The strong voice of a great community
2020

 

Της Σνταξης:

"Φωνζει ο κλφτης για να φοβηθε ο νοικοκρης”

Με πραγματικ ανμικτα αισθματα παρακολουθε ο που της γης Ελληνισμς  τις εξελξεις στο Ανατολικ Αιγαο καθς επσης και τις καθημερινς απειλς κατ της Ελλδας απ την συμμορα των τρομοκρατν του Τουρκικο λαο και του δικττορα Ερντογν.
Οφελουμε να ομολογσουμε, ωστσο, τι για την επιθερηση, τα γεγοντα αυτ δεν αποτελον κτι το ιδιατερο. Γνωρζαμε τις προθσεις των ισχυρν της γκυρας, τουλχιστον τις τρεις τσσερις τελευταες δεκαετες, εν κατ’ επανληψη αναφερθκαμε διεξοδικ σε αυτς τις πιθαντητες.
Το σχημο εναι, τι καννας απολτως δεν θλησε να δεξει κποιο ενδιαφρον απ την Αθνα. Αντθετα μλιστα, ταν οι διπλωμτες της, εκενοι οι οποοι για ολκληρες δεκαετες, καναν τι περνοσε απ το χρι τους, προκειμνου να σιγσει για πντα η φων της επιθερησης και η αρθρογραφα του Θωμ Σ. Σρα.
τσι, για λλη μια φορ, φτσαμε στις σημερινς πραγματικτητες, που ο γγονος του “Ντονμ” κατρθωσε να σκαρφαλσει στην ηγεσα της δημοκρατικς Τουρκας, με αποτλεσμα αυτ η δια η δημοκρατα της χρας να καταστε το μεγλο θμα  εκενων που σμερα την εκπροσωπον.
Και μως για λα αυτ εχαμε προειδοποισει εγκαρως την Αθνα. Χωρς, ωστσο, καννας απολτως να δσει την απαιτομενη προσοχ στις καταγγελες μας. τσι μως και με την απροθυμα η  αμλεια των υπευθνων, φτσαμε στη σημεριν πραγματικτητα, που το αγριεμνο “θηρο” υπ την ηγεσα του γεντσαρου, διαμορφνεται πλον ως νας υπαρκτς κνδυνος, χι μνον των Ελληνικν νησιν του Ανατολικο Αιγαου, τα οποα θεωρε δικ του, μα ακμα περισστερο απειλε και αυτ την δια την παρξη της ελεθερης Ελληνικς πολιτεας.
Χωρς αμφιβολα, εν λβουμε υπ’ ψη μας τη διχασμνη προσωπικτητα του σημερινο ηγτη της Τουρκας, και σμφωνα με τις πληροφορες μας, ο τελευταος προετοιμζει τις λιμοκτονοσες μζες των τυχων πολιτν, για μια πολεμικ περιπτεια με την Ελλδα. Μια περιπτεια  η οποα, πως ο διος πιστεει, θα επαναφρει στη  δικαιοδοσα της γκυρας τα νησι του Ανατολικο Αιγαου, την Θρκη και την Μακεδονα με τη Θεσσαλονκη. Στην πραγματικτητα, τα πολεμικ σχδια του Ερντογν προβλπουν την διαρεση του Αιγαου ακριβς στη μση, μεταξ Ελλδας και Τουρκας, εν διος  παρουσιζει εαυτν ως τον τοποτηρητ του διεθνος δικαου και φλακα της ελεθερης ναυσιπλοας στο Αιγαο.
Αυτ, δυστυχς, εναι η σκληρ πραγματικτητα, εξ αιτας της απραξας και των παραλεψεων των κατ τπους διπλωματικν αποστολν της Ελλδας  στην παγκσμια κοιντητα. Οι περισστεροι απ αυτος, σμερα, εναι ανενεργο, συνταξιοχοι, και οι λγοι εναπομεναντες ψχνουν να βρουν δικαιολογες, προκειμνου να αιτιολογσουν την ανευθυντητα και την κατ πολ  ανικαντητ τους.
Το μεγλο θμα, ωστσο, και αυτο του δρματος, παραμνει ο μοιρος Ελληνικς λας, ο λληνας και η Ελληνδα οι οποοι για χρνια ολκληρα με δικς τους στερσεις, τους πρσφεραν συνθκες ζως φανταστικς,, τους βαλαν να κατοικσουν μσα σε ανκτορα και φρντισαν  να τους προσφρουν κθε αγαθ, πιστεοντας τι τσι εξασφαλζουν τα συμφροντα τους και εκενα των παιδιν τους. Ποια πλνη αλθεια.
τσι, φθσαμε στο σμερα, προσπαθντας να αντιληφθομε τι πργματι δεν πγε καλ. Παρλληλα, μως, χουμε ναν εχθρ απναντι μας, ο οποος επιβουλεεται τα νησι μας, τη γη μας, τα σπτια μας, δεν σβεται και καπηλεεται τα ιερ μας και συνεχζει να διεκδικε τη πατρογονικ μας γη, τους βωμος των προγνων μας, τους τφους εκενων που απ τα κκκαλ τους πρβαλε η ροδοδκτυλη, η μοναδικ για τον λληνα θε  ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Χωρς να θλουμε να παραβλψουμε τις δυσκολες των ημερν και χωρς να επιτρψουμε στο συνασθημα να μας παρασρει, σμφωνα με σα γνωρζουμε διαβεβαινουμε την ομογνεια τι δεν πρκειται να προλβει ο “ζηλωτς των Ναζ”, να εκδηλσει στη πρξη αυτς του τις προθσεις. Εμαστε δε ββαιοι τι εξ αιτας του η Τουρκικ διοκηση, η οποα  δημιουργθηκε μσα απ σφαγς αθων, αμα και καταστροφς αινων, οδηγεται τελικ στην διλυση. Απλ ας χουμε λγη ακμα υπομον, οι δε εξελξεις θα αρχσουν απ την θλασσα. Καλ τχη λοιπν στον Ερντογν και τους δικος του.

“Πατρδες”