The strong voice of a great community
2020

Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

                                                ρθρο του Σωκρτη Β. Σσκου

1.- Η ννοια της αυτοεκπληρομενης προφητεας

Στο τελευταο ρθρο της πραγματεας μου «Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ», η οποα δημοσιετηκε τον Απρλη του 2019, απαριθμονται κ-ποιες δυσλειτουργες στις βασικς δομς του ελληνικο κρτους, οι οποες σμφωνα με τα δεδομνα των αυτοεκπληρομενων προφητειν, οδηγον τη χρα (αν δεν υπρξει αναστροφ) στο χος και στην καταστροφ.
 Πριν προβομε στην ανπτυξη του παρντος ρθρου, θεω-ρομε απαρατητη την ενημρωση των αναγνωστν στην -γνωστη για τους πολλος ννοια της αυτοεκπληρομενης προ-φητεας, την οποα αναλσαμε διεξοδικ στην προαναφερμενη πραγματεα. Αυτ η περιληπτικ ανλυση του ρου, θα βοηθ-σει στην καλτερη κατανηση των πολιτικν γεγοντων στα οποα θα αναφερθομε μεταγενστερα.
Ο ρος καθιερθηκε απ τον Αμερικαν κοινωνιολγο και καθηγητ του πανεπιστημου της Κολομπια  Ρμπερτ Μρτον, ταν το 1948 δημοσευσε ρθρο με ττλο: «Self-Fulfilling Proph-ecy» και βασζεται στην ιδα πως «αν οι νθρωποι προσδιορ-ζουν κποιες καταστσεις ως πραγματικς, εναι πραγματικς και οι συνπεις τους». Ο Μρτον παρουσασε μια ολοκληρωμνη ποψη της αυτοεκπληρομενης προφητεας γρφοντας πως, πρκειται για μια «προφητεα!» η οποα απ την αρχ εμφανζει μια ψετικη κατσταση ως αληθιν, προκαλντας μια να συ-μπεριφορ των ανθρπων η οποα μετατρπει την ψευδ αυτ κατσταση σε πραγματικ γεγονς.
σως για τον απλ πολτη που δεν ασχολεται με ττοιου ε-δους κουλτουριρικες θεωρες, οι παραπνω απψεις να φανο-νται συνηθισμνες αερολογες. Αν μως κατανοσει πως οι αυ-τοεκπληρομενες προφητεες εφαρμστηκαν με επιτυχα για να διαλυθον λαο και για να θυσιασθον χιλιδες εκατομμρια νθρωποι για οικονομικ και γεωστρατηγικ συμφροντα, ττε σως διαπιστσει πως η γνοια των λακν μαζν για ττοιου εδους θεωρητικς διεργασες των πολιτικν παρασκηνων, ε-πηρεζουν αρνητικ και καταλυτικ και τη δικ του ζω. Διτι προφανς λγοι στην Ελλδα κατλαβαν πως η μεγλη οικονο-μικ κρση που, απ το 2010, δημιοργησε τραγικς πολιτικς και κοινωνικς καταστσεις, οι οποες εμφανζονται μνον σε περιδους καταστροφικν πολμων, ταν κι’ αυτ ενταγμνη σε να ιδιτυπο σστημα αυτοεκπληρομενης προφητεας. Αυτ το ομολγησαν χι μνο στελχη της ΕΕ πως ο ανεκδιγητος πρην πρεδρος του Γιορογκρουπ Γερον Ντισελμπλουμ, αλλ και κορυφαοι οικονομολγοι, πως ο Τομ Πικετ, επιβε-βαινοντας τι η θεραπεα της ελληνικς οικονομικς κρσης «δεν εχε καμι απολτως σχση με την οικονομικ επιστμη». Η εξλιξη μιας καταστροφικς οικονομικς και κοινωνικς πορε-ας της Ελλδας, για μια περπου δεκαετα, «εχε λλους σκοπος και λλους στχους». Οι δσπιστοι μλλον θα ισχυρισθον τι και ο πρην πρεδρος ενς ευρωπακο θεσμο, συμμετχει σε ελληνικς θεωρες συνωμοσας για να συκοφαντηθον τα παλι-κρια της Τρικας, σαν τον Πουλ Τμσεν,  που εκβιαστικ οδ-γησαν την ελληνικ οικονομα στα Τρταρα. Θα σεβαστομε την ποψ τους αλλ θα τους συστσουμε να προβον σε δικς τους αντικειμενικς και επιστημονικς ρευνες και συσχετσεις των αντιφατικν στοιχεων,  χι μνο σε ελληνικ αλλ και σε ξνα αξιπιστα αρχεα και κεμενα. 

2.- Εχθρο,  Σμμαχοι  και «Εταροι»

Δυστυχς στην Ελλδα παρατηρθηκε διαχρονικ μια α-πελπιστικ λλειψη ηγετν που θα μποροσαν να απεγκλωβι-στον απ τις μικροκομματικς αθλιτητες και οι οποοι θα εχαν τη θληση και τις ικαντητες να αρχσουν, κατ τον Πλτωνα, «να φιλοσοφον» αντιμετωπζοντας τα μεγλα προβλματα που θα δημιουργοσαν συνθκες αναστροφς και θα καθριζαν την μελλοντικ πορεα επιβωσης του ελληνισμο. Εναι παργορο τι, μετ απ μια μακρχρονη περοδο απερισκεψας και εγκλη-ματικς αδιαφορας, η πολιτικ και πνευματικ ηγεσα αφυπν-στηκε, στο τλος του 2019 και στις αρχς του 2020, μπροστ στον κνδυνο μιας κρως επιθετικς Τουρκας και ρχισε να α-ντιλαμβνεται τις βασικς αρχς και τους διακρατικος καννες επιβωσης ενς θνους. Θα δομε αν υπρξει συνχεια.
Κποια απ αυτ τα πιο βασικ προβλματα που περιμνουν λσεις, τα χουμε δη απαριθμσει σε προηγομενα ρθρα μας. Η αναστροφ δυσχερανεται απ την πολχρονη ενδυνμωση μιας λαλαπας εθνομηδενισμο και αυτ η απειλ αποτελε αντι-κεμενο ρευνας της επμενης πραγματεας μας με ττλο «Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» που θα κυκλοφορσει σε λγες εβδο-μδες. Αν μως θελσουμε επιγραμματικ να συνοψσουμε τους βασικος παργοντες που επηρεζουν αυτ τα προβλματα και διαχρονικ καθορζουν τη μορα μιας χρας, θα μποροσαμε να προσδιορσουμε τους εξς τσσερις:
1.- Η εθνικ, πολιτιστικ και κοινωνικ συνοχ του λαο (με θεμλια την ιστορα, τον πολιτισμ, τη θρησκεα, τη γλσσα, την ισονομα, την κοινωνικ δικαιοσνη κλπ), η οποα διαρρηγνεται απ τις ιδεολογες του εθνομηδενιστικο πεμπτοφαλαγγισμο. λλο βασικ στοιχεο διρρηξης αυτς της συνοχς, εναι η υπο-βθμιση του κοινωνικο κρτους και η αξηση του χσματος με-ταξ πλουσων και φτωχν.
2.- Η δημογραφικ ζωτικτητα και η διαρκς καταπολμηση των αιτων της υπογεννητικτητας. Η υπογεννητικτητα εναι μια απασφαλισμνη βμβα στα θεμλια ενς κρτους. 
3.- Η οικονομικ και στρατιωτικ δναμη, η οποα αποτρπει τον πλεμο αποθαρρνοντας φιλοπλεμους αντιπλους.
4.- Η συνεχς αναζτηση συμμαχιν, με βση τις κατ και-ρος ισορροπες στα μακρχρονα γεωπολιτικ και οικονομικ συμφροντα των μεγλων δυνμεων.
Οι σμμαχοι δεν εναι οτε φλοι οτε εχθρο, αλλ στις διαρκς μεταβαλλμενες διακρατικς σχσεις οι φλοι ενδχεται να γνουν εχθρο και οι εχθρο φλοι, με βση τα συμφροντα και τα ανταλλγματα. Ο χωρς συναισθηματισμος και προσωπικ οφλη πατριωτικς πολιτικς ρεαλισμς  στις διεθνες σχσεις, εμπεριχει και να εδος λεβεντις. Γι’ αυτ οι οσφυοκμπτες πολιτικο και διπλωμτες, οι διεθνς αποκαλομενοι yes-men, αντιμετωπζονται με αηδα και περιφρνηση απ εχθρος και συμμχους. Εναι αυτο που πντα υποχωρον δουλικ στις απαιτσεις των εχθρν της πατρδας τους και επαληθεουν τη ρση τι, δεν υπρχει πιο σγουρος θνατος για να θνος απ την παρδοση  της εθνικς πολιτικς του στους συμμχους του. Εναι μια περιορισμνης κτασης ερμηνεα της γνωστς λακς παροιμας «Φλαξ με Θε μου απ τους φλους μου γιατ απ τους εχθρος μου φυλγομαι και μοναχς μου», εστιασμνης σε συγκεκριμνο θμα. Την δια επκληση στο θε κανε και ο Μ-γας Ναπολων, ταν του ζητοσε να τον προστατεσει μνο απ τους φλους και συμμχους του (η χρα μας χει και «ετα-ρους»!), διτι «με τους εχθρος του μποροσε να τα βγλει πρα και μνος του».
Μια συμμαχα βασζεται σε ρους ιστιμης συνεργασας. Αυτ η ισοτιμα δεν υπρχει για δεκαετες στις συμμαχες της Ελλδας με τις ΗΠΑ και τη Γερμανα, δυο μεγλες δυνμεις της Δσης στην οποα παραδοσιακ ανκει η χρα μας. Την αντιμετωπ-ζουν ως να «αναβαθμισμνο προτεκτορτο», διτι χουν την ευχρεια να χειραγωγον τους περισστερους πολιτικος της και να υποδαυλζουν τις (φανατικς) κομματικς αντιθσεις και το πθος τους για εξουσα. Κποιες φορς η αναξιοπιστα συμμ-χων και εταρων εναι χειρτερη απ πισπλατη μαχαιρι. Την εδαμε κατ τη μεγλη οικονομικ κρση της χρας μας που, κποιοι «εταροι μας», χρευαν σαν κανβαλοι γρω απ τη χ-τρα, μσα στην οποα μας βραζαν για να πιουν και το ζουμ μας. Την εδαν πρσφατα και οι Κορδοι που θυσιστηκαν κατ χι-λιδες εκστασιασμνοι απ τις υποσχσεις των αμερικανν συμμχων τους, οι οποοι στο τλος τους ριξαν στο στμα του λκου (του Ερντογν). Για το λγο αυτ εναι ζωτικ ανγκη για τον Ελληνισμ να κυβερνιται απ ηγτες που χι μνον δηλ-νουν λληνες και τι γνωρζουν την ελληνικ γλσσα, αλλ και να χουν ξεκθαρο και αταλντευτο πατριωτικ θος και ενερ-γοποιημνη ελληνικ εθνικ συνεδηση. Διτι εναι μταιες και χωρς πρακτικ αποτλεσμα οι επικλσεις του διεθνος δικαου και της αμφισβητομενης ευρωπακς αλληλεγγης. ταν βλπεις την καγκελριο της ισχυρτερης χρας της Ευρπης, για να δωρκι του  Ερντογν  να χοροπηδ και να ξεφωνζει σαν κοριτσπουλο της φυλς των Παποα, που ο λευκς αετονχης μπορος του χαρζει να καθρεφτκι, τους πρεσβευτς της ΕΕ να τραγουδον σαν χορωδιακ συγκρτημα το «happy birthday to you» στα γενθλια του τορκου υπουργο εξωτερικν, εναι εκολο να συνειδητοποισεις το μγεθος της δουλοπρπειας αυ-τν που κυβερνον σμερα την Ευρπη. Τι να περιμνουμε απ ττοιους «εταρους» οι οποοι λιβανζουν νο-Σουλτνους, οι οποοι απειλον σχεδν λους τους γετονς τους και βρζουν ακμα και ηγτες των μεγλων δυνμεων! Η συμπεριφορ τους μας θυμζει τις αβρτητες και τις υποκλσεις προς το Χτλερ του γγλου πρωθυπουργο Τσμπερλεν και του γλλου Νταλαντι, το 1938 στο Μναχο. ταν φεγουν απ το προσκνιο οι ανκα-νοι, μνον ττε εμφανζεται κποιος Τσρτσιλ για να βγλει τα κστανα απ τη φωτι!    

3.- Μια αυτοεκπληρομενη εκφυλιστικ διαδικασα

Η ιστορα μας διδσκει τι ο στχος ενς θνους που αγων-ζεται ακατπαυστα για να επιβισει, θα πρπει αιωνως να απο-βλπει στην απαργκλιτη τρηση των προποθσεων που προ-αναφραμε. σα κρτη υπερδυνμεις (αυτοκρατορες) εξαφα-νστηκαν απ το προσκνιο της ιστορας (Ρμη, Σπρτη, Βυζα-ντιν αυτοκρατορα κλπ) εχαν σταδιακ εκφυλιστε εθνικ, ηθι-κ, πολιτιστικ και στρατιωτικ απ τον ευδαιμονισμ, την κοι-νωνικ ανηθικτητα και αναρχα, αλλ και κυρως απ την φιλο-χρηματα/κερδοσκοπα, με την οποα πντα εκχωρεται de facto (λγω πολιτικς διαφθορς) η κρατικ εξουσα στους σαρφηδες (τραπεζτες, χρηματιστς κλπ). Σε αυτ τη φση της διαδικασας εκφυλισμο βρσκεται δη, απ το 1992, η  Ευρωπακ νωση και γενικτερα η Ευρπη.
Ο Ελληνισμς επζησε σε πολυεθνικς αυτοκρατορες δυο περπου χιλιετες σε κατσταση χειμερας νρκης, χρη στη γλσσα και στη συνασθηση της ιστορας του και της πολιτιστι-κς του κληρονομις. Αναγεννθηκε απ τις στχτες με μια εκ-πληκτικ πατριωτικ ζωτικτητα και κατφερε να επεκταθε μ-χρι σχεδν τα σνορα της Αρχαας Ελλδας. Σμερα, με μια μα-κρχρονη διαδικασα καταστροφικν συνεπειν για τον Ελληνι-σμ, οι μακρινο φαινομενικ κνδυνοι πλησασαν και γγιξαν τον κριο κορμ του ελληνικο κρτους. Τα σημδια μιας εκφυλιστι-κς  οπισθοδρμησης εξαιτας του κομματικο φανατισμο, της απουσας πολιτικν και πνευματικν ηγετν «με ψυχ», της γι-γντωσης του εθνομηδενισμο και της λλειψης μακροχρνιας στρατηγικς και κρατικς οργνωσης, φνηκαν με τη γενοκτονα του ποντιακο ελληνισμο, τη μικρασιατικ καταστροφ, την ε-ξαφνιση της ελληνικς μειοντητας της Κωνσταντινοπολης με το πογκρμ του 1955 και τις μεταγενστερες απελσεις, αλλ και τη διχοτμηση της Κπρου. Τα σημδια των κινδνων ταν ορατ και προμνυαν τις προθσεις μιας ενδυναμωμνης δημο-γραφικ, στρατιωτικ και οικονομικ Τουρκας, να αναζητσει δια των πλων ναν νεοναζιστικ «ζωτικ χρο» (μια «γαλζια πα-τρδα») σε ελληνικ εδφη.
Πολλο ξνοι και μεταξ τους και τορκοι πολιτικο, αντιμετω-πζουν την Ελλδα ως κρτος που βρσκεται στα ρια της εθνι-κς του επιβωσης. Μια χρα, να ξφραγο αμπλι, στην οποα οι τρομοκρατημνοι κτοικοι βρσκονται απροσττευτοι στα χ-ρια  ξνων λαθρεμπρων και εγκληματιν, λαθρομεταναστν, αναρχικν και κθε φυλς και εθντητας κερδοσκπων. Ο υ-πουργς προστασας του πολτη ομολγησε τι, τα μλη μιας σπερας Αλγερινν (επσημα βαφτισμνοι ως «πρσφυγες») συ-νελφθησαν, φυλακστηκαν και αποφυλακστηκαν 200 φορς. Απ την πρτη κιλας σλληψη, δεν βρθηκε νας υπουργς δικαιοσνης, νας εισαγγελας νας δικαστς να διατξει την απλαση αυτν των επικνδυνων και απρσκλητων μετανα-στν! Θα εναι μια ττοια πρξη φασιστικ θα παραβιζει τα ανθρπινα δικαιματα πως διατενονται οι λληνες και οι ξνοι εθνομηδενιστς;
Οι Τορκοι, πως διβασα σε ρθρο του καθηγητ Π. φαι-στου, πιστεουν τι δεν εμαστε κρτος βισιμο, αν και για να κυριολεκτσουμε θα πρπει να ομολογσουμε πως δη κατα-ντσαμε κρτος αναλσιμο. Κποιες φορς οι αλθειες εναι ο-δυνηρς. Αυτ που συμβανουν επ χρνια στα ελληνικ νησι με τους λαθροεισβολες, δεχνουν την ανυπαρξα κρτους ικανο να προστατεσει τους πολτες του. Σμφωνα με τις ενδεξεις μιας αυτοεκπληρομενης προφητεας, τις οποες με λεπτομρειες πε-ριγρψαμε, πως προαναφραμε στην πραγματεα μας «Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ»,  να ττοιο κρτος βρσκεται σε πριμη διαδικα-σα διλυσης. Τα αποτελσματα εμφανζονται πντα μετ απ μια μη αναμενμενη παγκσμια κρηξη ναν μακρχρονο και εκτεταμνο τοπικ πλεμο. Ττε διαπιστνεται ποιοι εναι οι ικα-νο και οι δυνατο  που θα επιβισουν.

4.- Ο ανεξγητος και ποπτος ψευτοανθρωπισμς

Κποιοι αναγνστες δικαιολογημνα θα διατυπσουν τις α-ντιρρσεις τους, για προβλψεις που θεωρονται τι ενδεχομ-νως θα μποροσαν να υλοποιηθον στο απτερο μλλον. -μως, μια ερευνητικ εργασα πως η παροσα που βασζει τις μελλοντικς εξελξεις στη θεωρα της αυτοεκπληρομενης προ-φητεας, προσφεγει στην ανλυση των γεγοντων παρακολου-θντας το οικονομικ και γεωπολιτικ  κλμα που επηρεζει τις ελτ που καθορζουν τις τχες του κσμου και την διαμορφομε-νη στην κοιν γνμη πεποθηση για αυτς τις μελλοντικς εξελ-ξεις. Κατ τη θεωρα, αυτο ακριβς εναι οι παργοντες οι οποοι θα επιβεβαισουν, εν εδη προφητεας, να μελλοντικ γεγονς το οποο στο παρελθν θεωρονταν μια  αφελς και τελεως α-πραγματοποητη υπθεση/πρβλεψη. Για παρδειγμα, βλπο-ντας κποιος την εξλιξη των γεγοντων μετ τη Συνθκη της Λωζννης, τα οποα προσδιριζαν τις τχες των δυο μειονοτ-των στη Δυτικ Θρκη και στην Κωνσταντινοπολη, διαμορφ-νει μια πρβλεψη για το απτερο μλλον. Εξετζει το πολιτικ status που χει δη δημιουργηθε, την ανατροπ των βασικν δημογραφικν παραγντων και τη δυναμικ της μιας πλευρς η οποα διαμορφνει τις εξελξεις και προσπαθε (αυτς ο κποιος) ως αυτκλητος προφτης, να φαντασθε τη μελλοντικ κατληξη των συμφωνηθντων στη Λωζννη. χει δη διαπιστσει την πληθυσμιακ ανατροπ στη Δυτικ Θρκη και τη διαμορφομε-νη τση για αυτονομα (το προομιο μιας μελλοντικς προσρτη-σης!), με παρλληλη εξαφνιση της ελληνικς μειοντητας και ανατρχει σε παρμοια ιστορικ γεγοντα. Το Κσσοβο, το λ-κνο του σερβικο εθνικισμο, χθηκε για τους Σρβους στη διρκεια ενς τοπικο πολμου με μια μεθοδευμνη και ριστα οργανωμνη ανατροπ των δημογραφικν δεδομνων, με το πρσχημα της καταπεσης των μουσουλμνων και για την πα-ραβαση των δικαιωμτων του ανθρπου. Υπρχουν πολλο που να αμφιβλλουν για τη μελλοντικ προσρτηση αυτο του κρατικο μορφματος απ την Αλβανα; λλωστε, την δια τχη θα χει και το δυτικ τμμα της αποκαλομενης Βρειας Μακε-δονας. Εναι προβλψεις (προφητεες) βασισμνες στη δυναμικ των εξελισσμενων γεγοντων, τα οποα προκαθορζουν την ε-πιβεβαωση των μελλοντικν αυτοεκπληρομενων εξελξεων. Στην Ανατολικ Βουλγαρα υπρχει δη σε κατσταση προ-γραμματισμνης αδρνειας μια τερστια τουρκογενς μειοντη-τα που καθορζει σμερα, με τις ψφους της, τις πολιτικς εξελ-ξεις και μελλοντικ (ταν το επιτρψουν οι συνθκες) θα βαδσει στα χνρια του Κοσσβου.
Με ττοια δεδομνα ποια εναι η αυτοεκπληρομενη προφη-τεα για τη Δυτικ Θρκη, αν δεν ανατραπον οι σημερινς καλ-πζουσες δημογραφικς και πολιτικς εξελξεις που δρομολο-γονται και προπαγανδζονται με ψεδη εδ και δεκαετες απ την Τουρκα; Αν οι λληνες πολτες και η διεθνς κοιν γνμη πεισθε απ την προπαγνδα, τι κποιες ψετικες καταστσεις προσδιορζονται ως πραγματικς και αναπφευκτες ττε, κατ τον Ρ. Μρτον, «θα εναι πραγματικς και οι συνπεις τους».  Αυτς οι συνπειες εναι το αποτλεσμα ενς τοπικο πολμου των επεμβσεων των μεγλων δυνμεων που πραγματοποιο-νται με το πρσχημα προστασας των αμχων, των ανθρπινων δικαιωμτων, της ελευθερας, της δημοκρατας, του δικαιματος αυτοπροσδιορισμο και λλα παραμθια της Χαλιμς. Η προ-πρχουσα ψευδς κατσταση περ καταπεσης της μουσουλμα-νικς μειοντητας (εν στην πραγματικτητα χει εξαφανισθε η ελληνικ) θα «αυτοεκπληρωθε» ως αληθιν και πραγματικ γε-γονς.     
Τα αποτελσματα των τωρινν πολιτικν εξελξεων, αν κα-ταστον μη αναστρψιμα, θα φανον σε μερικς δεκαετες, σε ναν, δυο σε πντε και παραπνω αινες. Εναι απρβλεπτος ο χρονικς προσδιορισμς. Κποιοι πιστεουν τι η Ελλδα χει επιλεγε ως χρα προορισμο πολιτν απ διφορα κρτη της Ασας και της Αφρικς, με σκοπ να προστατευθε η υπλοιπη Ευρπη απ την ισλαμοποηση. Αυτ η επιλογ φανεται και απ το γεγονς τι, στην πρξη, η ευρωπακ ζνη ασφλειας στις διελεσεις προσφγων και μεταναστν χει δημιουργηθε, με γενναες χρηματοδοτσεις απ την ΕΕ, απ το να κρο της Αλβανας ως τις ακτς του Εξεινου Πντου της Βουλγαρας. Η Ελλδα απομονθηκε απ αυτ το ευρωπακ δχτυ ασφλειας. Η εθνομηδενιστικ προπαγνδα επαρεται τι εμες οι λληνες, οι τσο πονψυχοι και φιλξενοι, σζουμε την τιμ της ανλγη-της και απολτιστης Ευρπης στο πρβλημα των δυστυχισμ-νων προσφγων. Εδ χει απλυτη εφαρμογ η ρση του Λνιν για τους «χρσιμους ηλθιους». Ποιους πρσφυγες σζουμε -ταν οι τρομοκρατημνοι κτοικοι των ελληνικν νησιν εκλιπα-ρον για σωτηρα απ ομδες χιλιδων εισβολων απ την Ασα και την Αφρικ! Ο πλεμος γνεται στη Συρα και οι πολτες αυτς της χρας νμιμα και δικαιολογημνα χαρακτηρζονται ως πρ-σφυγες. Αλλ οι λλοι; Αυτο οι αμτρητοι απ την Αλγερα, το Μαρκο, το Πακιστν το Αφγανιστν, με τα φθονα χρματα για τους αλληλοδιαδεχμενους διακινητς και που δασκαλεμνοι τρυπον τις βρκες τους.  μως παραδξως σζουν τα παν-κριβα κινητ τους τηλφωνα αλλ χνουν δθεν τα διαβατρι τους για να δηλσουν ψετικα ονματα και ηλικες; Ποις ελγ-χει την υγεα και το ποινικ μητρο αυτν των απρσκλητων λαθροεισβολων και τους πελριους κινδνους που δημιουρ-γονται για τους κατοκους των νησιν και τα κρατικ ργανα που ρχονται σε επαφ μαζ τους;  Αυτ την εποχ της πανδημ-ας του κορονοο της Κνας, που βλπουμε σε αεροδρμια και λιμνια οι ελεγκτς υγεας να εναι προστατευμνοι σαν αστρο-νατες, γιατ κποιοι δθεν ανθρωπιστς παραβλπουν τους κινδνους υγεας και ασφλειας για σημαντικ μερδα του ελλη-νικο λαο; Γιατ προσκαλον και λλους αλλοεθνες πιστο στις δθεν ανθρωπιστικς αρχς των Ανοιχτν Συνρων του Τζ. Σ-ρος και των αμαρτωλν του Μη Κυβερνητικν Οργανσεων (ΜΚΟ), ταν εναι φανερ πως η Ελλδα φτασε στα ρια αντι-μετπισης του προβλματος; Γιατ δεν λαμβνονται μτρα απο-τροπς, τα οποα με επιτυχα εφρμοσαν εφαρμζουν λλες χρες, χωρς οι πολτες τους να κατηγορονται απ τους «πο-πτους ανθρωπιστς» ως φασστες ρατσιστς; Απ ξνα και εγ-χρια κντρα παζονται βρμικα παιχνδια εις βρος του ελληνι-κο λαο. Αυτ πλον εναι τσο εμφανς που, κατ τη λακ παροιμα, το κατλαβε και η κουτσ Μαρα! 
κουσα τον ευρωβουλευτ Γιργο Κρτσο, ναν πολιτικ ο οποος απ τα νεανικ του χρνια εχε προοδευτικς κοινωνικο-πολιτικς απψεις, να εξηγε στους συνομιλητς του τη δσκολη θση που βρθηκε, ταν πρτεινε ως χρο εισδου των προ-σφγων και μεταναστν να αραιοκατοικημνο νησ του Αιγαου. Ο εθνομηδενισμς, πως επανειλημμνα χω γρψει, εναι πο-λχρωμος και χει βαθις ρζες σε λα τα κμματα. Για ποιο λγο θεωρεται φασιστικ και απνθρωπη μια ττοια πρταση που θα «ξαναδσει πσω τις ζως των κατοκων των νησιν του Ανατο-λικο Αιγαου»; Αυτ ταν το ατημα των απελπισμνων ελλ-νων ακριτν κατ την πρσφατη μεγλη και ειρηνικ διαδλω-ση στη Λσβο. Μπως οι λληνες που μετανστευαν (πντα με πρσκληση) στην Αμερικ, δεν περνοσαν απ το λις ιλαντ της Νας Υρκης για λεγχο υγεας και ποινικο μητρου; Μ-πως η Ιταλα δεν χει τη Λαμπεντοζα και η Αυστραλα το Νησ των Χριστουγννων για τον διο σκοπ; Γιατ μια πρταση σαν του Γ. Κρτσου εναι φασιστικ και απνθρωπη; Απλοστατα! Διτι ο πολυπλκαμος ελληνικς εθνομηδενισμς χει μια αντι-πατριωτικ ιδεολογα, η οποα θτει τα συμφροντα των ξνων πνω απ τα συμφροντα του ελληνικο λαο. Διαβρνει και αποδομε το ιστορικ και γενικτερα το πολιτιστικ παρελθν του λληνα. Εναι μια παντοδναμη διεθνιστικ ομδα πολιτι-κν και κρατικοδαιτων διανοουμνων, με κυριαρχα στα μεγλα ΜΜΕ και κυρως στην τηλεραση, αυτ το απλυτα αποτελε-σματικ εργαλεο πλσης εγκεφλων και ελγχου του φρονμα-τος του λαο. Η δναμ τους διαπιστνεται και απ το γεγονς πως τις τελευταες δεκαετες, σε εναλλασσμενες κυβερνσεις, κατχουν ισχυρ κυβερνητικ πστα.  Ακμα και σμερα, γνω-στο και επνυμοι αναθεωρητς της ιστορας που αναδεχτηκαν στη δεκαετα του ’90 και γελοιοποησαν την ελληνικ ιστορα και τον ελληνικ πολιτισμ, συμμετχουν ως οργανωτικ στελχη για τη γιορταστικ προβολ(!) της ελληνικς ιστορας και του ελ-ληνικο πολιτισμο.  Οι αρνητς υποτθεται πως μεταβλθηκαν ξαφνικ σε οργανωτς μιας ιδας, ενς συνλου αξιν στις οπο-ες δεν πιστεουν και μισον!  Εναι με συσχετισμος και συγκρ-σεις, η κορφωση του παραλογισμο με την υποθετικ ανθεση εντολς σε θεο για να αναδιοργανσει τους θεσμος μιας θρη-σκεας. 
σοι δεν ασπζονται αυτ την ιδεολογα, αυτματα στιγματ-ζονται ως φασστες, ως ρατσιστς, ως παραβτες των ανθρπι-νων δικαιωμτων και ως βρβαροι και ανλγητοι φανατικο που μισον τους αναξιοπαθοντες πρσφυγες. Γι’ αυτ το λγο επι-μνουν, δολοφονντας και την ελληνικ γλσσα, τι και τα στ-φη των χιλιδων απρσκλητων εισβολων εναι δυστυχισμνοι πρσφυγες (και χι μετανστες λαθρομετανστες!) που προ-σπαθον δθεν να σωθον απ τα δειν του πολμου. Και φυσι-κ η μικρ και ταλαπωρη Ελλδα δεν μπορε να τους σσει δι-τι και η δια δεν γνωρζει αν θα μπορσει να σωθε.  Εναι μια α-βεβαιτητα που τσακζει και εκμηδενζει το φρνημα των πολι-τν!

5.- Η μελλοντικ επιβωση του Ελληνισμο

Αφο μως ασχοληθκαμε με προφητεες, εναι εκολο να επεξεργαστομε να ακραο φανταστικ σενριο για τη μελλο-ντικ πορεα του ελληνισμο. Οι περισστεροι λληνες φοβο-νται τι, λγω της εθνομηδενιστικς πλημμυρδας και των α-κραων (Αριστερν και Δεξιν) διεθνιστικν ιδεολογιν, θα χ-σουν κποτε στη χρα τους, σμφωνα και με τις δυσοωνες προβλψεις/προφητεες, την εθνικ τους ταυττητα. Ο Ελληνι-σμς, ως πατριωτικ ιδεολογα θα μπορσει ραγε να επιβισει;
Οι εθνομηδενιστικς αντιλψεις εναι παντελς ανπαρκτες στις πολιτιστικς ελληνικς νησδες του εξωτερικο (Αυστραλας, ΗΠΑ, Ντιας Αμερικς και ενδεχομνως της Ευρπης), χρη στη βαθι, στην ακατβλητη πστη των Ελλνων της Διασπορς στις αξες και στο προγονικ ιστορικ παρελθν της πατρδας μας. Εκε θα επιβισει και θα αναγεννηθε ο Ελληνισμς, πως αναστθηκε στην Ευρπη, ξω απ την κυρως Ελλδα απ λ-ληνες διανοομενους πριν απ το 1821 και ξεσκωσε ναν ως ττε παραλυμνο λα που θυμθηκε την ιστορα του και τον α-θνατο πολιτισμ του. πως ακριβς με τον διο τρπο και για πολλος αινες επιβωσαν, χωρς πατρδα, οι Εβραοι της Δια-σπορς, χρη στο πανρχαιο πολιτιστικ τους παρελθν.  Ο πολιτισμς και η κοινωνικ συνοχ εναι τα ισχυρτερα πλα ε-πιβωσης ενς λαο.