The strong voice of a great community
Φεβρ 2019

Ο Εθνικς Συμβιβασμς και η Προδοσα

ταν υπρχει να πρβλημα μεταξ δο κρατν μπορε να λυθε ετε με πλεμο ετε με αμοιβαο συμβιβασμ που προκπτει απ διαπραγμτευση. Σε αυτς τις διαπραγματεσεις ο καθνας προσπαθε να κερδσει σα περισστερα μπορε αλλ πρπει να γνωρζει και τις πραγματικς ανγκες αλλ και τα δικαιματα του λλου. Υπρχει για τον καθνα να μγιστο ριο συμβιβασμο που μπορε να ανεχθε, ειδλλως δεν μπορε να επλθει συμφωνα και το θμα εκκρεμε επρχεται ρξη εν ο νας απ τους δο αισθνεται δυνατς υποστηριζμενος για να επιβλλει την θληση του δια της βας.

Στις ημρες μας, για να αποφεγονται ττοιες ρξεις, τα Ηνωμνα θνη υποδεικνουν ναν αντικειμενικ διαπραγματευτ που γνωρζει το πρβλημα και τις κκκινες γραμμς του καθενς και με βση τις αρχς του διεθνος δικαου προσπαθε να βρει τον καλτερο δυνατ συμβιβασμ και για τους δο. Στην περπτωση της διαπραγμτευσης μεταξ Αθηνν και Σκοπων ας δομε το θμα της διαπραγμτευσης, την ταυττητα και τις θσεις των δο πλευρν, τα ρια τους αλλ και τον εντεταλμνο διαπραγματευτ. Το θμα εναι η ονομασα ενς απ τα να κρτη που σχηματστηκαν μετ την βαιη διλυση της Γιουγκοσλαβας απ τις δυνμεις του ΝΑΤΟ.

Η Αθνα εκπροσωπε να ιστορικ θνος  με πολλαπλ συμμετοχ στον σημεριν παγκσμιο πολιτισμ στον οποο προσφερε χι μνο τις ννοιες της Ελευθερας, της Δημοκρατας και του Ορθο Λγου, αλλ και την διδοση του Χριστιανισμο. Το γνος των Ελλνων συντθεται απ διφορες γεωγραφικς ομδες, μσα στον χρο του σημερινο κρτους αλλ και εκτς αυτο,  που συνδονται μεταξ τους γενεαλογικ, ιστορικ, γλωσσικ, πολιτισμικ και κοσμοθεωρητικ (θρησκευτικ). Εναι οι Αθηναοι, οι Σπαρτιτες, οι Θηβαοι,  οι Κρτες, οι Κπριοι, οι λοιπο Νησιτες, οι Μακεδνες, οι Θεσσαλο, οι Ηπειρτες, οι Θρκες και οι ωνες. Η κθε ομδα χει να επιδεξει και την δικ της συμμετοχ στην ιστορα του θνους. Ειδικ για τους Μακεδνες και την Μακεδονα εναι παγκοσμως γνωστο απ την δρση του Φιλππου στην Βρεια Ελλδα και του Μεγλου Αλεξνδρου που μετδωσε τον Ελληνικ πολιτισμ στον ττε γνωστ κσμο. Σμερα τα γεωγραφικ ρια της Μακεδονας δεν ανκουν μνο στην Ελλδα που κατοικον οι κατ το γνος λληνες Μακεδνες, αλλ να μρος της ανκει στην Βουλγαρα που κατοικον Βολγαροι και να λλο, που αποτελοσε επαρχα της  Γιουγκοσλαβας με πρωτεουσα τα Σκπια,  το οποο κατοικεται ως επ το πλεστον απ Σλβους και Αλβανος αλλ και Ρομ, λληνες και Τορκους.

Τα Σκπια γεωγραφικ εκπροσωπον  το αποσχισθν κομμτι της Γιουγκοσλαβας με το αρχικ νομα Βαρδρσκα που επ των ημερν του Ττο και του Στλιν μετονομστηκε σε Μακεδονα για λγους σκοπιμτητας στε να εξυπηρετσει τα συμφροντα της ΕΣΣΔ στα Βαλκνια. Η γεωγραφικ αυτ περιοχ, που λλοτε ταν μρος της Μακεδονας του Φιλππου,  αποτελεται κυρως απ τις επαρχες της Παιονας και της Δαρδανας. 

Το πρβλημα προκυψε ταν τα Σκπια αυτονομθηκαν και  θλησαν να ενταχθον σε διεθνες οργανισμος  ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με το νομα Μακεδονα, θεωρντας εαυτος  Μακεδνες και μλιστα κληρονμους του Μεγλου Αλεξνδρου, γαλμα του οποου στησαν στην κεντρικ πλατεα της πρωτεουσας τους. Κατοικοντες σε να μικρ κομμτι της Μακεδονας  χουν το θρσος να απαιτον η χρα τους να χει το νομα του συνλου της, πολ δε περισστερο να ονομζονται Μακεδνες αν και εθνικ εναι κυρως Σλβοι και Αλβανο. Θλουν μλιστα να ονομζουν την γλσσα τους  Μακεδονικ αν και ανκει στις Σλαβικς γλσσες. Με τον τρπον αυτν  υποκλπτουν το νομα, την γλσσα, την ιστορα, την ταυττητα αλλ και τα σημεριν οικονομικ συμφροντα των γενεαλογικ Ελλνων Μακεδνων κατεχμενοι μλιστα απ κρυφς και φανερς αλυτρωτικς βλψεις για την δια την Ελλαδικ Μακεδονα.

Προφανς οι ανωτρω απαιτσεις των Σκοπων  αποτελον παραβαση των δικαιωμτων της Ελλδος που εξοργζουν τον Ελληνικ λα με αποτλεσμα την επ δεκαετες  καθυστρηση  επτευξης συμφωνας και  νταξης τους στους διεθνες οργανισμος. Ο ΟΗΕ ανθεσε στον κ. Μ. Νμιτς να μεσολαβσει για την ανερεση μας λσης στο πρβλημα, αλλ ο κριος Μ. Νμιτς αποδεχθηκε μη αντικειμενικς διαπραγματευτς, σε μα μλιστα αφελ γεροντικ του εξιστρηση των γνωριμιν του με Σκοπιανος στην Να Υρκη και πριν ακμη επιτευχθε η οποιαδποτε συμφωνα, τους αποκαλοσε δη Μακεδνες παραβλποντας εκ προοιμου τους γενεαλογικ ονομαζμενους λληνες Μακεδνες.

Αν και η Μακεδονα επ πολλος αινες, πως λλωστε και ολκληρη η Ελλδα, τελοσε υπ ξνη κατοχ και απελευθερθηκε σταδιακ στους βαλκανικος πολμους του 1912-1913, δεν σημανει τι παψε ποτ να εναι για τους λληνες μρος της πατρδας τους πως και η Παλαιστνη αποτελοσε νειρο των Εβραων επ δο χιλιετες. Αυτ η αλθεια αποτελε την απντηση στον ανιστρητο ΣΥΡΙΖΑο κ. Φλη που τλμησε να ξεστομσει μσα στο Ελληνικ Κοινοβολιο τι η Μακεδονα δεν ταν ποτ Ελληνικ, χωρς το μονομερς αυστηρ προεδρεο της Βουλς να του επιβλει πειθαρχικ μτρα πως συνηθζει να κνει με τους Βουλευτς της αντιπολτευσης.

Εκ των ανωτρω συνγεται τι η σχση των Ελλνων με την Μακεδονα εναι γενεαλογικ και ιστορικ και τους δνει το δικαωμα μνο αυτο να ονομζονται Μακεδνες, ντας αναπσπαστο μλος του Ελληνικο θνους και της ιστορας του, σε αντθεση με οιουσδποτε λλους κατοικον σε κομμτια της Μακεδονας τα οποα ανκουν σε λλα κρτη και δεν χουν Ελληνικ καταγωγ. Η παραβαση αυτο του δικαιματος αποτελε για τον Ελληνισμ αιτα πολμου και σε περπτωση που θελε γνει απ λληνα αποτελε αδκημα εσχτης προδοσας που αλλομονο εξετελσθη απ 153 προδτες, ναν χλιαρ και ναν υποκριτ με την συννοχη ανοχ και αποδοχ του Προδρου της Δημοκρατας κ. Προκπη Παυλπουλου.

Τις ημρες μλιστα της ψηφοφορας για να διασκεδσουν την εντπωση απ το νειδος της προδοσας στρεψαν τα ργανα της προπαγνδας να ασχολονται με τα αναμενμενα λλωστε μικροεπεισδια, πολλ των οποων οργνωσαν οι διοι.  Να μην παραλεψουμε να αναφρουμε και τους επανους των συγχρνων οικονομικν και εδαφικν κατακτητν της Ελλδος προς τον διαχειριστ της προδοσας  Αλξη Τσπρα, πργμα που αποτελε και την απντηση στο ερτημα του εθνικο μας συνθτη Μκη Θεοδωρκη που ρωτοσε «τι κακ κανες Αλξη και σε τιμον; ».

μως, δεν εναι μνο το αδκημα της προδοσας που εξετελσθη, αλλ και αυτ της κατλυσης της Δημοκρατας καθσον τσον απ τις δημοσκοπσεις σο και απ τα μεγαλειδη συλλαλητρια γινε περισστερο απ φανερ τι η πλειοψηφα του λαο 70% ταν αντθετη με την συμφωνα που φεραν προς ψφιση. χι μνο δεν λαβαν υπψη την θληση του λαο, τον οποο κακοποησαν διαλοντας τα συλλαλητρια με ληγμνα δακρυγνα, αλλ επιπλον για να αποκτσουν την απαιτομενη οριακ πλειοψηφα, αν και για το θμα αυτ θα πρεπε να εναι διευρυμνη, προσελκυσαν με δλια μσα αργυρνητους Βουλευτς, αποσττες απ λλα κμματα. Στο τλος της ψηφοφορας απμειναν μνοι τους στην αθουσα της Βουλς αυτοχειροκροτομενοι και θριαμβολογοντες για μαν ιστορικ ττα που υπστη ο Ελληνισμς χωρς καν να δσει μχη, χνοντας κτι το ποιο εχε κερδηθε με αμα ηρων.

Βεβαως το Σκοπιαν αποτελε να διεθνς πρβλημα που δημιουργθηκε απ τους κομουνιστς για την κατοχρωση της επιρρος της ΕΣΣΔ στα Βαλκνια και που τρα με την αλλαγ ισορροπιν την επιρρο διεκδικον μσω του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ και η ΕΕ με την υποτελ συμπαρσταση των δθεν αριστερν αποστατν του κομουνισμο. Η Ελλδα ανσχυρη και με οικονομικ αδυναμα, που προκλεσαν λες οι κυβερνσεις της μεταπολτευσης με το πελατειακ,κομματικ πολιτικ σστημα που χουν επιβλει, βρθηκε στο στμα του λκου και πρεπε να κνει ναν ιστορικ συμβιβασμ. Αυτν τον συμβιβασμ, κρυφ φανερ και χωρς να ενημερσουν τον Ελληνικ λα για την ανγκη και τις επιπτσεις, τον εχαν εν κνει λες οι προηγομενες κυβερνσεις αποδεχμενες τον γεωγραφικ ρο Βρειος Μακεδονα. μως ποτ δεν ταν δυνατν να αποδεχτον μακεδονικ ιθαγνεια και γλσσα σε ναν λα Σλβων και Αλβανν  που δεν χουν καμα σχση με τους λληνες  Μακεδνες, την ταυττητα των οποων  θλουν να υποκλψουν.

Αυτ η υπρβαση συνιστ εθνικ προδοσα και αποτελε κκκινη γραμμ για τον Ελληνικ λα. πως ακοστηκε και απ την αντιπολτευση, πουθεν στον κσμο δεν υπρχει κρτος που κατχει νας μρους μας περιοχς και να διεκδικε το νομα, την γλσσα και τη ιθαγνεια του συνλου στην περπτωση μλιστα που εναι ξνο προς την ιστορα της περιοχς, πως το κρτος των Σκοπων. Φανταστετε τους Παλαιστινους, που διεκδικον μνο ναν τπο να ζσουν να απαιτοσαν μλιστα να ονομζονται Εβραοι με ιθαγνεια και γλσσα Εβρακ, θα τους εχαν εξαφανσει, αν και δεν απχουν πολ απ το να το κνουν.

 Μιας και μιλμε με ρους «διεθνος δικαου» δεν θα πρπει να παραλεψουμε την αντφαση και ειρωνεα στην σγκριση μεταξ της  επεγουσας διαδικασας που επιβλθηκε για την παρνομη ονομασα ενς κρατιδου των δο εκατομμυρων ανθρπων, που θλει να υποκλψει την ταυττητα των γειτνων του, και της επμονης και αιματηρς ρνησης να αναγνωρσουν  στους Κορδους το δικαωμα δημιουργας κρτους, ναν εθνικ ομοιογεν λα των τριντα πντε εκατομμυρων ανθρπων που βρσκονται δισπαρτοι σε τρα ξνα κρτη.

Αυτ η κυβρνηση πρπει να πσει μεσα, να γνει Δημοψφισμα και να προκηρυχθον εκλογς, που τα κμματα θα διευκρινσουν τις θσεις τους για το ριο του συμβιβασμο που μπορομε να ανεχθομε, τσο για το εθνικ θμα σο και για την οικονομικ κατοχ που μας χουν επιβλλει οι ισχυρο της γης. σον αφορ τους 156 προδτες αυτο να κριθον και να τιμωρηθον κατ την ιδαν αυτν ευθνη.

 

Ηλας Σταμπολιδης

Δρ. Μηχανικς Μεταλλεων, Μεταλλουργς

Καθηγητς Πολυτεχνεου Κρτης

25/1/2019?