The strong voice of a great community
2019

Η κυβρνηση του Ford θα μεισει χρηματοδτηση ψους 1 δισ. Δολαρων στη δημσια υγεα του Τορντο στη χρονικ διρκεια 10 χρνων, αναφρει ο πρεδρος της επιτροπς υγεας.

Η κυβρνηση του Οντριο δλωσε στις τοπικς μονδες δημσιας υγεας τι μεινει την επαρχιακ χρηματοδτηση προγραμμτων πως η ασφλεια τροφμων και οι επιθεωρσεις ποιτητας των υδτων και οι λεγχοι ανοσοποησης - περικοπς ψους σχεδν 200 εκατομμυρων δολαρων κατ τα επμενα δο χρνια στο Τορντο.

Ο δμαρχος John Tory καταδκασε την κνηση, την οποα επε τι ταν "κρυμμνη" στον πρσφατο επαρχιακ προπολογισμ και ρθε χωρς καμα διαβολευση. Προειδοποησε τι οι περικοπς θα μποροσαν να θσουν ζως στην πλη του σε κνδυνο.

"Εναι αδνατο να μην θεωρηθε αυτ ως στχος επθεσης στην υγεα ολκληρης της πλης μας και, ειδικτερα, στην υγεα των πιο ευλωτων ανθρπων του Τορντου", ανφερε σε δλωσ του.

Στο πρτο προπολογισμ της περασμνης εβδομδας, η κυβρνηση των Προοδευτικν Συντηρητικν δλωσε τι θα συγχωνεσει τις 35 μονδες δημσιας υγεας της επαρχας σε 10 ως μτρο εξοικονμησης κστους. Αλλ σε τηλεδισκεψη την Πμπτη, το υπουργεο Υγεας δλωσε στους υπεθυνους της δημσιας υγεας απ λη την επαρχα τι θα περνοσε περικοπς χρηματοδτησης σε ορισμνα προγρμματα μχρι και το 50 τοις εκατ, δλωσε ο δημοτικς σμβουλος του Τορντο και ο πρεδρος της επιτροπς υγεας Joe Cressy, με τους Δμους αφνοντας τους Δμους να καλψουν το κεν απ μνοι τους. .

Ο κ. Cressy, ο οποος συμμετεχε στην πρσκληση, δλωσε τι η Δημσια Υγεα του Τορντο θα δει τον ετσιο προπολογισμ του ψους 255 εκατομμυρων δολαρων να φτσει τα 86 εκατομμρια δολρια φτος και τα 107 εκατομμρια δολρια το επμενο τος. Πνω απ 10 χρνια, επε, οι περικοπς θα στοχιζαν 1 δισεκατομμριο δολρια απ την δημσια υγεα στην μεγαλτερη πλη της επαρχας.

Τα προγρμματα που καλπτονται πλρως απ την επαρχα, συμπεριλαμβανομνης της πρληψης του διαβτη, της ασφλειας των τροφμων, της ποιτητας των υδτων και της πρληψης της χρσης καπνο, θα λαμβνουν τρα μνο το 50% αυτς της επαρχιακς χρηματοδτησης, σμφωνα με τον κ. Cressy. Ανφερε τι λλα προγρμματα για τα οποα καλπτει τρα η επαρχα το 75% του κστους θα μειωθον στο 50%, συμπεριλαμβανομνης της προγεννητικς φροντδας, εξασφαλζοντας τι τα παιδι χουν εμβολιαστε σωστ, προγρμματα φυματωσης και προγρμματα σεξουαλικς υγεας.

"Οι νθρωποι θα πεθνουν. Δεν εναι υπερβολ, αυτ δεν εναι ρητορικ », επε ο κ. Cressy.
Η υπουργς Υγεας της Christine Elliott δεν απντησε σε ατηση για συνντευξη. Η Hayley Chazan, εκπρσωπος τπου της υπουργο, αρνθηκε να παρσχει τους αριθμος προπολογισμο της, λγοντας τι η τηλεδισκεψη πρεπε να εναι εμπιστευτικ. Επιβεβαωσε τι η επαρχα μεωσε τη χρηματοδτησ της και μετατπισε περισστερες αρμοδιτητες για τη δημσια υγεα στους δμους.

"Σε μια προσπθεια να διασπορς φβου και σπορς σγχυσης, ο Joe Cressy ουσιαστικ παραποιε τα γεγοντα", δλωσε η κ. Chazan σε να ηλεκτρονικ μνυμα.

"Εδ εναι η αλθεια: η κυβρνησ μας ενισχει το ρλο των δμων στην παροχ δημσιας υγεας. Δουλεουμε μεσα με τους δημοτικος μας εταρους, καθς μετατοπζουμε σιγ-σιγ το μοντλο χρηματοδτησης της κατανομς των δαπανν κατ τα επμενα τρα χρνια, για να αντικατοπτρσουμε τον ισχυρτερο ρλο των δμων, "γραψε, προσθτοντας τι η κυβρνηση χει" κθε προσδοκα " τι οι δημσιες μονδες υγεας θα λβουν την πρπουσα χρηματοδτηση. "

Μετ την ενοποηση των μονδων υγεας, το Τορντο θα παραμενει μια ανεξρτητη ονττητα. Ωστσο, οι νες μεγαλτερες μονδες υγεας που δημιουργονται εκτς του Τορντο θα δουν την επαρχα να καλπτει το 60 ως 70% των δαπανν τους, δλωσε ο κ. Cressy, παρλο που το Τορντο πρκειται να κινηθε στο μοντλο 50-50, με το μισ του κστους να καλυφθε απ την πλη.
Toronto NDP MPP Marit Stiles called the cuts, conveyed to public-health units without warning on the afternoon right before the Easter long weekend, shocking and unacceptable.
“I think it’s incredibly irresponsible and very cruel,” Ms. Stiles said.

Ο κ. Tory δλωσε τι οι περικοπς ξεχωρζουν το Τορντο για «σκληρτερη» θεραπεα και θτουν τη χρηματοδτηση για να μακρ κατλογο των εν λγω προγραμμτων, συμπεριλαμβανομνων 600 προγραμμτων για πρωιν στο σχολεο, επιθεωρσεις ασφλειας για τη φλαξη παιδιν και για την ανχνευση και αντιμετπιση λοιμωδν νοσημτων πως η γρπη H1N1. Επε τι θα επιδιξει να αντιστραφον οι περικοπς.

Ο κ. Cressy υποστριξε τι οι μονδες δημσιας υγεας προσφρουν προληπτικ μτρα που εμποδζουν τους ανθρπους να καταλξουν στο νοσοκομεο και να κοστζουν το σστημα υγεας ακμα περισστερα χρματα, σημεινοντας το στχο της κυβρνησης του Οντριο να τερματσει αυτ που αποκαλε «φρμακα του διαδρμου» στα πολυσχναστα νοσοκομεα της επαρχας.

Η βουλευτς της επαρχας του NDP στο Toronto MPP Marit Stiles κλεσε τις περικοπς, που μεταφρθηκαν σε μονδες δημσιας υγεας χωρς προειδοποηση το απγευμα ακριβς πριν απ το μεγλο Σαββατοκριακο του Πσχα, συγκλονιστικ και απαρδεκτο.

Νομζω τι εναι απστευτα ανεθυνο και πολ σκληρ", δλωσε η κ. Stiles.