The strong voice of a great community
Φεβρ 2019

Ο Trudeau εξφρασε την ανησυχα του για πιθανς περικοπς της εκπαδευσης απ την κυβρνηση Ford

ΜΙΛΤΟΝ, Ont. - Ο Justin Trudeau λει τι δεν ανησυχε μνο για τις πιθανς περικοπς που μπορε να κνει ο πρωθυπουργς Doug Ford στο εκπαιδευτικ σστημα του Οντριο ως πρωθυπουργς του Καναδ - ανησυχε επσης ως πατρας με παιδι στα σχολεα της επαρχας.

ΟTrudeau κανε τα σχλια κατ τη διρκεια μιας ευρτατης συνντησης του δημαρχεου το βρδυ της Πμπτης σε να γυμνσιο Milton, Ont. Ο πρωθυπουργς δλωσε τι «ανησυχε βαθι» για τα σχλια που κανε o Ford την Τετρτη, αρνομενoς να αποκλεσει τις περικοπς στο ολομερο νηπιαγωγεο και τα ενδεχομνως αυξανμενα μεγθη τξεων στην επαρχα.

Ο Trudeau επε στο πλθος τι οι περικοπς στην εκπαδευση δεν θα βοηθσουν την οικονομα να αναπτυχθε δεν θα προσφρει ευκαιρες για τους Καναδος. Αλλ οι περικοπς θα χτυπσουν επσης στο σπτι σε προσωπικ εππεδο, πρσθεσε.

"Εμαι επσης γονας που χει τρα παιδι στο δημσιο σχολικ σστημα του Οντριο", επε, προσθτοντας τις πιθανς περικοπς "με ανησυχε το γεγονς ως γονα που χει το νετερο παιδ του στο ολομερο νηπιαγωγεο ".

Ο Ford δλωσε την Τετρτη τι δεν εγγυται τι το ολομερο νηπιαγωγεο θα συνεχιστε και μετ το επμενο σχολικ τος.

Το πργραμμα εχε εισαχθε απ τον πρην φιλελεθερο πρωθυπουργ Dalton McGuinty και τθηκε πλρως σε λειτουργα το 2014. Η οικογνεια εξοικονομε χιλιδες δολρια ετησως στα ξοδα παιδικς φροντδας, αλλ κοστζει στην επαρχα 1,5 δισεκατομμρια δολρια ετησως, τη στιγμ που η κυβρνηση εναι αντιμτωπη με αυτ που λει εναι λλειμμα 14,5 δισεκατομμυρων δολαρων.

Η κυβρνηση Ford διεξγει διαβουλεσεις σχετικ με την εκπαδευση, συμπεριλαμβανομνης της δυναττητας να καταργηθον τα αντατα ρια για τα νηπιαγωγεα και τις πρωτοβθμιες τξεις.

Ο Trudeau προτρεψε τους ανθρπους να στελουν να μνυμα στην κυβρνηση Ford.
"Ελπζω τι οι κτοικοι του Οντριο ... θα καταστσουν πολ ξεκθαρο τι θα ταν πολ κακ πολιτικ επιλογ να μεισουμε τις ευκαιρες για τους σπουδαστς και να μεισουμε τους προπολογισμος για την εκπαδευση", δλωσε.

Ο Trudeau απντησε σε ερωτσεις απ να πλθος στο γυμναστριο του γυμνασου εν λλοι παρακολουθοσαν απ μια αθουσα υπερχελη κοντ. Το γραφεο της Trudeau δλωσε τι περπου 1.300 τομα παρακολοθησαν την 90λεπτη εκδλωση, η οποα ταν η τελευταα σε μια σειρ συναντσεων με ερωτσεις και απαντσεις που διεξχθησαν σε ολκληρη τη χρα.

Ο πρωθυπουργς αντιμετπισε ερωτματα σχετικ με διφορα θματα, πως η περιβαλλοντικ του πολιτικ, η μετανστευση και οι πολιτικς αναταραχς στη Βενεζουλα.

Ο Trudeau ρωτθηκε δο φορς για το τι κνει η ομοσπονδιακ κυβρνηση για την προστασα των θσεων εργασας των αυτοκινητοβιομηχανιν στην Oshawa, αφο η General Motors ανακονωσε τι θα κλεσει το εργοστσιο συναρμολγησης στο τλος του τους.

Ο Trudeau επε τι η εδηση ρθε ως «σοκ και απογοτευση» και η ομοσπονδιακ κυβρνηση θα συνεχσει να αγωνζεται για τις θσεις εργασας.
"Συνεργαζμαστε επσης με τα συνδικτα και λλους πιθανος επενδυτς και κατασκευαστς αυτοκιντων για να δομε πιο θα μποροσε να εναι το μλλον για το συγκεκριμνο εργοστσιο", δλωσε.

Η περιοχ του Μεγλου Τορντου αναμνεται να αποτελσει βασικ πεδο μχης κατ τις ομοσπονδιακς εκλογς. Νωρτερα το απγευμα της Πμπτης, ο Τρουντ συμμετεχε στην  προεκλογικ του εκστρατεα τον υποψφιο του κμματος στο τ Μλτον, τον πρην Ολυμπιονκη στην κωπηλασα του kayak  Αδμ βαν Κοβρντεν.

Το ζευγρι εξπληξε τους μετακινομενους σε να σταθμ διλευσης στο προστιο δυτικ του Τορντο, πρνοντας φωτογραφες και κουβεντιζοντας με τους ανθρπους που κατβηκαν απ το τρνο.

Ο Van Koeverden, υποψφιος για τους Φιλελεθερους, θα αντιμετωπσει την συντηρητικ αναπληρωτ ηγτη Lisa Raitt, την δημοφιλ αξιωματοχο  στην εκλογικ περιφρεια του ΜΙΛΤΟΝ

Απδοση Ι. Σ.Σ.