The strong voice of a great community
2019

Με δεια των Σκοπων στσαμε χτες τον Μεγαλξανδρο!

 

Γ.Παπαδπουλος- Τετρδης

Την ρα που στη Βουλ παιζταν μια ακμα πρξη διεθνος ρεζιλματος της ελληνικς πολιτικς ελτ με την επαναλαμβανμενη φαρσοκωμωδα της κυβρνησης για τις γερμανικς οφειλς στην Ελλδα, λγο πιο κτω, στη λεωφρο Αμαλας στηνταν μετ απ 26 χρνια (!) ο φιππος Μεγαλξανδρος, στερα απ δεια των Σκοπων!

Το γαλμα ταν θαμμνο στα υπγεια του υπουργεου Πολιτισμο απ το 1993, που δημιουργθηκε απ τον γλπτη Γιννη Παππ, μχρι να καταλξει στα υπγεια του δμου Αθηναων και τελικ στον κπο του εργαστηρου του καλλιτχνη, στου Ζωγρφου, μχρι χτες! Γιατ χτες; Γιατ τρα, το Κεντρικ Αρχαιολογικ Συμβολιο, το περφημο κυβερνητικ ΚΑΣ, δωσε την δεια να στηθε το φιππο γαλμα, μετ την υπογραφ της συμφωνας των Πρεσπν!

Για να το πομε μπακλικα, το υπουργεο Πολιτισμο, το κατευθυνμενο ΚΑΣ και ο δμος της Αθνας δεν τολμοσαν να στσουν τον Μγα Αλξανδρο επ 26 χρνια στην Ελλδα, μην τχει και στενοχωρηθον τα Σκπια. Αλλ, και γιατ ταν να ργο εθνικιστικ!!

Και για να το πομε ακμα πιο ανοιχτ, η Ελλδα (πιο σωστ, οι ψοφοδεες πολιτικο της) περμενε την δεια των Σκοπων για να αναγνωρσει τι ο Μεγαλξανδρος της ανκει και τι εναι κομμτι της ιστορας της και χι της ιστορας των σλαβομακεδνων! Και, για να μη μνει αμφιβολα σε κανναν, ο διος ο πρωθυπουργς, δηλνει διαρκς τι εναι η συμφωνα των Πρεσπν που κατοχυρνει τελεσδικα στην Ελλδα την αρχαα Μακεδονικ ιστορα ως ελληνικ. Ο αμρφωτος.

Τι λλαξε σμερα; Η ηχηρ σφαλιρα που χει εισπρξει η κυβρνηση μετ την προδοσα των Πρεσπν, και η επιθυμα των πολιτικντηδων της κυβρνησης και του … εκσυγχρονιστικο αντιεθνικο και κοσμοπολιτικο δμου της Αθνας να εξευμενσει τους πολτες και ξεγελντας τους να τσιμπσει καννα ψηφαλκι. Εκλογς ρχονται και ο εκσυγχρονιστς κ Καμνης εναι υποψφιος, εν η υπουργς Πολιτισμο πνει τα πολιτικ λοσθια ( πλει τα σθμια, πως θα λεγε ο πρωθυπουργος…).

Ο καλλιτχνης Γιννης Παππς δεν στερξε να δει το ργο του οτε στην πλατεα Κοτζι, οτε στο λσος Ριζρη, οτε στην πλατεα Ασωμτων, που το περιφεραν οι προτσεις υπουργεου και δμου, προκειμνου, επ της ουσας, να μην στηθε πουθεν. Απ τους τρεμμενους και ανθλληνες πολιτικντηδες, που ψηφζει ο διος ο λας των Ελλνων. Πθανε το 2005 ο γλπτης χωρς να δει να εκπληρνεται το νειρ του.

Για την ιστορα, το γαλμα στθηκε στη γωνα της λεωφρου Αμαλας με την λγας, δπλα στους στλους του Ολυμπου Δις και χει ψος 3,45 μτρα. Σε αντθεση με τους πολιτικος εκπροσπους της κυβρνησης, που εναι ννοι.

Και, που λγο πιο πρα, τυμβωρυχοσαν επ 400.000 Ελλνων νεκρν του Β Παγκοσμου, μετατρποντας το μεζον θμα των γερμανικν οφειλν σε ασβαρη παρσταση, με κενς βερμπαλιστικς ομιλες επιπδου δημοτικο σχολεου οι περισστερες, για το πολιτικ θεαθναι και για ψηφοθηρα. Κι αυτ, μετ απ 2 χρνια θαψματος του διακομματικο πορσματος της Βουλς, μετ απ την υποταγ του κ Τσπρα στην κ Μρκελ με τη δουλικ δλωση τι οι αποζημισεις εναι πρωτστως θμα ηθικ (!).

Η Επιτροπ διεκδκησης των αποζημισεων με Γλζο, Ληναο, Κασιμτη, Δαμιαν και λλους μαχμενους πατριτες, παλεει ΜΟΝΗ ΤΗΣ με τα θηρα εδ και δεκαετες, την ρα που οι κυβερνσεις, αυτς συμπεριλαμβανμενης, κοροδεουν το σμπαν, αναλισκμενες σε ευχολγια και σε θαψματα των ελληνικν δικαιωμτων.

Η κυβρνηση, που δεν τλμησε να πει οτε να χι στη Γερμανα εδ και 4,5 χρνια και εναι το πιο πιστ σκυλκι της γερμανικς καγκελαρας και πολιτικς, η κυβρνηση που δεν φορει οτε κοντοβρκια απναντι σε οποιαδποτε πεση, θα γελοιοποισει ακμα μια φορ τη Βουλ στη διεθν σκην. Γιατ θα πρει ακμα να διακομματικ ψφισμα και ετε θα το κακοποισει με ναν ακμα απατεωνστικο χειρισμ στο εξωτερικ, καθιστντας το αδναμο. Με ρηματικ διακονωση! Τρμε Γερμανα!

Στο μεταξ, χτες, ο εκπρσωπος της γερμανικς καγκελαρας Στφεν Ζιμπερτ, επανλαβε τι η θση του Βερολνου δεν χει αλλξει στο ζτημα των γερμανικν αποζημισεων παρ τα σα ειπθηκαν στην ελληνικ Βουλ. «Η θση μας εναι τι το ζτημα αυτ χει νομικ και πολιτικ οριστικ διευθετηθε», τνισε. Και πρσθεσε τι απ την Ελλδα δεν χει υπρξει κποια επσημη απατηση κνηση προς τη Γερμανα!

Σε ποιους απευθνεται η κυβερνητικ χτεσιν παρσταση; Στους 310.000 αληθινος αριστερος που του γρισαν την πλτη το καλοκαρι του 2015, στους αφελες απ τους ψηφοφρους και στην ελπδα να εκμεταλλευτε μια ενδεχμενη ρνηση της ΝΔ να υπογρψει την πρταση του προδρου της Βουλς. στε να την καταγγελει ως «φιλογερμανικ δεξι, απγονο των κατακτητν»!

πως επα και πρωττερα, το γαλμα του Μεγαλξανδρου (που προς το παρν εναι κουκουλωμνο) χει ψος 3 μτρα και 45 πντους. Σε αντθεση με τους κυβερνητικος βουλευτς, που εναι ζτημα αν φτνουν τους 45 απ τους πντους.

Γ.Παπαδπουλος- Τετρδης /liberal.gr