μσα σ’ αυτ τη δνη δεν λλαξε τον χρτη των αξιν του, δεν τχτηκε υπρ των ισχυρν, εναι πντα με την πλευρ των ανθρπων του μχθου», λει στη συνντευξ της. Αποδεικνοντας τι, πως και ο πρωθυπουργς, δεν χει μθει τι στη ζω των ενηλκων μετρνε οι πρξεις και χι η θεωρα. Μετρει το τι κνεις και χι οι προθσεις. Δεν χει μθει καν, τι στη ζω των αριστερν αξιν που υπερασπζεται υπρχει συνπεια λγων και ργων μχρι αυτοθυσας. Αλλις, υπρχουν Δηλωσες.

«Η εξουσα, ακμα και η αριστερ, χτυπει σε πολ εσωτερικς χορδς του ανθρπου, χει να κνει με την αυταρσκει του, την εικνα του εαυτο του, ακμα και με τη λμπιντ του. Ο ναρκισσισμς καιροφυλακτε. σως η ψυχανλυση να βοηθοσε τους πολιτικος. Αλλ ποιος αντχει να συγκρουστε με το εδωλ του», λει η σζυγος του πρωθυπουργο στη συνντευξ της.

Κι αυτ εναι πραγματικ να ερωτηματικ που απευθνεται κυρως σ εκενον.

Δεν ξρουμε ποιος μηχανισμς επλεξε να βγλει στο πολιτικ προσκνιο ως αρωγ του πρωθυπουργο τη σζυγ του αν το επλεξε η δια. ,τι απ τα δο κι αν ισχει να εναι το ββαιο. Δεν ωφλησε καθλου τον πρωθυπουργ. Το αντθετο μλιστα. Αποκλυψε πσο αδναμος πραγματικ αισθνεται.

Γ. Παπαδπουλος- Τετρδης