The strong voice of a great community
2020

Συναγερμς απ ΠΟΥ: Επιταχνεται η εξπλωση του ιο, συγκαλε την επιτροπ εκτκτων αναγκν

Επιταχνεται η εξπλωση της πανδημας με ολονα και μεγαλτερους ρυθμος, με αποτλεσμα ο Παγκσμιος Οργανισμς Υγεας να συγκαλε εκ νου την επιτροπ εκτκτων αναγκν ξι μνες μετ την κρυξη του πλαντη σε κατσταση εκτκτου ανγκης. Η επιτροπ, που πρκειται να συνεδρισει πιθαντατα εντς της εβδομδας, θα επαναξιολογσει την πορεα της πανδημας, προκειμνου να δσει τις κατλληλες οδηγες προς τον οργανισμ και να εισηγηθε ενδεχομνως να μτρα σε μια στιγμ που η πανδημα βρσκεται ξαν σε ξαρση παγκοσμως, χωρς επισμως τουλχιστον ακμη, να ανακοιννεται κατ πσο χει ξεκινσει το δετερο κμα.

ως σμερα χουν πεθνει περισστεροι απ 640.000 νθρωποι σε σνολο κρουσμτων περπου 16 εκατομμυρων, σμφωνα με σα επε σμερα ο γενικς διευθυντς Τντρος Γκεμπρεγσιους. «Και η πανδημα συνεχζει να εξαπλνεται με επιταχυνμενο ρυθμ, τις τελευταες ξι εβδομδες τα κροσματα χουν σχεδν διπλασιασθε», ανφερε χαρακτηριστικ, προσθτοντας τι «παρ' τι ο κσμος μας χει αλλξει, οι βασικο πυλνες απντησης στην πανδημα εναι οι διοι, δηλαδ πολιτικ ηγεσα, ενημρωση, δσμευση στην τρηση μτρων και ενεργ συμμετοχ του πληθυσμο».

Η πανδημα του νου κορονοο εναι μακρν η χειρτερη υγειονομικ κρση σε παγκσμιο εππεδο που χει αντιμετωπσει ποτ ο Παγκσμιος Οργανισμς Υγεας, πρσθεσε ο γενικς διευθυντς του Οργανισμο. Μνο με αυστηρ τρηση των υγειονομικν μτρων, απ την χρση μσκας ως την αποφυγ των συναθροσεων, θα μπορσει ο κσμος να νικσει τον ι, τνισε.

«που τηρονται τα μτρα, τα κροσματα μεινονται. Μλις υπρχει χαλρωση, αυξνονται», επε, επαινντας τον Καναδ, την Κνα, τη Γερμανα και τη Ντια Κορα που θεσαν εστες διδοσης υπ λεγχο.

Οι εξρσεις του κορονοο σε διφορες περιοχς, περιλαμβανομνων και αρκετν που οι αρχς θεωροσαν τι εχαν αντιμετωπσει την ασθνεια, προκαλον ανησυχα σε λο τον κσμο, καθς οι θνατοι πλησιζουν τις 650.000.

Ο επικεφαλς του προγρμματος εκτκτου ανγκης του ΠΟΥ Μικ Ριαν δλωσε τι εναι πολ σημαντικτερο να συνεχσουν τα κρτη να τηρον αυστηρος υγειονομικος περιορισμος, η κοινωνικ αποστασιοποηση, παρ να προσπαθον να ορσουν αν αντιμετωπζουν δετερο κμα, νες εξρσεις τοπικς εστες, αναφρει το πρακτορεο Reuters.

Σχολιζοντας τους ταξιδιωτικος περιορισμος, τνισε τι δεν μπορον να διατηρηθον επ' αριστον, και οι χρες θα πρπει να καταβλλουν μεγαλτερες προσπθειες προκειμνου να θσουν υπ λεγχο την εξπλωση της ασθνειας.

«σο περισστερο κατανοομε την ασθνεια, σο περισστερο την παρατηρομε αυστηρ, τσο πιο επιτυχημνα θα μπορομε να την αφαιρομε με χειρουργικ ακρβεια απ τις κοιντητς μας», επε.

Βρετανα: Σε καραντνα οι ταξιδιτες απ την Ισπανα

Στο μεταξ, το Σββατο το Λονδνο σκαρε τους ξενοδχους και τους παραθεριστς ανακοιννοντας τι θα μπανουν σε καραντνα 14 ημερν σοι επιστρφουν απ την Ισπανα. Το γεγονς αυτ θεωρεται μεγλο πλγμα για τον ισπανικ τουρισμ, καθς δη η σεζν κρεμταν απ μια κλωστ.

Το Φρεν φις διερυνε την οδηγα του για την Ισπανα, προτρποντας τους Βρετανος να αποφεγουν λα τα μη απολτως αναγκαα ταξδια χι μνο στην ηπειρωτικ Ισπανα αλλ και στις Βαλεαρδες και τα Κανρια Νησι, απ σμερα 27 Ιουλου.

«Δεν εναι μνο δικο, εναι και εντελς παρλογο» ανφερε η νωση Ισπανν ξενοδχων CEHAT, αναφερμενη στην καραντνα. Η νωση αντιπρτεινε να εφαρμοστε να σστημα αμοιβαων τεστ μεταξ των χωρν της Ευρπης, προσθτοντας τι τα μλη της θα καλπτουν το κστος των εξετσεων για τους τουρστες που θα φτνουν στην Ισπανα.

Μετ την ρση των περιοριστικν μτρων πριν απ ναν μνα, στην Ισπανα τα κροσματα πολλαπλασιζονται τις τελευταες ημρες. Σμερα, το υπουργεο Υγεας ανακονωσε τι απ την Παρασκευ αναφρθηκαν 6.361 να κροσματα και τι παρακολουθε στεν 361 εστες του νου κορονοο σε λη τη χρα. Καθς τα περισστερα κροσματα εντοπζονται στην Καταλονα και την Αραγονα, εν πολλς λλες περιοχς χουν χαμηλτερη αναλογα μολνσεων σε σγκριση με τη Βρετανα, η 14ημερη καραντνα επικρθηκε ως δυσανλογο και παρορμητικ μτρο.

Γερμανα: Υποχρεωτικ τεστ για σους επιστρφουν απ «περιοχς κινδνου»

Στο μεταξ, το γερμανικ Υπουργεο Υγεας ανακονωσε σμερα πως σοι ταξιδιτες επιστρφουν στη Γερμανα απ «περιοχς κινδνου», θα υποβλλονται υποχρεωτικ σε τεστ για τον ι.

Η απφαση λφθηκε κατπιν συνεννησης με τις κυβερνσεις των ομσπονδων κρατιδων. Νωρτερα, την επιβολ υποχρεωτικς εξτασης για κορονο σε σους επιστρφουν στη Γερμανα απ «περιοχς κινδνου» εχε ζητσει απ την ομοσπονδιακ κυβρνηση ο πρωθυπουργς της Βαυαρας Μρκους Σντερ, εν, μετ τον εντοπισμ εστας κρουσμτων σε φρμα της νοτιοανατολικς Βαυαρας, ανακονωσε υψηλτερα πρστιμα για σους παραβιζουν τους καννες περιορισμο της πανδημας.

Με το βλμμα στους τουρστες οι οποοι θα επιστρψουν απ περιοχς με υψηλ αριθμ κρουσμτων κορονοο, ακμη και εντς Ευρπης, ο κ. Σντερ εξφρασε την ντονη ανησυχα του για τον κνδυνο κποιοι ταξιδιτες «να φρουν μαζ τους» και τον κορονο και ανακονωσε τι δη απ το περασμνο Σαββατοκριακο, ποιος προσγεινεται στα αεροδρμια Μονχου και Νυρεμβργης, μπορε εθελοντικ να υποβληθε σε τεστ δωρεν. δη, πως ανακονωσε η βαυαρικ κυβρνηση, 1500 τομα χουν κνει χρση αυτς της δυναττητας.