The strong voice of a great community
Φεβρ 2019

Ξεπολημα Κυπριακο α λα Πρσπες;

Του Γιργου Παπαδπουλου – Τετρδη απ το liberal.gr

Ανμεσα στους λλους Ευρωπαους που αδιαφορον για την ελληνικ Μακεδονα και εναι υπρμαχοι της συμφωνας των Πρεσπν, που εξυπηρετε τα γεωπολιτικ και οικονομικ τους συμφροντα, βρθηκε και ο Κπριος Πρεδρος να συγχαρει τον λληνα πρωθυπουργ για τη συμφωνα! Και κατπιε με ευχαρστηση τη δλωση του Τσπρα για συμφωνα- πρτυπο και για λση του Κυπριακο. Συμφορ μας!

Δεν εναι οξμωρο τι ο νθρωπος, ο οποος κατηγορε τους λληνες που διαφωνον μαζ του ως ακροδεξιος, συναγελζεται και συμβαδζει χρι- χρι με τον εκπρσωπο της κυπριακς δεξις, ο οποος υπερασπιζταν το σχδιο Ανν, που οδηγοσε σε τουρκοποηση της Κπρου. Και για την υπερσπιση του οποου (σχεδου) πεσαν με κθε τρπο εκατομμρια επ εκατομμυρων δολρια και ευρ σε κμματα, ΜΜΕ και πολιτικος. Τα οποα εξαλθηκαν χρη στον ττε πρεδρο Τσσο. Τον οποο ο ττε ΣΥΡΙΖΑ βριζε ως ακροδεξι!

Παρακολουθντας την πορεα του Τσπρα δεν πρπει να προκαλε κπληξη η αγαστ συνεργασα με τον δεξι Αναστασιδη. Και ο αλληλοθαυμασμς στις δηλσεις. Ο οποος εναι αληθινς.

Γιατ η αλθεια εναι τι τσο ο Τσπρας σο και ο Αναστασιδης παρακαλον να μποροσαν να υπογρψουν μια αντστοιχη με τις Πρσπες συμφωνα fast truck και για την Κπρο. που θα δημιουργονταν δο κρτη, η Βρεια Κπρος και η Ντια Κπρος και «θα ζοσαν λοι εν ειρνη». λλωστε, σμφωνα με τη συλλογιστικ Τσπρα, Αναστασιδη, Κσσινγκερ και Σρος «τι χουν να μοιρσουν οι λαο αν ευημερον;» Τποτε. Αν λα αγορζονται και πουλινται… Κι αν δπλα σου δεν χεις την Τουρκα αλλ το Λουξεμβοργο…

Ο επμενος κνδυνος για τον ελληνισμ και τα δκαι του, λοιπν, εναι το Κυπριακ. Γιατ την Ελλδα, που εναι το διαχρονικ στριγμα της Κπρου (με εξαρεση τη χοντα) την κυβερνει μια παρα ανδεων τυχοδιωκτν, που το μνο που τους ενδιαφρει εναι η διαινιση της καρκλας τους με κθε μσο. πως επ χοντας. Και αυτ το τελευταο να προσεχτε: Με κθε μσο. Νμιμο χι.

Απ την λλη πλευρ, την Κπρο κυβερνει νας πρεδρος χωρς σχδιο που να υπερασπζεται την Κυπριακ δημοκρατα με τα αναφαρετα δημοκρατικ δικαιματα της πλειοψηφας. Κυβερνει νας πρεδρος, που συζητει πλον για χαλαρ ομοσπονδα (!), αφο τα χει βρει μπαστονια με τους Τορκους και τους Τουρκοκπριους. Και νομζει τι αν χωριστε το νησ στα δο, θα χει οριοθετσει τους Τουρκοκπριους στα δικ τους σνορα, απαλλσσοντας τους Κπριους απ τη μακροχρνια διαρκ πεση! Αν νομιμοποισει τη διχοτμηση και τον Αττλα δηλαδ!

Αυτν των δο μοιραων ανθρπων συναντνται οι απψεις στην Κπρο και στο Μακεδονικ! Οι οποες εναι εξ σου ενδοτικς. Και κατ παρδοση, εξ σου δεξις! Αφο, σμφωνα με τη ρητορικ του Τσπρα η ενδοτικτητα και η προδοσα των συμφερντων της χρας (αλλ και λων των χωρν) εναι μονοπλιο της δεξις!

Εμες εδ δεν ξεχνμε, και εναι δουλει μας να το θυμζουμε στο λα, τι ταν ο Ν. Κοτζις εχε προτξει την κατργηση των εγγυσεων και την αποχρηση των ξνων στρατευμτων ως προπθεση για συνομιλες, οι σημερινο Κπριοι κυβερντες βολιδοσκοποσαν την Αμερικνα υφυπουργ Εξωτερικν για να τον «ξηλσουν»!

Και σμερα, θυμθηκαν την κατργηση των εγγυσεων και την αποχρηση του Αττλα, σε να αλαλομ ανπαρκτο σοβαρ σχδιο για επλυση του Κυπριακο. Σ αυτ το αλαλομ, κθε σχδιο τπου Πρεσπν, που χαρζει βαρι κεκτημνα προκειμνου να φγει απ πνω τους ο βραχνς, εναι ξιο χειροκροτματος! Γιατ ως βραχν ζουν το πρβλημα της χρας τους και χι ως υπερσπιση της πατρδας τους.

Στη ρητορικ του κ Τσπρα οι λληνες που διαφωνον με τη συμφωνα των Πρεσπν εναι ακροδεξιο και μυαλοι. Και, πως λει, ο απελευθερωτικς αγνας της ΕΟΚΑ, που πταξε τους γγλους απ το Νησ, εναι νας ακροδεξις αγνας απ τον ακροδεξι Γρβα. Στα μνματα των αγωνιστν του οποου ο υπουργς μυνας Αποστολκης κατθεσε χτες στεφνι! Τρικυμα εν κρανω.

Ο κ Τσπρας, μετ το μακεδονικ χει προφανς αναλβει να προωθσει και λση του κυπριακο σμφωνα με την κθεση του State Department, που δημοσιεσαμε προχτς: «υπρ των συμφερντων της αμερικανικς πατρδας». Δεν το χει σε τποτε. Και οι ΗΠΑ αποκλεεται να τον εκμεταλλευτον για να κλεσουν υπρ των συμφερντων τους μνο το βαλκανικ ζτημα. Τρα εναι η μεγλη ευκαιρα τους. Πο θα ξαναβρον ττοιον τυχοδικτη πατρι σ αυτ τη χρα.